De 8 gekste huizen ter wereld: waar zou jij willen wonen?

Ben je op zoek naar een woning met een afwijkende look en feel? Met deze bijzondere huizen kun je ideetjes opdoen. De vormgeving, grootte of het uiterlijk van deze home sweet homes is nét even anders. Zou jij zo een woning willen om in te wonen?

Home sweet home, maar dan een beetje anders…

In deze tijd zit je veel thuis, Dan moet jouw stekkie natuurlijk bij je passen. Deze huizen zijn niet bepaald conventioneel maar ze hebben wel wat. In welke zie jij jezelf chillen tijdens lockdown?

Via giphy.com

1. Naar de haaien

Het Shark Attack Home, Headington, Oxford trekt veel aandacht. Het zal je maar gebeuren dat er een haai uit de lucht komt vallen en zo belandt in je dak. Hoe kom je erop? The Headington Shark is grappig maar wie wil dit nou op zijn dak hebben?

headington-shark-kiwify-blog-huizen
Via: Wikimedia Commons | John Buckley, CC

2. Dat is een eitje

Het was een goedkope constructie, dit kleine eitje. Dat is al één voordeel. Lekker compact. Maar stel dat je wilt samenwonen… Is dit Egg House in Bejing dan een geschikt formaat? Zou jij niet claustrofobisch worden?

Er zijn trouwens meer mensen met een eihuisje. Zelfs in Amsterdam staat er eentje. Maar check deze dan. hier zouden wij ook wel een nachtje kunnen vertoeven en kunnen rondrijden.

ecocapsule-egg-house-blog-gekke-huizen-kiwify
Via: youtube.com (capture) | Creativity and Problems Resolving

3. Op of in de pot

Dit is wel een heel duurtje potje. Het Mr. Toilet House in Zuid-Korea heeft wat mogen kosten en de burgemeester van deze bijzondere stad had het er graag voor over. Het trekt veel bezoekers dus het wordt op die manier wel terug verdiend. Maar hoe denk jij erover om in de pot te wonen?

Mr.-Toilet-House-kiwify-blog-kiwify
Via: youtube.com (capture) | AP Archive

4. Alles staat op zijn kop

Het lijkt op een huis uit Alice in Wonderland maar dit huis is toch echt iets van deze wereld. Alles is door de Poolse designers Klaudiusz Golos en Sebastian Mikiciuk ondersteboven geplaatst, dus ook het meubilair. Het biedt bezoekers een ander perspectief en is toch wel heel uniek.

Via: Imgflip

En dit is niet het enige upside down house. Er staat er eentje in Brighton, Zuid-Afrika en Orlando. Best populair dus, zo een omgekeerde woning. Zelfs in Taiwan houden zij er wel van

5. Deze blaas je niet zo snel om

Een woning gebouwd van staal, die blaas je niet zo snel om. Het lijkt op een biggetje, grappig toch?! Denk jij dat de grote boze wolf deze kan verwoesten?

Via: youtube.com (capture) | Awesome 98

Wij denken dat die boze wolf geen schijn van kans maakt.

Via giphy.com

6. Wiiiiilma!

Fred Flintstone zou hier wel jaloers om worden. Dit huis van “slechts” 3.5 miljoen dollar is ook een plaatje, als je ervan houd tenminste. Als je gek bent van The Flintstones, dan is dit jouw ideale home sweet home. Hij staat volgens ons nog steeds te koop, dus sla je slag.

7. Woont E.T. hier soms?

En wat vind je van dit huis? Neergekomen uit een ander stelsel? Daar lijkt het tenminste op. Zou jij in een huis uit de ruimte willen wonen. Hoe vet zou het zijn als E.T. hier woont? Maar jij, beetje gek, of niet soms?

space-house-blog-huizen-kiwify
Via: Wikimedia Commons | Heavybluesman, CC

8. Als je een schoenen tic hebt

Nou breekt mijn klomp, sommigen wonen dus graag in een schoen. Hopelijk ruikt het fris in dit gekke huisje. Is dit jouw ideale crib?

Als Alfred J. Kwak het kon, waarom jij niet? Mocht het niet bevallen, dan is het gelukkig tijdelijk. Dus, als je niet voor altijd in zo een gekke klomp wilt wonen is dit wellicht ideaal als tijdelijk onderkomen.

klompwoning-huizen-blog-kiwify
Via: Wikimedia Commons | Baykedevries, CC

Staat jouw ideale huisje hiertussen of heb je een ander gek huis in gedachten? Laat het ons dan weten in een reactie. Ieder zijn meug!

Lees ook:


Blijf fris en fruitig… en volg ons!

Met heel veel plezier stellen we dagelijks onze verfrissende, handige, vermakende en positieve artikelen op. Vanzelfsprekend vinden we het dan ook erg leuk als je ons volgt! Dat kan gemakkelijk (en veilig) via onze leuke wekelijkse nieuwsbrief:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Verder lezen

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Delen met...