Witte stukjes uit de kip halen: dé manier hoe je het doet

De een eet het meerdere keren per week en een ander houdt het bescheiden. Bij welke groep jij ook hoort, een overheerlijk stuk kipfilet is gewoon hemels. Daar ben jij het zeker mee eens. Toch kom je altijd één probleem tegen: hoe haal jij die vervelende witte stukjes uit de kip?!

Kipfilet snijden: tijdrovende klus

Het blijft altijd een tijdrovende klus om de witte stukjes uit de kip te halen. In de supermarkt probeer jij er zo goed mogelijk op te letten dat jij een kipfilet uitkiest met zo min mogelijk witte slierten. Terwijl jij denkt dat jij de beste kipfilet hebt uitgezocht, blijkt dat thuis toch niet het geval te zijn.

Eenmaal de verpakking opengemaakt zie jij weer oneindig veel witte slierten. Pff…

Via: giphy.com

Oorzaak van witte stukjes

De oorzaak van de witte stukjes in de kip is wat minder. Deze pezen laten namelijk zien dat de kip hoogstwaarschijnlijk een spieraandoening had. De witte slierten vertellen namelijk dat de kip meer vet dan proteïne heeft.

Met andere woorden: de kip heeft een hoog vetpercentage en daardoor is de spiermassa erg laag. Hoewel het voor jezelf geen gevolgen heeft voor de gezondheid, is het voor de kip dus zeker geen pretje geweest.

witte stukjes uit de kip
Via: pixabay.com | kakyusei, CC

Snijden van de kipfilet

Als jij weer eens een kipfilet in huis hebt gehaald met veel van deze slierten, zal jij al snel het grote keukenmes erbij pakken. De stukjes zorgen er namelijk voor dat de kip minder goed marineert en ook nog eens krimpt tijdens het bakken.

Het wegsnijden van deze stukjes levert alleen niet het gewenste resultaat op. Hoewel de meeste slierten weg zijn gesneden, snijd jij ook extra kip weg. Eeuwig sonde!

witte stukjes uit de kip
Via: Wikimedia Commons | Dnor, CC

Lifehack voor weghalen van witte slierten

Dat moet makkelijker kunnen dacht een vrouw op het socialmediaplatform TikTok! Deze vrouw kwam namelijk op een lifehack terwijl zij aan het koken was. Deze lifehack voor in de keuken wilde zij direct delen met haar volgers, zodat meer mensen zich niet langer hoefden te ergeren aan wegsnijden van de witte stukjes. Een lintje voor deze mevrouw alstublieft!

Via giphy.com

Het geheim is een vork

De lifehack zal uitgevoerd moeten worden met een vork en is daardoor voor iedereen toe te passen. Terwijl de kipfilet op een snijplank ligt, klem jij het uitstekende stukje pees in het midden van de tanden van de vork. Pak vervolgens met een keukenpapier de pees vast en rits de kipfilet langs de vork. Het resultaat is een geheel verwijderde pees en overheerlijke kip! Dat alles met slechts één beweging!

Via: pxfuel.com, CC

Zo haal je witte stukjes uit kip

Wil jij een voorbeeld zien hoe deze lifehack er in de werkelijkheid aan toe gaat? Bekijk dan het TikTok-filmpje van de vrouw die deze geweldige tip met ons heeft gedeeld. Geloof ons, makkelijker gaat het niet worden. Voortaan heb jij geen gerommel meer met het wegsnijden van de witte stukjes en houd jij zoveel mogelijk kipfilet over. Een kip kan de was doen!

@peachesandproteins Best cooking hack ever! #cookinghacks #tiktokmoms #itsdinnertime #cookingontiktok #lifehack #momsoftiktok #whatsfordinner #waitforit #fyp ♬ original sound – Mandy Klentz

Zo doe je dat, witte stukjes uit de kip halen

Heeft dit artikel jouw leven manier van kip bereiden helemaal veranderd? Laat het ons dan gerust weten in een reactie onderaan. Of ken jij iemand altijd worstelt met de kip om de witte stukjes eruit te halen? Deel dit artikel of tag de persoon in kwestie!

Lees ook:


Blijf fris en fruitig… en volg ons!

Met heel veel plezier stellen we dagelijks onze verfrissende, handige, vermakende en positieve artikelen op. Vanzelfsprekend vinden we het dan ook erg leuk als je ons volgt! Dat kan gemakkelijk (en veilig) via onze leuke wekelijkse nieuwsbrief:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Verder lezen

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Delen met...