IJsblokjes in de wasdroger: zo kun veel tijd besparen

Soms zijn er van die kleine, handige lifehacks die ervoor zorgen dat je net wat efficiënter met je tijd omgaat. En vooral: minder leuke klusjes aangenamer maken.

De tip van vandaag over ijsblokjes en een droger valt precies in deze categorie. Ontdek gauw meer!

Wasdroger en ijsblokjes

Het is misschien niet de meest logische combinatie op het eerste gezicht, maar als je het resultaat ziet, dan zit je daar niet meer mee. Het gebruik van ijsblokjes in een droger zorgt er namelijk voor dat je minder hoeft te strijken en dat is altijd goed.

Via: pixabay.com | piviso, CC

Het resultaat van ijsblokjes

Om dit te doen moet je een twee- of drietal ijsblokjes in de droger leggen bij de kleding die je (niet) wil strijken. Probeer het overigens wel altijd eerst uit op ‘minder belangrijke’ of gevoelige kleding, om teleurstelling te voorkomen.

Nadat je deze erbij hebt gedaan, zorg dan dat je de droger op de hoogste stand zet, alvorens je hem een paar minuten laat draaien. Je zult versteld staan van het resultaat van deze ijsblokjes.

Hoe dan?

Door het water van de ijsblokjes wordt de kleding als het ware gestoomd. Hierdoor worden (bijna) alle kreukels en andere oneffenheden simpelweg eruit gestoomd, zodat je niet meer hoeft te strijken.

Vóór en na vergelijking

Hier nog een leuke vergelijking van een hemd en short voor en na de wasdroger. Zie jij het verschil?

Welke kledingstukken zijn geschikt?

Nu geldt dit niet voor alle kledingstukken, maar er zijn genoeg items te bedenken die hier meer dan geschikt voor zijn, zoals bijvoorbeeld shirts.

Op deze manier hou je dus tijd over voor andere dingen die waarschijnlijk veel, veel, veel leuker zijn dan strijken.

Meer lifehacks

Op zoek naar nog meer handige tips en lifehacks in het huishouden, check dan deze artikelen waarbij ook voor jou ongetwijfeld een aantal handige tips staan. Succes ermee! Ben je tevreden?

Laat het ons weten via een reactie onderin, en deel dit artikel met je vrienden in nood.

Lees ook:


Blijf fris en fruitig… en volg ons!

Met heel veel plezier stellen we dagelijks onze verfrissende, handige, vermakende en positieve artikelen op. Vanzelfsprekend vinden we het dan ook erg leuk als je ons volgt! Dat kan gemakkelijk (en veilig) via onze leuke wekelijkse nieuwsbrief:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Verder lezen

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Delen met...