12 magische doolhoven om in te verdwalen

7. Kasteelpark van Loppem

Aan de rand van Loppem, in West-Vlaanderen, ligt een labyrint. In deze doolhof verdwijn je voor ongeveer een half uur (tenzij je echt helemaal lost bent).

Maar wie nog meer tijd en zin heeft, kan ook het mooie kasteel bewonderen. Nog steeds niet moe? Dan zijn er nog prachtige wandelroutes in het romantische park.

8. Victoriadoolhof in Zeeland

Wie is er nu nog niet in Zeeland geweest? Toch zijn wellicht maar weinigen onder ons ook al in de Victoriadoolhof geweest. Deze grote labyrint is voorzien van voldoende waterpartijen, zodat je je ook tijdens hete dagen kan verfrissen. Er is drie kilometer aan paden voorzien én alles is toegankelijk per rolstoel.

9. Doolhof Ruurlo

Maak je een roadtrip door de Benelux? Dan passeer je misschien wel langs deze indrukwekkende doolhof dichtbij Arnhem aan de Duitse grens. Dit labyrint in het Gelderse dorp Ruurlo is qua oppervlakte de grootste van Nederland. Iets voor gevorderden dus.

Hij werd ontworpen in de 17de eeuw door een Franse tuinarchitect in opdracht van de koning-stadhouder. De paden zijn breed, maar liefst vijf meter, dus een claustrofobisch gevoel krijg je hier zeker niet.

10. Puzzle Planet in Luik

Wist je dat de allergrootste houten doolhof ter wereld in het kleine België ligt? Echt waar! In Luik vind je Puzzle Planet. Dit park heeft een houten doolhof van maar liefst 2500 vierkante meter.

Het labyrint heeft een lengte van 3 kilometer en telt 3 verdiepingen. Je kan dus zowel naar links, rechts, als naar boven en onder! Over een extra dimensie gesproken. Na afloop geniet je natuurlijk van een streekbiertje op het terras.

11. Maïsdoolhof Meerstad in Groningen

Deze maïsdoolhof in Meerstad is bijna drie voetbalvelden groot, en telt maar liefst vier kilometer aan paden. Genoeg ruimte om je speurneus in los te laten. Hier verdwaal je heerlijk voor een geruime tijd. Houd er wel rekening mee dat het er soms nat en modderig kan zijn.

Trek goede wandelschoenen aan. Is het heet? Neem dan na de zoektocht een verfrissende duik in het nabij gelegen meer.

12. Maïsdoolhof Nederweert in Limburg

Maïsdoolhof Nederweert ligt in Nederlands Limburg. Helaas is het zoeken tijdelijk gestaakt omwille van het coronavirus. Doorgaans kan je hier lekker dwalen tussen de struiken. Wat deze doolhof uniek maakt, zijn de muziekinstrumenten die her en der verstopt zijn. Het is een leerrijk uitstapje, een aanrader voor wie de kids meeneemt.

Heb jij nog tips?

Ken jij nog een doolhof die echt de moeite waard is en nog niet in dit lijstje staat? Laat het ons weten via een reactie onderin!

Lees ook:


Blijf fris en fruitig… en volg ons!

Met heel veel plezier stellen we dagelijks onze verfrissende, handige, vermakende en positieve artikelen op. Vanzelfsprekend vinden we het dan ook erg leuk als je ons volgt! Dat kan gemakkelijk (en veilig) via onze leuke wekelijkse nieuwsbrief:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Verder lezen

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Delen met...