Een fiets kopen: hier had je wellicht nog niet aan gedacht

Een fiets kopen lijkt simpel: je kiest de juiste maat uit, maakt misschien een testritje en je koopt de fiets. Echter zijn er veel meer dingen waar je op moet letten. Hieronder vijf tips voor het kopen van een fiets, waar je misschien nog niet aan had gedacht.

Tip 1: Bepaal van tevoren waar je de fiets voor gaat gebruiken

Er zijn misschien wel meer fietsen dan je zelf denkt. Dit zul je snel merken bij een fiets kopen. Daarom moet je van tevoren beslissen waar je de fiets precies voor wilt gebruiken. Als je alleen af en toe in de stad boodschappen wilt doen, maar geen lange afstanden wilt afleggen, is het zonde om veel te investeren in een luxe stadsfiets. Als je dit wel van plan bent, wil je juist geen goedkope stadsfiets waar weinig vering in zit. Dan krijg je namelijk gegarandeerd zadelpijn. En als je de fiets regelmatig wilt vervoeren, bijvoorbeeld in de auto of met de trein, heb je een lichte fiets nodig. Kijk daarom naar de verschillende fietsen en kies uit welke bij jouw voorkeuren past.

Tip 2: Let op de remmen

Je denkt misschien dat er maar twee soorten remmen zijn: de handrem en de achteruittraprem. Echter zijn er veel meer soorten remmen. Zo zijn er hydraulische velgremmen, die zorgen dat je snel stilstaat en deze vergen weinig onderhoud. Met schijfremmen kun je nóg beter remmen, echter vereisen deze wel veel onderhoud. Rollerbrakes zijn ideaal als je niet heel hard fietst, en dus ook niet heel hard hoeft te remmen. Deze vergen namelijk bijna geen onderhoud.

Fietsen fiets uitstapje
Via: pixabay.com

Tip 3: Vergeet de accessoires niet

Een fiets is leuk, maar hou er bij het bepalen van een budget ook rekening mee dat je nog meer accessoires nodig hebt. Als je de fiets alleen in de stad gebruikt, is het slim om extra fietslampjes en een goed fietsslot te kopen. Ga je voor de langere afstanden? Dan moet je denken aan een fietstas, kleine fietspomp en een bidonhouder. Laat je adviseren door de fietsenverkoper, deze weet precies wat wel en niet van pas kan komen.

Tip 4: Je kunt altijd vragen om korting

Als je naast je fiets nog accessoires koopt, kun je altijd vragen om korting. Omdat er een kleine winstmarge op de fietsenverkoop zit zul je niet snel korting krijgen op de fiets zelf, maar de accessoires hebben een hogere winstmarge. Het is misschien een beetje eng, maar wie niet waagt, wie niet wint. Je kunt het natuurlijk altijd proberen.

Fiets stad trap
Via: pixabay.com

Tip 5: Kijk online voor reviews

Of je nu online of in een winkel je fiets koopt, je weet nooit precies wat voor fiets je binnenhaalt. Zelfs na een testrit kun je niet bepalen hoe de fiets over een jaar werkt. Zoek daarom online naar reviews over de fiets die je op het oog hebt, en zoek vooral naar mensen die de fiets al wat langer hebben. Zo weet je zeker dat de vering die bij de testrit zo goed was, dit na veel gebruik nog steeds is.

Handige tips?

Ben je van plan om een nieuwe fiets te kopen en ben je geholpen met de tips? Laat het ons weten via een reactie onderin of deel dit artikel.

Lees ook:


Blijf fris en fruitig… en volg ons!

Met heel veel plezier stellen we dagelijks onze verfrissende, handige, vermakende en positieve artikelen op. Vanzelfsprekend vinden we het dan ook erg leuk als je ons volgt! Dat kan gemakkelijk (en veilig) via onze leuke wekelijkse nieuwsbrief:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Verder lezen

1 gedachte over “Een fiets kopen: hier had je wellicht nog niet aan gedacht”

  1. Vergeet de accessoires inderdaad niet! Je kan regelmatig een goede deal maken wanneer je dit allemaal bij je fiets koopt. Ook is het goed om vooraf een beeld te hebben van welk model je zou willen uitproberen. Dit maakt de zoektocht naar de juiste fiets een stuk gemakkelijker.

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Delen met...