Je gebruikt een blikopener al je hele leven verkeerd, wedden?

Op twitter vind je alles. Het is de plek voor lifehacks, roddels, nieuws en blijkbaar voor een heleboel mensen ook leven-ingrijpende openbaringen. Zo verscheen ook op Twitter een gesprek over het (juiste) gebruik van een blikopener.

Deed jij dit ook al je hele leven verkeerd?

Het mysterie van de blikopener

Sommige zaken neem je voor lief en zijn zoals ze zijn. Er is immers geen twijfel nodig, want ‘het werkt toch’. Zo was het bijvoorbeeld bij emoji’s en zal dit waarschijnlijk ook het geval zijn met de blikopener.

Deze doet z’n ding, het blik gaat open en iedereen blij!

blikopener gebruiken opener blik
Via: pixabay.com | 955650, CC

Die vervelende deksel van een blik

Het feit dat je het deksel soms uit de soep moet vissen en je je hiermee kan snijden, neem je maar voor lief. Dan maar een extra doekje gebruiken of oppassen voor je vingers. Case closed.

De volgende keer pak jij voor een blik gewoon de blikopener, want zonder kan jij niet leven…

Je blikopener altijd verkeerd gebruikt

Toch blijkt de realiteit anders dan je waarschijnlijk dacht! Je hebt je blikopener waarschijnlijk altijd verkeerd gebruikt! Oppassen voor je vingers of het deksel uit je soep vissen is namelijk helemaal niet nodig.

Blik opener oud
Via: depositphotos.com | rojoimages

Zo gebruik je een blikopener

Hoewel sommige mensen social media bezweren, zien we hier toch een lichtpuntje. Deze keer werd een bijzondere tweet ineens razendsnel gedeeld. Een tweet over een man en zijn blikopener.

Deze meneer kwam erachter dat hij zijn hele leven al een blik op de verkeerde manier open maakte. Maar hoe kan je een blik op de verkeerde manier open maken? Zodra je de video kijkt snap je het gelijk. In plaats van de blikopener aan de zijkant te plaatsen en te draaien hoor je de opener aan de bovenkant te plaatsen.

Op deze manier kan je heel makkelijk de deksel van het blik afhalen zonder scherpe randen.

VIDEO: een blikopener juist gebruiken

Dit filmpje laat eenvoudig zien hoe je een blikopener wél moet gebruiken. Op deze manier heb jij geen last meer van een deksel die je uit het goedje moet vissen. Als je deze lifehack toch eens eerder had geweten…

Pas op: verschillende blikopeners

Nu blijkt er wel een klein aandachtspuntje te zijn: de lifehack werkt niet bij alle blikopeners. Sommige blikopeners gebruik je toch op de manier, die iedereen wist en kan ook niet anders worden gebruikt. Dit komt bijvoorbeeld door een bepaald randje of omdat de blikopener gewoonweg niet stevig genoeg is.

Bij alle andere blikopeners kun je je blik open krijgen op de manier van bovenstaande verbaasde Amerikaan. Check dus altijd eerst je blikopener en kom er zo achter of jij de lifehack ook kunt toepassen.

Deed jij dit verkeerd?

Wij zijn benieuwd: opende jullie je blik al op de juiste manier? Of werkt je blikopener gewoon niet op deze manier?

Laat het ons weten in een reactie onderin!

Lees ook;


Blijf fris en fruitig… en volg ons!

Met heel veel plezier stellen we dagelijks onze verfrissende, handige, vermakende en positieve artikelen op. Vanzelfsprekend vinden we het dan ook erg leuk als je ons volgt! Dat kan gemakkelijk (en veilig) via onze leuke wekelijkse nieuwsbrief:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Verder lezen

2 gedachten over “Je gebruikt een blikopener al je hele leven verkeerd, wedden?”

  1. Er is zelfs een blikopener die hier voor gemaakt is van FVB, die kan niet anders gebruikt worden dan snijdend aan de zijkant, voordeel is dat je gelijk een mooi passend dekseltje krijgt. Gebruik hem al jaren , veel lichter met draaien en handiger door het passende dekseltje om het toch nog even afgedekt te laten staan.

    Beantwoorden
  2. Laat maar uit, en dan met die vlijmscherpe rand naar boven? Kan je je veel erger aan snijden, en de blauwe zak zal het ook fijn vinden.. Dan liever even dat lipje met een mespunt eruit halen en daarna de scherpe deksel in heb blik zodat niemand zich meer kan snijden..

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Delen met...