Hier mag je zelfs dood in gevonden worden: 7 te gekke doodskisten

Een begrafenis is doorgaans een sobere gebeurtenis, maar dat hoeft niet altijd zo te zijn. In Ghana, en ook soms bij ons, worden dierbaren begraven in creatieve doodskisten. Je kan het zo gek niet bedenken, echt.

Afscheid nemen in andere culturen

Iedere cultuur heeft zo zijn eigenaardigheden. Leg maar eens aan Amerikanen uit wat Sinterklaas betekent, ze zullen er wellicht niet veel van begrijpen. Net zomin hebben wij de traditie om Thanksgiving te vieren. Zo gaat iedere cultuur ook op zijn manier om met de dood. Wij rouwen in zwart en kiezen doorgaans voor een sobere doodskist of urne.

Via: pixabay.com | carolynabooth, CC

De dood vieren in andere landen

In Ghana wordt de dood heel anders gevierd. Daar lijkt een begrafenis eerder op een sociaal evenement. Iedere stam doet het er op zijn eigen manier, maar bepaalde dingen hebben ze met elkaar gemeen.

  • Een begrafenis is een bijeenkomst van vrienden en familie. Er wordt bijgepraat en het leven van de overleden wordt gevierd. Met nadruk op vieren.
  • De ceremonie duurt één week. Tijdens deze week regelt de familie van de overledenen alles: de datum voor de begrafenis, eten, drinken, geluidsinstallaties (ja, dit lees je goed), de kist, het graf,…
  • Doodskisten symboliseren vaak het beroep of de status van de persoon die is overleden. Ze kunnen super kleurrijk zijn, een dier uitbeelden of gewoon iets wat de persoon typeerde.
Via: flickr.com | Jasmine Nears, CC

7 (te) gekke doodskisten

1. Een stoere leeuw

Zie je jezelf al buiten gedragen worden in deze impressionante leeuw? Misschien besef je het niet meer echt, maar je bent op dat moment echt wel de koning van de jungle.

Via: flickr.com | Emilio Labrador, CC

2. Het colaflesje

Een fervente colaliefhebber? Dan is deze uitvaartkist misschien wel op je lijf gemaakt. Een gigantisch colaflesje waarin je tot in de eeuwigheid kan verblijven.

doodskisten
Via: flickr.com | Emilio Labrador, CC

3. De retro zak

Ben je een echte sportfanaat, of een reiziger in hart en nieren? Dan wil je misschien wel begraven worden in deze rugzak-doodskist. Het is eens wat anders.

Afbeelding wordt geladen…

4. De DJ booth

Wie tijdens zijn leven graag achter de draaitafel stond, zal er misschien ook graag in begraven worden.

Afbeelding wordt geladen…

5. Chili pepertje

Via: flickr.com | Rachel Strohm, CC

6. Het sigarettenpakje

Je kan eraan sterven, of je kan erin sterven.

Afbeelding wordt geladen…

7. Nokia

Voor wie maar geen afscheid kon nemen van zijn eerste mobieltje.

Afbeelding wordt geladen…

Wat is jouw ideale doodskist?

Wat denk jij van deze creatieve en kleurrijke doodskisten? Zie je jezelf al vereeuwigd worden in een levensgrote chilipeper? Of toch liever een gewoon klassiek zwart exemplaar? Laat het ons weten via een reactie onderin!

Lees ook:

Blijf fris en fruitig… en volg ons!

Met heel veel plezier stellen we dagelijks onze verfrissende, handige, vermakende en positieve artikelen op. Vanzelfsprekend vinden we het dan ook erg leuk als je ons volgt! Dat kan gemakkelijk (en veilig) via onze leuke wekelijkse nieuwsbrief:

Verder lezen

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer