Met dit slimme apparaatje maakt je wasmachine geen lawaai meer

Ken je dat, je wasmachine draait maar maakt flink wat lawaai? Niet handig natuurlijk, maar er is dus een oplossing voor.

Wasmachine maakt lawaai

Nu zal ik vast niet de enige zijn die hier last van heeft: er zijn momenten dat ik de wasmachine simpelweg niet aanzet omdat deze teveel lawaai maakt. Hier heb ik dan zelf (en waarschijnlijk ook de buren) gewoon last van, niet handig!

Nu moet een wasmachine natuurlijk volledig waterpas staan en is het geluid wellicht wel wat te dempen, maar er zijn nog meer oplossingen, zo blijkt na een rondje Googlen.

Via: Prototype foto | Elmac SRL

De oplossing

De oplossing komt van een Italiaans bedrijf die – naar eigen zeggen – een innovatief product ontwikkeld heeft dat er voor moet zorgen dat wasmachines simpelweg minder geluid maken. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een technologie die ook wordt toegepast bij het aardbevingsproof maken van gebouwen.

Door deze extra stabiliteit en het opvangen van de ‘bewegingen’ van een wasmachine, wordt deze dus ook direct een stuk stiller. Dit apparaat dat ze ‘AVC’ noemen, hetgeen staat voor ‘Active Vibration Control’, plaats je onder je wasmachine als een soort van spin. Vervolgens zal deze geactiveerd worden, zodra er trillingen worden waargenomen. De vraag is wel of je dan bijvoorbeeld nog droger er bovenop kunt zetten.

Zijn er geen trillingen meer merkbaar, dan zal de AVC uitschakelen na vijf minuten. In deze video kun je zien hoe het product werkt.

https://www.youtube.com/watch?v=xOi0FtPHdzE

Hier zie je de werking door een transparante plaat:

https://www.youtube.com/watch?v=So4GioO_c6k

Kopen

Het project heeft een succesvolle campagne gedraaid op crowdfundingplatform Kickstarter, waarbij het beoogde bedrag binnen is gehaald. De eerste levering staat gepland voor mei 2019 en de prijs zal rond de 50 euro liggen. Meer info kun je vinden op de site van Kickstarter.

Lees ook:


Blijf fris en fruitig… en volg ons!

Met heel veel plezier stellen we dagelijks onze verfrissende, handige, vermakende en positieve artikelen op. Vanzelfsprekend vinden we het dan ook erg leuk als je ons volgt! Dat kan gemakkelijk (en veilig) via onze leuke wekelijkse nieuwsbrief:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Verder lezen

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Delen met...