Het mysterie van die ene verloren sok (en de oplossing)

Kleine wasjes, grote wasjes. Doe ze in je wasmachine en laat maar lekker draaien. Klinkt alsof er weinig mis kan gaan, maar toch verdwijnen er regelmatig sokken in je wasmachine. Krijg je die ene verloren sok ooit nog terug?

Een sokken-feitje

Het kwijtraken van je sok in de wasmachine is geen probleem wat alleen bij jou voorkomt. Je kan wel zeggen dat het een wereldwijd probleem is. Reden genoeg om voor een aantal wetenschappers op onderzoek uit te gaan.

Sokken verloren mysterie
Via: pixabay.com | congerdesign, CC

De conclusie: je verliest per persoon ongeveer 1 tot 3 sokken per maand. Per jaar komt dat dus neer op 15, 16 sokken. Nu zullen nieuwe sokken niet de duurste aankoop zijn, maar het kwijtraken van sokken levert wel een hoop verbazing en frustratie op!

Help, waar is mijn verloren sok?!

Bij iedere wasmachine zijn er andere mogelijkheden waar jouw verloren sok is gebleven. Zo kunnen sokken bij een bovenlader vast komen te zitten onder het roerwerk of bekneld raken onder de wasplaat. Heb je een voorlader wasmachine? Dan kunnen de sokken zomaar eens vast komen te zitten in het filter.

Washmachine sokken verloren
Via: flickr.com | Dejan Krsmanovic, CC

Open daarom eens je wasmachine om te kijken of jij je verloren sok daar aantreft. Een sok in je afvoerpomp is namelijk niet wat je wilt! Een andere optie: je sok is vast komen te zitten in het deurrubber. Door het rubber voorzichtig naar achter te trekken, kan jij je sok weer terugvinden. Gelukt?

Dé oplossing voor je sokken-probleem!

Iedere keer weer nieuwe sokken kopen is geen oplossing op de lange termijn. Je zou denken dat er een handigere oplossing is. Die is er zeker! De oplossing is klein, maar fijn. Met behulp van een veiligheidsspeld kan je de sokken aan elkaar vastmaken. Hierdoor zijn de sokken te groot om zich in de wasmachine door de meest gekke doorgangen te wurmen. Houd de sokken vervolgens ook in de droger gepind en in je sokkenladde. Voortaan ontsnapt er bij jou geen sok meer!

Wasmachine gekleurde was nanoplastics wassen
Via: pixabay.com

Nog een kleine tip

Tegenwoordig heeft iedereen wel een aantal sokken in zijn kast liggen met een geinig patroon. Ziet er leuk uit, maar als jij daarvan één sok verliest is het verreweg van handig. Overweeg daarom om voortaan identieke paren te koppen. Als je dan één sok verliest, hoef je niet direct de bijbehorende sok óók weg te gooien. Hij matcht namelijk ook bij een sok van een ander paar. Spread the word en jij bent voortaan voor iedereen een heldin op sokken!

Sokken verloren sok
Via: pixabay.com | Hans, CC

Probleem opgelost? Laat het ons weten via een reactie onderin!

Lees ook:


Blijf fris en fruitig... en volg ons!

Met heel veel plezier stellen we dagelijks onze verfrissende, handige, vermakende en positieve artikelen op. Vanzelfsprekend vinden we het dan ook erg leuk als je ons volgt! Dat kan gemakkelijk (en veilig) via onze leuke wekelijkse nieuwsbrief:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Verder lezen

1 gedachte over “Het mysterie van die ene verloren sok (en de oplossing)”

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Delen met...