12 magische doolhoven om in te verdwalen

Laat het kind in jezelf los en verdwaal in een van de vele mooie doolhoven in België of Nederland. Plezier (voor het hele gezin) gegarandeerd.

Magische doolhoven

Zowel België als Nederland zijn rijk aan prachtige doolhoven. Misschien heb je nog een citytrip in het vooruitzicht, of wil je de komende dagen optimaal genieten van deze heerlijke nazomer. Hoe dan ook, deze labyrinten zorgen sowieso voor een memorabele namiddag. Plof zelf neer op een zonnig terras en laat de kinderen los, of ga mee op ontdekkingstocht. In deze 12 magische doolhoven verdwaal je met plezier!

doolhoven doolhof kind
Via: pixabay.com | qimono, CC

1. Maïsdoolhof in Drenthe

Deze interactieve maïsdoolhof biedt een fraai aanzicht. Het labyrint is gelegen in de speel- en ijsboerderij De Drentse Koe. Hij is maar liefst 1 hectare groot! Daarbij zorgt het interactieve aspect voor een extra leuk spelelement.

Bij elke opdracht of vraag wordt trouwens rekening gehouden met de verschillende leeftijden. Er is een optie voorzien voor elk leeftijdsniveau, van peuter tot volwassene. Hier verveel je niet gauw!

2. Maïsterplan in Damme

Bevind je je toevallig in de Vlaamse Polders? Houd dan zeker halte in Damme. Deze doolhof werd nog maar pas in een nieuw jasje gestoken.

Met het Maïsterplan eren ze de 400 jaar oude stadswallen van Damme. Ze maakten de precieze vormen na in de doolhof! Het is giga, dus je bent wel even zoet. Na afloop kan je lekker smullen van een picknick of lokale producten.

3. Doolhofpark Bakkeveen in Friesland

Je bent jong en je wilt wat. In Friesland kennen ze er wat van. Rennen, springen, lopen, vallen en opstaan, het mag allemaal in het Doolhofpark Bakkeveen. Er zijn drie verschillende labyrinten. Daarnaast is er ook een speeltuin, evenwichtsbalk, loopbrug enzovoort. Met andere woorden; genoeg vertier voor een gezinsuitstap.

4. Le Labyrinthe nabij Durbuy

Durbuy is een populaire bestemming bij zowel Belgen als Nederlanders. Dit charmante dorpje in de Waalse Ardennen is voorzien van alles wat je maar wenst: gezellige steegjes, lekker eten én een labyrint om in te verdwalen!

Doe eens iets anders dan gewoon gaan wandelen. Het Labyrint van Durbuy is een attractiepark van maar liefst 11 hectare groot. Er zijn ook dagelijks acteurs, voorstellingen en kinderactiviteiten. Een magisch avontuur voor jong en oud. Let op: momenteel zijn ze gesloten omwille van het coronavirus.

5. Kasteel van Freÿr in Hastière

Dit kasteel moet je niet enkel bezoeken omwille van de doolhof. De bosrijke omgeving, indrukwekkende architectuur en magische sfeer alleen al zijn voldoende redenen. Het kasteel van Freÿr ligt in de provincie Namen.

Het imposante gebouw grenst aan de oevers van de Maas. Wees wel voorbereid: de doolhof is maar liefst 6 kilometer lang. Hij staat vol met oude sinaasappelbomen. Heel sprookjesachtig.

6. Maïsdoolhof in Malden

In Gelderland ligt Malden. En daar heb je een leuke speelboerderij. Denk nu maar niet dat het enkel bedoeld is voor kinderen hoor. In deze doolhof zal je minstens even veel zoekende volwassenen tegenkomen. Een aanrader voor wie een budgetvriendelijke uitstap wil plannen.

Meer magische doolhoven…

Nog meer magische doolhoven om in te verdwalen op de volgende pagina!

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Verder lezen

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Delen met...