Hoe is het mogelijk? Deze 8 gekste beroepen bestaan echt

Wat wilde jij vroeger worden? Was dat arts, piloot, politieagent, advocaat of misschien wel juf of meester. Deze mensen kozen voor een heel ander beroep. Een ietwat gekkere keuze dan de meeste onder ons…

Zo gek kun jij het niet bedenken, of wel?

Niet iedereen is conventioneel. Dat kun je bijvoorbeeld zien aan de beroepskeuze die zij hebben gemaakt. Hieronder een lijstje van meest gekke of bijzondere beroepen. Er staat vast een aantal tussen waarvan jij niet eens wist dat ze bestonden.

Via: pxhere.com | Pxhere, CC

1. Hondenvoerproever

Heb jij een hond? Heb je het voer wel eens geproefd? Dat doen anderen wel voor jou. Wij moeten er persoonlijk niet aan denken. Wij laten je geen gore video’s zien maar houden het hierbij. Dat is voor ons al bleeg genoeg.

eating-dog-food-gekke-beroepen-blog-kiwify
Via: youtube.com (capture) | skippy62able

2. Treinduwer

Hier zit de trein ook wel eens vol. In Japan heb je professionele doordouwers die ervoor zorgen dat de deuren ook kunnen sluiten. Ze geven je gewoon een zetje en dan zit je als sardientjes in een blik muurvast en knus tegen elkaar aan.

3. Reclame maken op je eigen lichaam

Mocht je van tatoeages houden, dan is dit wellicht een beroep voor jou. Billy Gibby uit Anchorage (Alaska) verdient zijn centjes door reclame op zijn lichaam te laten tatoeëren en heeft al een aardig bedrag ervoor ontvangen. Hij heeft echter wel spijt van de inkt op zijn gezicht. Ja duh!

Er zijn wel meer mensen met gekke tatoeages op hun lichaam, maar Billy spant de kroon.

4. Opsporingspecteur van illegale bordelen

Ergens in Australië is er een man, Fred Allen (niet zijn echte naam) die illegale bordelen opspoort en “bewijs” verzamelt. Hij offert zichzelf op door met prostitués naar bed te gaan en zo kan bewezen worden dat het illegaal is en kan men de bordelen sluiten. Zou jij zo een beroep willen? Fed lijkt ons een beetje een viezerik, maar goed.

Via giphy.com

5. Knuffel coach

Dit lijkt ons wel een leuk beroep. Betaald krijgen om de hele dag te knuffelen. Dat is wel andere koek dan Fed hierboven. Helaas is dit beroep niet uit te oefenen op 1.5. meter afstand van elkaar, dus zeg nou maar niet meteen je baan op.

Via: pxhere.com | pxhere, CC

6. Waterglijbaantester

Dit is wel een spannend beroep. Maar stel dat de waterglijbaan niet helemaal in orde is? Zou het een goedbetaalde functie zijn? Je loopt natuurlijk wel wat risico. En hoe zit het met verzekeringen. Spannend en toch een beetje riskant, vind je ook niet?!

Via giphy.com

7. Crime scene cleaner

Nadat een crime scene volledig is onderzocht, volgt de nachtploeg. Zij maken de boel schoon en zorgen dat het er weer spik en span uitziet. De chemische stoffen waarmee zij werken, zijn wel heftig dus moet je wel tegen kunnen. Bovendien zul je heel wat tegenkomen waar je nachtmerries van krijgt. Geen geschikt beroep voor deze redactie!

crime-scene-cleaner-blog-beroepen-kiwify
Via: youtube.com (capture) | WatchMojo.com

8. Oksels besnuffelaar

Het laatste, gekke beroep, daar hebben wij geen echte naam voor. Je probeert geen deodorant uit, namelijk. Je ruikt aan oksels waar deodorant op zit en aan de hand van de geur die eraf komt, geef je jouw oordeel. Werkt het of juist helemaal niet. Zou jij dit dagelijks willen doen?

Via: youtube.com (capture) | WatchMojo.com

En je kan er blijkbaar véél geld mee verdienen, dat beweert deze professionele ‘odor guru’ alleszins!

Gekke beroepen

Ken jij nog meer van zulke maffe, ietwat aparte, beroepen? Zou jij solliciteren naar bovenstaande? Wij horen het graag persoonlijk in een reactie.

Lees ook:


Blijf fris en fruitig… en volg ons!

Met heel veel plezier stellen we dagelijks onze verfrissende, handige, vermakende en positieve artikelen op. Vanzelfsprekend vinden we het dan ook erg leuk als je ons volgt! Dat kan gemakkelijk (en veilig) via onze leuke wekelijkse nieuwsbrief:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Verder lezen

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Delen met...