Inpak inspiratie: 12 originele manieren om cadeautjes in te pakken

Inpakpapier is altijd hetzelfde. En dat is een beetje saai. Waarom verras je niet iedereen met een grappige, originele manier om cadeautjes in te pakken? Zo weet je familie meteen welke pakjes onder de kerstboom de jouwe zijn!

Originele cadeautjes en verpakkingen

Kerst was afgelopen tijd anders. Met het coronavirus in het land was een groot familiefeest wellicht niet aan de orde. Dat is gelukkig over, maar hoeft echter nooit te betekenen dat je er een saaie kersteditie van moet maken!

Vrolijk de boel op en begin met een originele verpakking voor jouw geschenken. Wij helpen je op weg met deze grappige, verrassende en mooie manieren om cadeautjes in te pakken! Maak er een knetterende kerst van en geniet van de gezellige dagen!

Via: pixabay.com | Yvette Fang, CC

1. Kerstlampjes

Dit idee is erg gemakkelijk. Je doet het pakje in inpakpapier van een simpele, effen kleur. Vervolgens ga je aan het knippen en plakken met gekleurd papier. Maak eenvoudige kerstlampjes. Net alsof je een kerstboom versiert. Ziet er leuk uit, toch?

.

2. Een oude t-shirt

Ook met een oude shirt of hemd kan je een cadeautje mooi inpakken. En zo geef je dat oude kledingstuk een tweede leven!

.

Kan ook perfect met een sjaal. Zo geef je twee cadeautjes in eens!

Via: youtube.com (capture) | 5-Minute Crafts GIRLY

Of je kan een hemd knutselen…

Via: youtube.com (capture) | 5-Minute Crafts

3. Een gepersonaliseerd pakje

Inpakpapier met je eigen gezicht erop, waarom niet? Je kan er natuurlijk ook het gezicht van maken van de persoon voor wie het cadeau bestemd is. Zo is dat ook meteen duidelijk. Grappig en kleurrijk is het sowieso!

Via: youtube.com (capture) | [luckyiins

Je kan het cadeaupapier online bestellen bij verschillende bedrijven. Maar je kan ook zelf je photoshopskills bovenhalen. In het onderstaande filmpje leggen ze uit hoe je dat doet.

4. Grappige gezichten

Nog een originele manier die niet veel tijd kost. Het ziet er zo vrolijk uit onder de kerstboom.

.

Leuk met een ballon als neus!

.

5. In een kerstsok

Een flesje wijn van eigen bodem, dat is een ideaal kerstcadeau. Zo steun je de lokale economie en daarmee zit je altijd goed (tenzij de persoon écht geen wijn lijst natuurlijk). Verpak de wijnfles in een (kerst)sok, en steek onderaan de andere sok opgerold, zodat het echt lijkt alsof er een voet in zit. Ziet er feestelijk uit!

Via: youtube.com (capture) | Blossom

Eerder een bierdrinker? Dit kan ook natuurlijk!

.

6. Fruitig ingepakt

Toon je van je creatiefste kant met dit zelfgemaakte inpakpapier. Je koopt simpelweg cadeaupapier dat effen is. De kleur maakt niet echt uit. En dan ga je lekkers tempelen met een limoen of citroen. Het effect is gegarandeerd mooi.

.

En je kan het pakje mooi afwerken door een schijfje Citrus eraan te hangen!

.

Meer ideetjes vind je op de volgende pagina!

Verder lezen

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer