Action Verf: deze goedkope verf kopen of beter niet?

Heb je besloten om te gaan doe-het-zelven met de kwast? Dan bespaar je sowieso flink op een dure huisschilder. Je zult wel zelf je verf moeten aanschaffen en daarbij heb je nogal wat keuze. Action verf is een van de goedkoopste opties. Maar doe je er goed aan je huis of spullen met deze verf te schilderen? Goedkope Action verf: kopen of toch maar beter niet?

Action verf: het aanbod

Behoorlijk breed maar ondiep, dat kenmerkt het aanbod van verf bij Action. Maar je kunt er toch voor heel wat verftoepassingen terecht.

Action verf
Via: pxhere.com| Public Domain, CC

Goedkope verf

Verf bij Action staat bekend om zijn wel haast belachelijk lage prijzen. Zo laag dat je vraagtekens bij de kwaliteit zou gaan zetten. De meeste lakproducten bij Action in een hoeveelheid van 750 ml, liggen qua prijs zo rond de € 7,-. Dat is veelal de helft van wat soortgelijke producten van huismerken in bouwmarkten (zoals Hornbach) kosten.

De prijs bedraagt zelfs maar een fractie van de verfproducten van bekende merken zoals Sikkens en Sigma. Dit soort merken presenteert hun producten echter vaak niet meer onder de titel ‘verf’, maar als vergaande chemische innovaties. Dat wekt de indruk dat je appels met peren vergelijkt wanneer je die producten naast die van de Action zet.

Maar is het nu verstandig om deze goedkope verf bij de Action te kopen of doe je dat maar beter niet?

Verf Action
Via: piqsels.com | Public Domain, CC

Kwaliteit van Action verf

Er is sprake van een aanzienlijk prijsverschil dus. Daarom is het goed om niet alleen te kijken naar de absolute kwaliteit, maar vooral naar de prijs-kwaliteitverhouding. En die is bij verf Action best wel goed.

Gerenommeerde verffabrikanten waaronder Akzo Nobel brengen producten op de markt met ultieme eigenschappen. Dit heeft ten eerste te maken met de verwerking van de verf. Dure verf vloeit goed en dekt dikwijls ineens. Daardoor schilder je prettig, ben je snel klaar en is de kwaliteit van de dekking toch perfect.

Op lange termijn zijn dit soort dure verven goed bestand tegen weer-, wind- en Uv-licht. De aanwezigheid van UV-filters in de kostbaardere verfsoorten waarborgt dat men objecten die buiten staan hooguit 1 x per 5 tot 6 jaar opnieuw hoeft te schilderen. 

De meeste online bevindingen van Action verf gebruikers zijn dat de verf gemiddeld genomen relatief gezien verrassend goed vloeit en dekt. Je kunt je er echter vanuit gaan dat de levensduur van je verflaag enkele jaren korter is.

Ook moet je er rekening mee houden dat je er tijdens je schilderproces wat meer van gebruikt a.g.v. de beperktere dekking t.o.v. hoogwaardigere verf. Een goede voorbereiding d.m.v. ontvetten en schuren is daardoor nog belangrijker. Maar per saldo blijft het een zeer goedkoop verflaagje met een redelijke kwaliteit.

Verschillende soorten Action verf

Bij Action kun terecht voor goedkope doe-het-zelf-verf in de vorm van onder andere:

  • Houtlak
  • Meubellak
  • Muurverf
  • Acryllak

Wil jij een saai betonnen oppervlak een aantrekkelijk kleurtje geven en een extra beschermlaag bieden? Daarvoor biedt Action betonverf aan. Om te zorgen dat al je verf op vrijwel alle ondergronden waaronder hout goed hecht, is er grondverf. Daardoor trekt je verf niet in de houtvezels.

Daarnaast zijn er nog een aantal speciale verfproducten bij Action verkrijgbaar zoals bijvoorbeeld krijtverf, voor een nostalgische look.

Je vindt er tevens een aantal spuitbusproducten waarmee je je oude fiets of andere metalen objecten opnieuw van kleur voorziet. Voor iedere ondergrond biedt Action dus wel een verfoptie aan. Diverse producten zijn bovendien in zowel mat als hoogglans kwaliteit beschikbaar.

En afgezien van goedkope verf die je bij Action kunt kopen, kun je er ook terecht voor al je verfaccessoires. Denk aan goedkope kwasten, rollers, verfreiniger en terpentine e.d. om de boel nadien weer schoon te krijgen. En natuurlijk vind je er afplaktape.

Verf accessoires
Via: action.com | Action Media, CC

Dat is heel wat dus. Maar waar je wellicht in de gemiddelde bouwmarkt of verfzaak een hele rits potjes op een rij zult aantreffen in alle kleuren van de regenboog, hoef je dat bij Action niet te verwachten. Er is een selectie gemaakt van de meest gangbare kleuren. Dat zijn er dikwijls maar een paar en daar moet je dus uit kiezen. Voor de meeste toepassingen is er in elk geval sprake van witte en van zwarte verf bij Action.

Zelf je kleurtje mengen: dat gaat niet bij Action.

Tie Dye verf Action

Een redelijk verfassortiment voor de doe-het-zelver die bereid is om concessies te doen dus. Het is echter leuk om daarnaast te vermelden dat Action ook nog flink wat producten verkoopt die meer gericht zijn op knutselen en creatief schilderen. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Tie Dye verf bij Action waarmee je lichte kleding van een opvallend verfpatroon voorziet.
  • Plakkaatverf
  • Aquarelmarkers
  • Hobbymatige acrylverf in wel 20 kleuren.
Tie Dye verf Action
Via: pixabay.com | KarolOlson, CC

Verf van Action: de merken

Hieronder hebben wij de verschillende soorten merken van verf van de Action op een rijtje gezet.

Spectrum verf Action

De meeste soorten verf van de Action dragen de merknaam ‘Spectrum’. Dat klinkt serieus en best professioneel, maar er is weinig over de achtergrond van dit eigen Action merk bekend. Zeker is dat de firma de verf niet zelf produceert. Bij welke verfproducent dat wel gebeurt is niet duidelijk.

Home Vision verf Action

Afgezien van Spectrum verf zijn er ook nog wat verfproducten bij Action verkrijgbaar onder andere merknamen zoals ‘Home Vision’ t.b.v. het assortiment meubellak. Ook biedt men ‘Dulux’ muurverf aan en ook speciale, merkloze spuifverf in goud, zilver en glossy kleuren.

Het feit dat de Action verf een merknaam draagt geeft hem een ogenschijnlijk wat hoogwaardiger aanzien dan een typische huismerkpositionering zoals Gamma- of Praxis-huismerkverf. Concreet zegt het merk echter vrijwel niets omdat er weinig achtergrond bekend is.

Spectrum verf action
Via: action.com | Action Media, CC

Alternatieven voor Action verf

Spectrum verf van Action is over het algemeen prima toepasbaar voor de doe-het-zelver die aanzienlijk geld wil besparen op zijn schilderprojecten. Heb je in de regel genoeg tijd om zo nu en dan zelf de kwast ter hand te nemen, dan is dit een goede optie om nog verder te besparen. Het verven duurt wat langer, het resultaat is aardig maar je zult de boel wel weer wat eerder moeten gaan restaureren.

Gelet op de belasting die een verflaag ondergaat in een outdoor omgeving, kun je daar wellicht beter kiezen voor een hoogwaardiger verfalternatief. Vocht, vorst en zonlicht tasten outdoor spullen zoals het houtwerk van kozijnen, deuren en tuinmeubels e.d. intensief aan wanneer ze niet optimaal zijn gecoat. Die kun je beter met een hoogwaardigere verf bewerken, anders moet je ze elk jaar opnieuw schilderen. Daarvoor zijn in andere winkels dan de Action of online diverse opties verkrijgbaar.

Koopmans verf

Koopmans verf heeft net als Action verf een goede prijs-kwaliteitverhouding. Het is kwalitatief gezien niet de beste verf die er is, maar het ‘smeersel’ biedt een goede kwaliteit voor een gunstige prijs. Veel professionele schilders zijn van mening dat dit een van de meest prijsgunstige verfsoorten is in het professionelere segment.

Flexa verf

Ook Flexa verf is net als verf bij Action redelijk goedkoop als je kijkt naar de kwaliteit van de dekking. De levensduur is net wat beperkter waardoor je weer wat eerder moet gaan overschilderen. Gebruik je muurverf van dit merk, realiseer je dan dat je vlekken niet goed kunt afwassen.

Flexa verf wordt over het algemeen beschouwd als B-merk dat zich net boven de huismerken positioneert. Een professionele huisschilder die van zijn klant de opdracht krijgt om de kosten beperkt te houden, kiest bijvoorbeeld voor Flexa.

Histor verf

Histor verf is volgens veel insiders te vergelijken met Flexa. Dat geldt zowel voor de kwaliteit als de prijs. Deze verf kan niet tippen aan de verwerkingseigenschappen en duurzaamheid van absolute verftoppers als Sigma en Sikkens. Maar qua verwerkingseigenschappen scoort deze verf toch heel behoorlijk.

Het voordeel t.o.v. Flexa is dat Histor een zeer breed assortiment voert zowel qua laksoorten als qua kleurtonen. Meer keuze dus!

Witte verf Action geel
Via: pxhere.com | Public Domain, CC

Conclusie: goedkope Action verf

Goedkope (Spectrum) Action verf is in zijn soort qua kwaliteit een van de mindere die je op de markt vindt. Maar wel voor een prijs die vele malen lager ligt dan alle alternatieven. De prijs-kwaliteitverhouding is m.a.w. best goed.

Daarom zou je kunnen overwegen, zeker wanneer je wilt gaan voor witte verf Action of zwarte verf Action, om objecten net wat frequenter over te schilderen in de loop der tijd. Kies vooral voor de indoor toepassingen want voor outdoor omstandigheden schiet de kwaliteit van Action verf in onze visie toch tekort. Je wil niet elk jaar opnieuw je huis of tuinmeubilair moeten schilderen.

Wil je op de kleintjes letten maar na je project wel enige jaren klaar zijn? Kies in dat geval voor alternatieven als Koopmans verf, Flexa en Histor. Goed geschikt voor buitengebruik en allen met een semiprofessioneel karakter en ook een gunstige prijs-kwaliteitverhouding. Heb jij nog een goede tip of een vraag? Laat het hieronder weten in een reactie.

Lees ook:


Blijf fris en fruitig… en volg ons!

Met heel veel plezier stellen we dagelijks onze verfrissende, handige, vermakende en positieve artikelen op. Vanzelfsprekend vinden we het dan ook erg leuk als je ons volgt! Dat kan gemakkelijk (en veilig) via onze leuke wekelijkse nieuwsbrief:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Verder lezen

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Delen met...