Hoeveel kamelen ben ik waard? Bereken het snel

De kameel wordt van oudsher als rij- en lastdier gebruikt door nomaden, onder andere in woestijnachtige omgevingen. Zo’n kameel kan tot wel 300 kg dragen en kan wekenlang zonder te drinken blijven leven. Dit soort eigenschappen maken kamelen op sommige plekken erg gewild.

En nu vraag jij je natuurlijk meteen af: hoeveel kamelen ben ik waard? Wij zochten het voor je uit, uiteraard met een flinke knipoog!

Een kameel als betaalmiddel

Een kameel kan eigenlijk beschouwd worden als een soort vervoermiddel waarmee handel gedreven kan worden. Door zijn functionele eigenschappen is het altijd een waardevol dier geweest in zanderige oorden.

Je kunt zo’n kameel natuurlijk ruilen tegen een bestelwagen, maar daarmee kom je waarschijnlijk niet zo ver in het mulle zand. Tankstations in de woestijn zijn bovendien schaars.

hoeveel kamelen ben ik waard
Via: flickr.com | Matt Howry, CC

Kamelen zijn enorm gewild

Zoals gezegd heeft een kameel nauwelijks brandstof nodig tijdens de reis. Sterker nog, een kameel kan nog melk geven ook, wat jou tussen de zandkorrels kan helpen om van een droge mond af te komen.

Kamelen zijn dus echt bijzonder en door sommigen zeer gewild.

Niet vreemd ook dat kamelen in het verleden veel gehanteerd werden als ruilmiddel. In tijden van slavernij werden ze onder andere gebruikt om de handel in slaven te bekostigen.

En ondanks dat tegenwoordig niemand meer de loopjongen van een ander wil zijn, is het natuurlijk wel een grote eer wanneer je tot de ontdekking komt dat je als persoon veel kamelen waard bent. Toch?

kamelen dier calculator
Via: flickr.com | Richard Roche, CC

Wat kost een kameel?

Wat kost een kameel? De waardes van kamelen kunnen nogal uiteenlopen. Het werkt voor een groot deel net zoals bij paarden. Stamboom en allerlei voor een leek niet waarneembare speciale kenmerken drijven de prijs op.

Sjeik Hamdan bin Mohanmmed bin Rashid al-Maktoum van de Verenigde Arabische Emiraten, telde op een kamelenmarkt in Abu Dhabi enige tijd geleden ruim 1 miljoen euro neer voor één enkele kameel.

Vraag en aanbod van kamelen

Wat een goed functionerende kameel kost is meestal afhankelijk van de verhouding tussen vraag en aanbod en die kan lokaal nogal eens verschillen. Wil je een kameel in Nederland kopen dan zal je daar al gauw zo’n € 10.000 of meer voor neer moeten tellen.

Ze zijn hier nu niet bepaald op iedere hoek van de straat verkrijgbaar en dus schaars.

kamelen waarde
Via: flickr.com | Sarah Hina, CC

Kamelen in het buitenland

In Australië, waar kamelengebruik wat gebruikelijker is omdat ook Australië woestijngebied kent, kost zo’n kameel je waarschijnlijk maar de helft van dat bedrag. En op een authentieke kamelenmarkt ergens in Oost-Afrika of Saoedi Arabië hoef je er gemiddeld waarschijnlijk maar enkele 100’en euro’s voor neer te tellen.

Maar ga bij je berekening in onze kamelen calculator maar gewoon lekker uit van die Nederlandse kamelenprijs. Dat bedrag geeft je vast een flinke ego-boost.

Zoveel kamelen is jouw vriend waard

We hebben onze kamelenexperts gevraagd om de waarde van hun kamelen eens te vertalen naar menselijke eigenschappen. Zou je je vriend (als loopjongen) willen verkopen aan een machtige oliesjeik of Barbaarse kamelenhandlaar, dan weet je in elk geval over welke kenmerken die vriend moet beschikken.

Kun je daar in je voorselectie alvast rekening mee houden. Ben je zelf een man? Bereken de waarde met onderstaande kamelen calculator!

Ideale leeftijd van je vriend

De leeftijd van de man is belangrijk voor wat betreft zijn waarde in kamelen. Aan een te jonge vriend heeft de Sjeik of handelaar niks, maar oud en versleten biedt ook geen potentieel. Dan verloopt de houdbaarheid te snel. Is je vriend een jaar of 20 dan is dat optimaal en is dat de meeste kamelen waard.

Wel heeft men liever een wat oudere man dan een van middelbare leeftijd. Onze handelaren spelen vaak triviant en hun ervaring is dat oudere mannen meer antwoorden weten.

hoeveel kamelen is je vriend waard
Via: flickr.com | hewy, CC

Lengte, liefst niet te lang

Qua lengte is zo’n 1 meter 80 ideaal. Je vriend moet groot genoeg zijn om iets van de bovenste plank in de supermarkt te kunnen pakken. Maar hij mag dan weer niet langer zijn als de Sjeik zelf natuurlijk. Dat is te intimiderend.

Beste haarkleur en -lengte

De Sjeik houdt niet zo van rood haar, maar verder is alles goed. Heeft je vriend lang haar, dan is dat de minste kamelen waard. Lang haar is voor meisjes, aldus onze kamelenkenners. Baarden en sikjes worden wel heel erg gewaardeerd.

Bij voorkeur een functionele lichaamsbouw

Een mannelijke knecht moet kunnen werken, anders heb je er niks aan. Een gespierd lichaam wordt dan door onze kamelen calculator gewaardeerd zoals je zult merken. Is je vriend niet gespierd dan liever te dun dan te dik. Dunne mannen hoef je immers niet zoveel te eten te geven, dus dat is goedkoper volgens onze handelskenners.

hoeveel kamelen is je vriendin waard
Via: flickr.com | Andrzej Wrotek, CC

Zoveel kamelen is jouw vriendin waard!

Als je het over de handel in vrouwen en kamelen hebt, dan gelden natuurlijk hele andere criteria voor onze kamelenhandelaren. Vanzelfsprekend voegen ze iedere vrouw graag aan hun reeds bestaande harem toe. Maar voor de ene vrouw hebben ze wel net wat meer kamelen over dan voor de andere.

Laten we eens bekijken wat bepaalt hoeveel kamelen jij als dame waard bent of hoeveel kamelen jouw vriendin waard is.

Bij voorkeur in een vruchtbare leeftijd

Nageslacht produceren is van belang voor onze kamelenhandelaren. Hun kinderen zijn immers hun pensioen. Zij ruilen dan ook het liefst hun kamelen in voor een vrouw die in een leeftijdscategorie tussen de 20 en 25 jaar valt, want dan zijn dames op hun vruchtbaarst.

Een behapbare lengte graag

Waar de gemiddelde Sjeik of kamelenhandelaar met een groot ego het liefst geen kerels die groter zijn dan hem aan zijn mannenassortiment toevoegt, is een vrouw die op hem neer kan kijken natuurlijk helemaal funest. Een lengte van rond de 1 meter 70 is veilig en zorgt ervoor dat je vriendin de meeste kamelen waard is. Maar zorg ervoor dat ze niet meer groeit…

Het ideale kapsel

Voor wie als dame kamelen wil scoren in de kamelen calculator is er eigenlijk maar één mogelijkheid qua kapsel: zorg dat je lang blond haar hebt. Alle andere haaropties zorgen voor aftrekpunten. En zorg ook nog even dat je vriendin blauwe ogen heeft. Dat levert je een ware kamelenkudde op.

kamelen calculator
Via: flickr.com | Shinya ICHINOHE, CC

Bereken het snel met de kamelen calculator

Tijd om jouw waarde in kamelen uit te drukken óf vast te stellen hoeveel kamelen je vriend of vriendin waard is. Wellicht voel jij je dan in één klap een stuk rijker ondanks dat je in werkelijkheid een lege portemonnee in je achterzak hebt.

Maar pas op want het kan ook zo maar zijn dat je ondanks een goed gespekte bankrekening, volgens ons kamelentelraam toch maar een arme sloeber blijkt te zijn.

Hoeveel kamelen ben jij waard? Laat ons het antwoord weten in een reactie hieronder!

Lees ook:


Blijf fris en fruitig… en volg ons!

Met heel veel plezier stellen we dagelijks onze verfrissende, handige, vermakende en positieve artikelen op. Vanzelfsprekend vinden we het dan ook erg leuk als je ons volgt! Dat kan gemakkelijk (en veilig) via onze leuke wekelijkse nieuwsbrief:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Verder lezen

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Delen met...