Bizarre leefstijl: 10 lifestyles die mensen echt hebben

Het kan soms lastig zijn om mensen te begrijpen die een andere leefstijl hebben dan jij. De perspectieven wat betreft leefstijlen zullen vaak verschillen met die van jou. Maar hoe zit het met die bizarre gevallen?

Bizarre leefstijlen

Leefstijlen kunnen door vele zaken worden beïnvloed. Zo spelen angsten als trypofobie een grote rol in de levens van mensen, die hieraan lijden. Er kunnen ook minder zwaarwegende aspecten van belang zijn, in het bepalen van een leefstijl.

Mensen ontwikkelen vooroordelen en ideeën over wat wel en niet goed voor hen is op een bepaald moment in hun leven. Sommige mensen krimpen ineen als ze kijken hoe anderen genieten van zoiets eenvoudigs als het dopen van een slappe friet in een chocolade milkshake en andere geven elkaar daarvoor een high five.

bizarre leefstijlen
Via: pixabay.com | RyanMcGuire, CC

10 voorbeelden van bizarre leefstijlen

Sommige mensen bedrijven een leefstijl die de meesten van ons zich in de meest elementaire termen nooit als plezierig of stabiel kunnen voorstellen. Deze individuen tarten alle sociale normen in leefstijl en slagen er toch in om een succesvol en productief leven te leiden.

Dus, zonder een oordeel te vellen, hier zijn tien mensen die een gelukkig maar ongewoon leven leiden ondanks of juist dankzij hun bizarre leefstijl.

1. De man die zich nooit wast

Na een lange dag op het werk vinden de meeste mensen een lekkere warme douche de ideale manier om tot rust te komen en te ontspannen. Het is voor de meesten onder ons altijd een fijn gevoel om die laag vuil eraf te schrobben voordat je je op de volgende Netflix-show stort.

Of je nu op kantoor werkt of buiten in de elementen. Overweeg eens  om helemaal niet te kunnen baden. Sterker nog, stel je voor dat je al meer dan 60 jaar niet meer hebt gedoucht of gebadderd! Waarschijnlijk krijg je al jeuk bij de gedachte….

Dat is het geval voor Amou Haji, die 87 jaar oud is en er een nogal ‘krokante’ leefstijl op na houdt.. Haji heeft 67 jaar niet gebaad en staat bekend als ‘de smerigste man ter wereld’. Haji brengt zijn dagen alleen door in een dorp in Kermanshah, waar de lokale bevolking hem en zijn daden kent.

Haji baadt niet omdat hij denkt dat water hem ziek zal maken, aldus MSN News. Haji, naast andere eigenaardigheden, verbrandt af en toe zijn haar om het korter te krijgen en rookt ongebruikelijke sigaretten, waarvan sommige dierlijke mest bevatten. Desalniettemin is het veilig om aan te nemen dat Haji tevreden is met zijn huidige leefstijl.

2. De vrouw die geen water drinkt

Ben je wel eens een dag weg geweest zonder ook maar één druppel water te drinken? Wat dacht je van die vroege ochtenden na een lange nacht drinken, wanneer je wakker wordt met een monsterlijke hoofdpijn en een droge, plakkerige tong?

Deze twee gevallen van lichte uitdroging komen maar al te vaak voor bij de meesten van ons. Maar wat als we iemand zien die weigert water te drinken omdat het slecht smaakt?

Na een inspannende training gaat er toch niets boven een volle fles gekoeld water? Nadat je jezelf tot het uiterste hebt gedreven, is de stroom van koele vloeistof een onmiddellijke beloning. Lori Cheek echter, is een vrouw die de smaak van water “veracht”. Lori’s leefstijl is praktisch alles drinken behalve water.

Tijdens haar training gaat zij liever voor een hete koffie dan water, omdat ze water als “slijmerig” beschouwt. Ondanks haar gebrek aan hydratatie is Lori erin geslaagd een bevredigend leven te leiden. Lori probeert op onconventionele manieren aan water te komen, zoals Crystal Light in een waterfles. Tja, zo kan het ook.

3. Adem halers (Breatharians)

Oké, probeer even diep adem te halen en even te stoppen met wat je aan het doen bent. En dan ook echt diep ademhalen’. Het soort dat ervoor zorgt dat je maag zich zo ver mogelijk uitstrekt. Red je dat? Voelde het niet geweldig?

Voelde het goed om het grootste deel van je leven te leven van slechts die ene keer diep ademhalen? “Nee, het voelde niet zo goed!” denk je waarschijnlijk. Geloof het of niet, er zijn mensen die volgens deze leefstijl leven.

Breatharians zijn mensen die afhankelijk zijn van de voedingsstoffen en energie van de luchtige wereld om te overleven.

Voedsel en water worden nog steeds geconsumeerd, maar in zeer kleine hoeveelheden en weken tot maanden uit elkaar (intensief vasten dus). Jarenlang is een getrouwd stel erin geslaagd om een ​​gezonde ademtocht leefstijl te leiden en daarbij twee gezonde kinderen te krijgen.

4. Big Cuisine

De ‘cuisine’ van McDonald’s staat bekend om zijn Big Macs. De woorden ‘cuisine’ en ‘McDonalds’ behoren natuurlijk eigenlijk niet in een zin, maar behoren wel tot de meest populaire hamburgers op het McDonald’s-menu, en niet zonder reden.

De gekruide burger, het zoete sesamzaadbroodje en de pittige saus zorgen samen voor een smaakexplosie waar velen van genieten.

Perfect voor een “cheat day” zo nu en dan. De meesten van ons kunnen zich niet voorstellen dat we echt regelmatig Big Macs zouden eten. Laat staan er een leefstijl van maken. Eén man is echter tot het uiterste gegaan en eet sinds 1972 elke dag Big Macs.

Donald Gorske eet de afgelopen 50 jaar elke dag twee Big Macs en heeft het wereldrecord voor de meeste Big Macs die worden geconsumeerd.

Gorske is nog steeds relatief gezond, ondanks het aantal hamburgers dat hij heeft geconsumeerd, dankzij zijn tien kilometer lange wandelingen door zijn buurt en het feit dat hij geen friet bestelt. Gorske, die 190 pond weegt, schrijft zijn gezonde gewicht toe aan de Big Mac leefstijl.

Nog meer bizarre leefstijlen

Op de volgende pagina hebben we nog meer bizarre leefstijlen op een rijtje gezet. Bijvoorbeeld een man die alleen maar rauw vlees eet (nr. 5)…

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Verder lezen

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Delen met...