Creatief vaatwastabletten gebruiken: 6 klusjes die je ook kunt doen

Een vaatwastablet kan je voor veel meer schoonmaakklusjes gebruiken dan dat je toe nu toe dacht. Maar waarvoor dan allemaal? Je leest het hier.

Waarvoor kan je vaatwastabletten gebruiken?

Een aantal jaar geleden moest je nog en poeder en zout en glansmiddel in je afwasmachine gooien om de hierin gezette vaat schoon te krijgen. Tegenwoordig gaat dat een stuk simpeler; je gebruikt gewoon een alles-in-een vaatwastablet, want gemak dient de mens. Wist je dat je deze handige tabletten ook nog voor hele andere schoonmaakklusjes kunt gebruiken? Het zijn van die trucs die alleen We vertellen je er 6!

Vaatwastabletten gebruiken creatief
Via: Wikimedia Commons | lke Wetzig, CC

1. Gele vlekken door zweetoksels

Je kent ze vast, die lelijke gele zweetvlekken onder oksels in witte T-shirts en overhemden. Hoe vaak je ze ook wast, ze blijven zichtbaar. Maar niet meer nadat je een vaatwastablet bij je was in de afwasmachine hebt gedaan. Draai gewoon het normale wasprogramma en de vlekken verdwijnen als sneeuw voor de zon. Let wel op; dit werkt alleen op witte was.

.

2. Je vieze oven weer schoon

Los een vaatwastablet op in warm water, sop je oven ermee in en laat het een paar uur intrekken. Schoonmaken is hierna een fluitje van een cent. Een andere optie is om een tablet nat te maken en hiermee langs het oppervlak van de oven te gaan. Trek wel huishoudhandschoenen aan want een vaatwastablet is niet vriendelijk voor je huid. Natuurlijk kun je hetzelfde trucje gebruiken voor een bakplaat, die ook compleet onder het vet zit…

Via: gifs.com

4. En ook de wasmachine weer fris en schoon

Een wasmachine heeft de neiging om te gaan stinken. Dit komt door opgehoopt vuil in combinatie met vocht en de grote boosdoener; vloeibaar wasmiddel. De wasmachine wordt weer helemaal fris als je twee vaatwastabletten in de wasmachine plaatst en een wasprogramma op 60º C draait. Zonder was uiteraard.

3. De vuilnis- c.q. prullenbak

Een vuilnis- of prullenbak, zowel buiten als binnen, is een waar walhalla voor bacteriën en schimmels. Ze tieren er dan ook welig! Maar niet als je de bak regelmatig schoonmaakt met een vaatwastablet. Vul de bak met warm water en los er een of meerdere tabletten in op en laat het een uurtje staan. Daarna even omspoelen en klaar is kees.

Afvalbak vuilnisemmer schoonmaken vaatwastabletten
Via: youtube.com (capture) | Maja Al Karadagi

5. Een vieze frietpan

Vieze frietpannen zijn een bron van ergernis. Niemand wil graag paneermeel op zijn frietjes van de kroketten die je hebt gebakken, maar schoonmaken is een crime. Gelukkig is het dat dankzij een vaatwastablet niet meer. Haal het netje en de olie/vet uit de pan en vul de pan met water tot het MAX streepje. Voeg een tablet toe en zet de frietpan aan op 180º C. Laat het een twintig minuten lekker pruttelen en gooi daarna de pan leeg. Je zult zien; hij blinkt weer als nieuw.

Frietpan schoonmaken vaatwastablet
Via: depositphotos.com | vershinin.photo

6. Ohh die mooie witte muur

Heb je kleine kinderen dan ken je het vast. Pen- of stiftstrepen op je witte muur. Hoe krijg je die er weer af zonder de schilderskwast ter hand te nemen? Nou dat is simpel. Los een tablet op in vijf liter warm water en veeg hiermee de muren met een niet pluizende doek schoon.

Nog meer tips?

Ken jij nog van die huishoudtrucjes waarbij vaatwastabletten handig aan te pas komen? Laat het ons weten in een reactie onderin! We leren graag bij over dit wonderproduct ;-).

Lees ook:


Blijf fris en fruitig… en volg ons!

Met heel veel plezier stellen we dagelijks onze verfrissende, handige, vermakende en positieve artikelen op. Vanzelfsprekend vinden we het dan ook erg leuk als je ons volgt! Dat kan gemakkelijk (en veilig) via onze leuke wekelijkse nieuwsbrief:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Verder lezen

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Delen met...