Gemakkelijk kauwgom verwijderen doe je met deze 4 tips

Kauwgom in je kleren of in je haar: een verschrikking. Daarom hebben we hier enkele tips om het snel te verwijderen.

Kauwgom verwijderen: 4 tips

Soms heb je van die dagen dat alles tegenzit. Dat zijn de dagen dat je er thuis na een lange dag werken achter komt dat je al de hele tijd rondloopt met kauwgom op je kleding. Uiteraard is er niemand geweest die je dit heeft gemeld, want hoe lollig is het dat collega X met kauwgom op zijn of haar kont rondloopt?

VIa: pixabay.com

En dan moet je het er nog uitkrijgen. Een paar tips om je kleding kauwgomvrij te maken. Let op, dit zijn methoden die we zelf getest hebben, maar deze zijn zeker niet wetenschappelijk bewezen. Wij horen dan ook graag jullie mening over onderstaande middelen.

.

1. Azijn

Azijn gooi je normaal niet over je jeans heen. Heb je ergens kauwgom, dan zou je azijn kunnen proberen. Ik laat het uitproberen graag aan jou over want het lijkt mij enorm stinken.

.

2. De vriezer

Ik heb deze wel eens zelf geprobeerd. Je kunt ook kiezen voor een ijsklontje, maar als je heel veel kauwgom moet verwijderen, dan is de vriezer wel een handige manier. Doe de kleding wel in een plastic zak en leg het er niet zo in.

.

3. Pindakaas

Pindakaas is lekker op brood. Als je een flinke dot Calvé smeert op je vastgeplakte kauwgom en dit in laat trekken, dan wast op 40 graden, zou het er allemaal zo vanaf gaan. Maar blijft de kauwgom dan niet in je wasmachine ergens vastplakken? Dan zit het met een volgende was op iets anders vastgeplakt, toch? Of is kauwgom ook weer niet zo hardnekkig?

.

4. Alcohol

Neem een beetje schoonmaakalcohol en dep dit op de kauwgom. Het meeste zou moeten verdwijnen en als je daarna nog een wasje doet, is je kleding zo goed als nieuw. Ook voor dit middeltje geldt, doe maar even in de was.

Ben je zelf een beetje huiverig om allerlei middeltjes over je mooie kleding heen te gooien? Deze mevrouw heeft er al een aantal voor je uitgeprobeerd.

Welke methode gebruik jij?

Wat doe jij de volgende keer als je kauwgom moet verwijderen? En durf jij dit ook met je delicate was? Heb jij wellicht nog een SUPER-tip? Laat het weten in een reactie onderin!

Lees ook:


Blijf fris en fruitig… en volg ons!

Met heel veel plezier stellen we dagelijks onze verfrissende, handige, vermakende en positieve artikelen op. Vanzelfsprekend vinden we het dan ook erg leuk als je ons volgt! Dat kan gemakkelijk (en veilig) via onze leuke wekelijkse nieuwsbrief:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Verder lezen

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Delen met...