Word jij ook zo gek van die haperende Netflix-stream? Dit helpt!

Net op het moment supreme hapert je Netflix-stream en kun je niet goed verder kijken. Worst case: je moet Netflix afsluiten, opnieuw opstarten en zelf zoeken waar je nu ook alweer gebleven was. Wij hebben een aantal tips hoe je dit kunt voorkomen.

Goede wifi is essentieel

Natuurlijk wist je dit al, maar helaas is dat niet overal goed geregeld. Vooral als je bijvoorbeeld het modem dat je bij je alles in een abonnement hebt gekregen gebruikt, is deze soms niet krachtig genoeg, vooral als er wat afstand is. Dit kun je vrij eenvoudig oplossen door te kijken naar andere wifi-opties.

Denk hierbij aan een nieuwe router, of misschien meerdere routers die met elkaar communiceren. Hierdoor creëer je door je een groter netwerk in huis waardoor het bereik simpelweg veel groter is.

Daarnaast kan ook de echte snelheid van je internetprovider tegenvallen. Misschien leveren ze helemaal niet waar je voor betaalt, dat zien we vaak als je DSL gebruikt. Hierbij is de geadverteerde snelheid zeker niet altijd de maximale snelheid.

Lees ook: Betere WiFi na deze 8 simpele stappen

Update de app

Of je nu via je smartphone, tablet of tv kijkt, zorg altijd dat de app up-to-date is. Op deze manier is de kans groter dan je vrij bent van vervelende foutjes in de app die misschien wel de oorzaak zijn van jouw haperende stream.

Vaak worden apps met grote regelmaat geüpdatet, maar dat wil niet zeggen dat er geen foutjes in kunnen sluipen. Die worden vaak weer verholpen in de volgende versie en zo blijft het natuurlijk doorgaan. Eigenlijk wil je gewoon een goedwerkende Netflix-stream, waarbij updates dus ook essentieel zijn geworden.

Uitloggen en opnieuw opstarten

Blijf je problemen houden, dan geeft Netflix zelfs de tip om even uit te loggen uit je account en vervolgens weer opnieuw in te loggen. Daarnaast kan het opnieuw opstarten van het toestel vaak helpen, of dat nu een smartphone, tablet, tv of settopbox is.

Nu is dat natuurlijk geen garantie dat het goed werkt, maar het is een tip die door Netflix zelf gegeven wordt op de supportpagina als je zoekt op haperende streams. Mocht je er toch niet helemaal uitkomen, dan hebben we nog een radicale oplossing voor je zoals hieronder beschreven. Je moet er wel even wat voor doen, maar dat betekent ook weer dat je weer een stabiele, goede Netflix-stream hebt en dat is veel waard.

Ultieme oplossing

De ultieme oplossing: trek een vast kabel naar bijvoorbeeld je tv zodat je altijd verzekerd bent van een goede snelheid. Hierdoor heb je minder snelheidsverlies en ben je niet afhankelijk van wifi-verbindingen die vaak verstoord worden.

Natuurlijk niet ideaal, maar wel erg frustrerend als je niet verder kunt kijken naar die nieuwe serie die je aan het bingen bent omdat internet faalt. Dus krijg je geen goede wifi voor elkaar en blijft hij haperen, dan is dit de enige, echte goede oplossing voor de lange termijn. Of geen Netflix meer kijken, maar… Nahhh, dat moet je gewoon lekker blijven doen!

Mocht dit niet werken, kijk dan ook eens naar alternatieve manieren om Netflix te streamen, denk hierbij bijvoorbeeld aan Apple TV. Je kunt uiteraard ook een Chromecast kopen, waarbij je een stuk goedkoper uit bent.

Happy Netflixing!


Blijf fris en fruitig… en volg ons!

Met heel veel plezier stellen we dagelijks onze verfrissende, handige, vermakende en positieve artikelen op. Vanzelfsprekend vinden we het dan ook erg leuk als je ons volgt! Dat kan gemakkelijk (en veilig) via onze leuke wekelijkse nieuwsbrief:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Verder lezen

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Delen met...