Girlpower: 7 boeken met een sterke vrouw in de hoofdrol

Niets zo heerlijk als jezelf verliezen in een goed boek. En zeker niet als het hoofdpersonage een straffe, inspirerende vrouw is. Ben jij toe aan een nieuw boek? In dit lijstje volgen zeven boeken met een sterke vrouw in de hoofdrol die je zeker aan je must read lijstje moet toevoegen!

1. Americanah –  Chimamanda Ngozi Adichie

Over girlpower en sterke vrouwen gesproken. Chimamanda Ngozi Adichie is een Nigeriaanse schrijfster en feministe. In 2013 gaf de schrijfster in een TED Talk de lezing ‘Why We Should All Be Feminists’. Deze lezing ging viraal en plots werd Adichie wereldberoemd. Sommige zinnen uit haar lezing werden gebruikt in het nummer Flawless van Beyoncé.

Americanah is werkelijk een prachtig boek. Het gaat over Ifemelu en Obinze. Ze worden verliefd maar wegens de militaire dictatuur moeten ze hun geboorteland Nigeria verlaten. Ifemelu gaat in Amerika studeren. De wereld opent zich voor haar: ze leert nieuwe mensen kennen, maar kent ook tegenslagen en vernederingen. Obinze gaat naar Londen en komt terecht in de illegaliteit. Later keert hij terug naar Nigeria, waar hij Ifemelu terugziet die ook terug is…

Americanah boek
Via: Americanah (cover)
€7,99
Voorraad: ✔️
Bookspot.nl
€9,31
Voorraad: ✔️
Bol.com

2.  De Kracht Van Een Vrouw – Marianne Fredriksson

Marianne Fredriksson was een Zweedse journaliste en schrijfster. Sterke vrouwen zijn een terugkerend thema in zowat al haar romans (die trouwens één voor één de moeite zijn). De kracht van een vrouw is een erg meeslepend boek. Je wilt het niet neerleggen om te slapen. Het verhaal gaat over Stina, een sterke vrouw, en hoe ze omgaat met het nogal opvliegende temperament van haar man.

De kracht van een vrouw boek
Via: De Kracht van een Vrouw (cover)
€8,45
Voorraad: ✔️
Bol.com
€9,90
Voorraad: ✔️
Bookspot.nl

3. De Kleur Paars – Alice Walker

Op zoek naar een goed boek over een sterke vrouw? Dan mag je de zoektocht hier staken. Voor het boek De Kleur Paars ontving Alice Walker de Pulitzerprijs voor fictie én het boek werd inmiddels verfilmd. Walker stamt zelf af van een familie die ooit als slaven in het zuiden van Amerika werkten.

Dat thema komt terug in het boek dat het verhaal vertelt van Celie, een zwarte vrouw. Het gaat over misbruik, armoede en seksualiteit. Het is een heftig verhaal dat je vanaf de eerste pagina grijpt. Zorg ervoor dat je voldoende tijd hebt wanneer je in dit boek begint, want je zult het in één ruk willen uitlezen.

De kleur paars boek
Via: De kleur paars (cover)
€14,25
Voorraad: ✔️
Bol.com

4. Jane Eyre – Charlotte Brönte

Toegegeven: het is een héél oud boek, uitgegeven in 1847. Toch is Jane Eyre een absolute must read! Dit boek wordt gezien als een hoogtepunt van de wereldliteratuur, én het werd geschreven door een vrouw. Reden genoeg om deze klassieker op te zoeken in de bib en eens open te slaan.

Via: Jane Eyre (cover)
€8,46
Voorraad: ✔️
Bol.com
€12,95
Voorraad: ✔️
Bookspot.nl

5. The Handmaid’s Tale – Margaret Atwood

Heb je de serie al gezien? Wel, het boek is nog duizend keer beter (zoals dat altijd met boeken en films gaat). Het verhaal gaat over een dystopie, een wereld waarin het geboortecijfer drastisch is gedaald als gevolg van milieuverontreiniging en soa’s. De Verenigde Staten worden geleid door een extreem christelijke regering. Vruchtbare vrouwen moeten opnieuw aan de haard en dienen enkel om kinderen te baren.

June is zo’n vrouw, ze wordt gedwongen de handmaid te zijn van een elite koppel, Commander Fred Waterford en zijn echtgenote Serena Joy. Het leven als handmaid is bikkelhard. June probeert zich zo goed als mogelijk aan de regeltjes te houden, maar wil eigenlijk haar eigen dochter terug vinden en vluchten. Een krachtig boek over een sterke vrouw.

Via: The Handmaid’s Tale (cover)
€11,95
€13,95
Voorraad: ✔️
Bol.com

6. Het Huis met de Geesten – Isabel Allende

Isabel Allende ken je misschien al. De Chileense schrijfster is wereldberoemd. Een van haar bekendste werken is Het Huis met de Geesten, dat ze publiceerde in 1982. Haar boeken zijn vaak een tikkeltje biografisch en gebaseerd op eigen ervaringen. Daarbij probeert Allende een hulde te geven aan het leven van vrouwen.

Het Huis met de Geesten is een boek over een sterke vrouw. Het vertelt het verhaal van Alba, een buitenechtelijk kind. Deze schande draagt ze al heel haar leven met zich mee. Beetje bij beetje leert ze het levensverhaal van haar passionele moeder kennen. Het boek werd al eens verfilmd met Antonio Banderas en Winona Ryder in de hoofdrollen. Nu is het aan jou om het boek te lezen en jezelf in de hoofdrol te fantaseren.

Het Huis met de Geesten - Isabel Allende
Via: Het Huis met de Geesten (cover)
€11,00
Voorraad: ✔️
Bookspot.nl
€18,25
Voorraad: ✔️
Bol.com

7. De geniale vriendin – Elena Ferrante

De Geniale Vriendin is het eerste deel van de vier Napolitaanse romans van Ferrante. Begin aan dit boek en je kan niet stoppen vooraleer je ze alle vier verslonden hebt. Het verhaal speelt zich af in de jaren ‘50 in Napels en tekent het leven van twee meisjes, Lila en Elena, die opgroeien in een arme achterbuurt.

Twee meisjes met een wil, met meer ambitie in het leven dan in die tijd, op die plaats, toegelaten werd. Allebei proberen ze te ontkomen aan hun noodlot. Een verhaal dat je niet loslaat en een ontzettend realistisch beeld schetst over vriendschap, dat meer is dan enkel steun en plezier. Vakantie in Italië geboekt? Zorg ervoor dat Ferrante in je bagage zit.

De geniale vriendin - Elena Ferrante
Via: De Geniale Vriendin (cover)
€11,00
Voorraad: ✔️
Bookspot.nl
€15,99
Voorraad: ✔️
Bol.com

Jouw favoriete powervrouw?

Welke van deze boeken heb jij al gelezen? Of zijn we nog een goeie boeken met een sterke vrouw in de hoofdrol vergeten? Laat het weten in een reactie onderin!

Lees ook:


Blijf fris en fruitig… en volg ons!

Met heel veel plezier stellen we dagelijks onze verfrissende, handige, vermakende en positieve artikelen op. Vanzelfsprekend vinden we het dan ook erg leuk als je ons volgt! Dat kan gemakkelijk (en veilig) via onze leuke wekelijkse nieuwsbrief:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Verder lezen

1 gedachte over “Girlpower: 7 boeken met een sterke vrouw in de hoofdrol”

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Delen met...