Wat een man opvalt bij de eerste indruk met een vrouw (en wat hij denkt)

Heb je je ooit afgevraagd wat mannen het eerst opvalt bij een vrouw? Mannen zijn een stuk makkelijker te begrijpen en zeker na dit artikel. Dit is wat een man opvalt bij de eerste indruk van een vrouw!

De eerste indruk: wat een man opvalt

Benieuwd naar de dingen die mannen als eerst opvallen bij een vrouw tijdens de eerste indruk? We hebben een lijstje met een paar interessante, maar ook verrassende dingen!

1. Haar lach

Een mooie glimlach is één van de dingen die mannen opvalt als ze een vrouw voor het eerst ontmoeten. Een lachende vrouw wordt ook veel aantrekkelijker gevonden en is toegankelijker voor mannen.

Ze geeft signalen van blijdschap en optimisme af en hierdoor knoop je als man sneller een gesprek met een vrouw aan. Mannen voelen zich ook zelfverzekerder en mannelijker bij een glimlachende vrouw.

Verschillende studies tonen aan dat lachen een positieve reactie stimuleert. En een nepglimlach is dus wel te onderscheiden van een echte: als je echt ergens oprecht om lacht, verschijnen er rimpels rond je ogen. En ja, dat is oké!

Vrouw lachen eerste indruk
Via: pixabay.com | thisismyurl, CC

2. Haar ogen

Ten tweede vallen tijdens de eerste indruk mannen vooral de ogen op. Je hebt het vast wel eens gehoord: ogen zijn de vensters van je ziel. Ze vertellen een hoop over een persoon. Zo is het niet moeilijk om door te hebben wanneer iemand liegt of de waarheid vertelt.

Onderzoeken wijzen uit dat bijna 70% van de mannen als eerst let op de ogen van een vrouw, en daarna de rest. Geloof dus niet dat de borsten het eerste is wat mannen zien!

7 dingen die een man als eerst opvallen bij een vrouw
Via: pixabay.com | melancholiaphotography, CC

3. Haar haar

Glanzend, glad en gezond haar is voor mannen een teken van gezondheid en jeugdigheid. Daarnaast vinden de meeste mensen het fijn om bij een vrouw te zijn waarvan het haar ook lekker ruikt.

Hoewel de meeste mannen van vrouwen met lang haar houden, zijn er ook genoeg mannen die korte en kleurrijke kapsels helemaal geweldig vinden. Maar over het algemeen zijn mannen een beetje bang voor iemand die er niet vanzelfsprekend uitziet.

Hetzelfde geldt natuurlijk voor een opvallend haar bij een man, je houdt er van of juist niet!

eerste indruk man vrouw verliefd daten
Via: pixabay.com | melancholiaphotography, CC

4. Haar figuur

Het klinkt misschien een beetje oppervlakkig, maar het is wel zo. Mannen letten tijdens de eerste indruk met een vrouw ook op haar figuur. En ergens is het wel logisch. Als een man naar je rondingen kijkt, doet hij dit niet om te oordelen, maar omdat het hem opvalt.

Dat is geen reden tot onzekerheid! Het is simpele biologie. Studies tonen aan dat niet alle mannen van dunne vrouwen houden, dus embrace je rondingen!

Weegschaal vrouwen opvallen
Via: pixabay.com | geralt, CC

5. Haar benen

Dit is vast geen verrassing. Mannen houden van mooie benen en dit is ook een van de dingen die hen meteen opvallen tijdens de eerste indruk. Vooral in de zomer kunnen vrouwen met hun benen uitpakken.

Goedgevormde kuiten vinden mannen aantrekkelijk, en die komen natuurlijk beter tot hun recht in een rokje of shorts. Daarbij houden mannen wel van een beetje heup. Ze geven het signaal van vruchtbaarheid en vrouwelijkheid. Opnieuw: simpele biologie!

7 dingen die een man als eerst opvallen bij een vrouw
Via: pexels.com | Adam Kontor, CC

6. Hoe nep ze is, ja echt!

Als je denkt dat mannen niet door hebben wanneer een vrouw extentions heeft of nepwimpers op heeft, dan heb je het mis. Bij een eerste indruk maken mannen meteen een inschatting.

Ook hier geldt subjectiviteit; wat de ene aantrekkelijk vindt, vindt de ander maar niets. Wees dus vooral jezelf.

Vrouw nep
Via: pixabay.com | prettysleepy1, CC

7. Haar kledingstijl

Je zou denken dat mannen niet veel van mode afweten, maar toch valt de kledingstijl van een vrouw hen op tijdens de eerste indruk. Een recente studie toonde aan dat veel mannen een voorkeur hebben voor een klassieke stijl.

Leuke of opvallende kleding kan wonderen doen en veel over jou als persoon zeggen. Je outfit weerspiegelt jouw zelfvertrouwen en kijk op de wereld.

Via: unsplash.com, Micheile Henderson, CC

Lees ook:


Blijf fris en fruitig… en volg ons!

Met heel veel plezier stellen we dagelijks onze verfrissende, handige, vermakende en positieve artikelen op. Vanzelfsprekend vinden we het dan ook erg leuk als je ons volgt! Dat kan gemakkelijk (en veilig) via onze leuke wekelijkse nieuwsbrief:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Verder lezen

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Delen met...