(Ge)zondigen: 12 cocktailrecepten met fruit

Om het leuke aan het ‘gezonde’ te koppelen hebben wij 12 heerlijke cocktailrecepten met fruit gevonden. Deze moet je zeker eens maken!

Tijd voor cocktails

Doen de stijgende temperatuur en het zomerse zonnetje jou ook verlangen naar cocktails? Perfect!

Deze cocktailrecepten met fruit zijn lekker fris, ideaal voor tijdens de zomermaanden. Wil je de cocktails nog gezonder maken? Dan is het aangeraden om in de recepten telkens de rietsuiker te vervangen door natuurlijke zoetmiddelen, zoals agavesiroop of honing.

Daarnaast helpen verse munten, zoals munt, voor een minder opgeblazen gevoel. Hoe dan ook, cocktails zullen nooit echt skinny zijn. Je kan er dus maar beter van genieten!

Via: pixnio.com | Pixnio.com, CC

Cocktailrecepten met fruit

We hebben enkele briljante fruit cocktails op een rijtje gezet met een leuke afwisseling van rood fruit tot exotisch fruit… Enjoy!

1. Frozen strawberry daiquiri

Aardbeien zijn op hun best tijdens de zomer, tijd om daar gebruik van te maken dus. Je kan deze cocktail heel gemakkelijk maken door alles samen in de blender te gieten. Dit is wat je nodig hebt.

  • 35 ml witte rum
  • 20 ml limoensap
  • 1 el suiker
  • 4 flinke aardbeien
  • een handvol ijs

Mix de aardbeien, het ijs en de drank in de blender. Blijf het mixen totdat alles goed is vermengd. Je krijgt een lekkere textuur dankzij het ijs. Doe een aardbeitje op de rand en klaar!

Via: Wikimedia Commons | Valters Krontals, CC

2. Sunrise met bloedappelsien

Deze cocktail ziet er prachtig rood uit. Je maakt hem met de volgende ingrediënten.

  • Sap van 1 bloedsinaasappel
  • 20 ml gin
  • sap van 1 citroen
  • sap van 1 limoen
  • scheut agavesiroop
  • cayenne en zout

Meng de bloedsinaasappel in een shaker met de gin, citroen- en limoensap toe en de agave. Voeg ijs toe en schud. Maak de glasrand pittig met wat zout en cayenne. Doe de cocktail in het glas en werk af met een tijmtakje. Santé!

.

3. Meloen margharita

Margharita is lekker, maar deze variant met watermeloen is veel zoeter. Ben jij een zoetekauw? Dan is deze, van alle cocktailrecepten met fruit, misschien wel de beste voor jou. Dit heb je nodig.

  • 250 ml tequila
  • Een halve watermeloen (500 gram)
  • 100 ml siroop (suiker)
  • sap van 1 limoen
  • ijs

Mix de watermeloen fijn, het is erg waterig dus dat gaat vlot. Giet het sap door een zeef en vang op. Meng vervolgens met de tequila, limoensap en suikersiroop. Vul een glas met ijsblokjes en de cocktail. Werk eventueel af met een takje munt of nog wat watermeloen.

Via: flickr.com | Personal Creations, CC

4. Blauwe bessenmojito

Blauwe bessen zijn heerlijk. Waarom er geen cocktail van maken?

  • 15 blauwe bessen
  • 5 ml rum
  • bruiswater
  • 2 el rietsuiker
  • een handvol muntblaadjes
  • een halve limoen
  • ijsblokjes

Deze cocktail is zeer eenvoudig. Maak hem zoals je een klassieke mojito maakt: crush de muntblaadjes samen met de suiker, limoensap en enkele bessen. Voeg de ijsblokjes, bruiswater en rum toe. Maak af met wat extra bessen.

.

5. Verse mimosa

Organiseer je binnenkort een ontbijt of brunch? Of wil je je lief eens verrassen met een heerlijk ontbijt op bed? Een verse mimosa gaat er altijd wel in, het is ‘gezond’ (heel wat verse sinaasappelsap toch!), en super simpel.

  • 100 ml verse sinaasappelsap
  • 1 el Grand Marnier (naargelang je eigen smaak, je kan er ook meer/minder van nemen)
  • 100 ml schuimwijn of cava
  • takje vlierbloesem of verse munt

Eén woord: mixen!

.

6. Raspberry cosmopolitan

Rode vruchten geven je cocktail een fruitige look. Deze cosmopolitan maak je met frambozen. Je kan gaan voor de vers fruit, of voor diepvries framboosjes.

  • 45 ml wodka
  • 30 ml sap frambozen
  • sap van een halve limoen
  • 30 ml cointreau
  • ijsblokjes

Heb je thuis een shaker? Gooi dan alle ingrediënten samen, inclusief de ijsblokjes. Schud goed voor zo’n 10 seconden. Serveer meteen en geniet ervan.

Via: pxhere.com | Pxhere.com, CC

7. Appeltje voor de dorst

Appel, gin en vlierbloesem is de heilige Drievuldigheid!

  • 250 ml gin
  • 200 ml vlierbloesemsiroop
  • 1 liter appelsap
  • stukjes appel

Om het zo gezond mogelijk te houden, pers je natuurlijk best zelf de appels. Geen sapcentrifuge in huis? Geen probleem, koop dan gewoon appelsap in de supermarkt. Mix de ingrediënten, zet het eventjes in de koelkast en drink het nadien fris.

.

8. Witte wijn sangria

Krijg je bezoek? Deze valt altijd in de smaak! Zo maak je een goede karaf:

  • 1 fles witte wijn
  • 150 ml gemberwijn (al dan niet met honing)
  • 80 ml vlierbloesemsiroop
  • 2 sinaasappels
  • 2 perzikken
  • een handvol frambozen
  • ijs
  • 1 liter bruiswater

Welk fruit jij erin wilt, is persoonlijk. Misschien eet je liever blauwe bessen of kersen in de plaats van frambozen? Verwissel ze dan.

Snij het fruit in kleine blokjes en meng de ingrediënten. Laat minstens één uur in de koelkast koud worden. Serveer in een wijnglas met ijsblokjes.

.

9. French martini

Een Franse martini wordt gemaakt met ananassap.

  • 40 ml wodka
  • 20 ml Chambord (frambozenlikeur)
  • 60 ml ananassap
  • ananas

Meng de wodka, Chambord en ananassap met ijs. Mix goed, zodat het geheel een beetje schuimt. Giet in een glas en garneer met een stukje ananas. Hoe meer Chambord je erin doet, hoe meer roze je drankje wordt.

Via: flickr.com | the turquoisetable, CC

10. Cava met peer en honing

Cocktailrecepten met fruit zijn zelden met peer. Vandaar deze niet-klassieke cocktail. Dit is opnieuw een erg eenvoudig recept. Deze cocktail bestaat uit cava (1 fles), peer (8 el) en honing (4 el). Verdeel het perensap over vier glazen en schep er telkens een eetlepel honing in. Indien je graag kaneel hebt, kan je er ook een mespuntje kaneel aan toevoegen. Vul de glazen met koele cava en werk af met een plakje peer. Klaar!

.

11. Passionata

Deze heerlijke cocktail maak je met… passievrucht!

  • 40 ml wodka
  • 20 ml limoensap
  • 20 ml passievruchtensiroop
  • 1 el rietsuiker
  • 2 passievruchten
  • ijsblokjes

Knijp de limoen en passievrucht uit in een glas en leg ze erin. Kneus de vruchten samen met de rietsuiker. Voeg vervolgens de wodka en passievruchtensiroop toe. Mix samen met de (crushed) ijsblokjes. Goed schudden. Giet in een mooi glas met een rietje.

Via: pxhere.com | rawpixel.com, CC

12. Wiskey-bramencocktail

De combinatie van wiskey en bramen is werkelijk heerlijk. Het geeft je een instant barman- of -vrouw gevoel!

  • 150 gram braambessen + een paar extra om af te werken
  • sap van een halve citroen
  • geraspte citroenschil
  • 100 ml whisky
  • gemberbier
  • 2 tl honing
  • 5 el fijne suiker
  • ijsblokjes

Geef je glas alvast een lekker suikerrandje. Dit doe je door de suiker in een schaaltje te leggen. Bevochtig de rand van het glas met een beetje water of citroensap, en dip vervolgens in het schaaltje met suiker. Laat even opdrogen.

Plet de braambessen met de honing en het citroensap in een glas. Gebruik een vork of een stamper. Doe de wodka erbij en roer alles goed. Vul de glazen met ijs en giet de cocktail erover. Vul aan met wat gemberbier en bramen.

.

Genieten maar!

Welke van dit lijstje cocktailrecepten met fruit ga jij eens uitproberen? Laat het ons weten in een reactie onderaan. Schol!

Via giphy.com

Lees ook:


Blijf fris en fruitig… en volg ons!

Met heel veel plezier stellen we dagelijks onze verfrissende, handige, vermakende en positieve artikelen op. Vanzelfsprekend vinden we het dan ook erg leuk als je ons volgt! Dat kan gemakkelijk (en veilig) via onze leuke wekelijkse nieuwsbrief:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Verder lezen

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Delen met...