Geld besparen op boeken? We bespreken 5 handige tips

Geef je veel geld uit aan de aanschaf van (nieuwe) boeken? Dan zijn deze boeken bespaar tips wellicht wat voor jou. Het is niet goedkoop om een bibliofiel te zijn. Als je op de kosten kunt besparen, dan kun je meer boeken aanschaffen van het bespaarde geld!

Meer boeken voor minder geld

Ik wil meer, meer, meer want mijn favoriete quote gerelateerd aan boeken is deze van Maud Casey:

I was born with a reading list, I will never finish.

Alleen wil ik geen bakken met geld maandelijks eraan uitgeven. Hoe kun je nou besparen op boeken? Ieder boek is te koop tegen een vaste prijs.

Wrong! Er zijn manieren om te besparen op de kosten voor de aanschaf van boeken. Je moet er alleen wel wat voor doen.

Stap 1. Laat internet met rust

Moet je nou echt alles online bestellen of weet je de winkels nog te vinden? Niets fijner dan de geur van boeken, dat krijg je er online niet bij.

Waarom zou je dan niet eens in de maand een bezoekje brengen aan een tweedehandswinkel, boekenmarkt of andere plek waar al die heerlijk geurende boeken op je liggen te wachten?

Stap 2. Afdingen

Wij bestellen onze boeken vaak online en dat doen we tegen een vaste prijs. Er is weinig ruimte voor onderhandeling. In een boekenwinkel voor tweedehandsboeken kun je nog onderhandelen over de prijs.

Kun je een beetje afdingen? Plus je steunt een lokale ondernemer! Win, win situatie.

Stap 3. Van ruilen komt niet altijd huilen

Krijg jij boeken cadeau? Dan heb je er vast wel eens eentje dubbel gehad? Waarom ruil je die niet met een vriend, vriendin, kennis of familielid? Ruil alleen geen boeken waar je maar 1 exemplaar van hebt! Dan komt er geheid van het ruilen wel een jankbui.

Via: flickr.com | daily sunny, CC

Stap 4. Verkoop boeken die je echt niet wilt

Ben je een boek beu? Schaam jij je dat zo een boek tussen al jouw pracht staat? Verkoop ze dan!

Van dat geld kun je weer een ander boek aanschaffen wat je wel bevalt. En als je een stapel boeken wilt verkopen, kun je een dagje op een boekenbeurs staan. Gezellig!

Via: flickr.com | Aaron Smith, CC

Stap 5. Word vaste klant

Eens in de paar maanden gaan wij met het hele gezin, waaronder 3 kinderen, naar de Albert Cuypmarkt. Daar staat een boekhandelaar die zijn vaste klanten extra beloont. Zo krijgen wij soms een boek cadeau, maar wij kunnen boeken ook terugbrengen die wij bij hem hebben aangeschaft.

Die boeken mogen wij tegen een klein prijsje ruilen voor een ander boek. Zo verdient deze handelaar er nog wat aan en wij hebben er een tijdelijk leuk boek bij. Klantenbinding is nog wel degelijk van deze tijd.

Via: flickr.com | Ellen Forsyth Follow, CC

Besparen op boeken iets voor jou?

Boeken aanschaffen kan een avontuur zijn, maar dat maakt het juist leuker. Wat is er nou spannend aan een paar keer klikken op een knop en een beetje scrollen? Wij zijn benieuwd of je de bespaar tips uit gaat proberen.

Laat het ons weten in een reactie hieronder!

Lees ook:


Blijf fris en fruitig… en volg ons!

Met heel veel plezier stellen we dagelijks onze verfrissende, handige, vermakende en positieve artikelen op. Vanzelfsprekend vinden we het dan ook erg leuk als je ons volgt! Dat kan gemakkelijk (en veilig) via onze leuke wekelijkse nieuwsbrief:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Verder lezen

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Delen met...