Via: youtube.com (capture) | FunFoods

Een ijsje met ketchup- of mayonaisesmaak? Volgens Heinz kan het!

Ooit al eens ketchup of mayonaise gegeten en gedacht ‘waarom is er hier geen ijsjessmaak van?’ Bij Heinz wel blijkbaar.

Een uniek ijsje

Mokka, chocolade, vanille… De klassiekers kennen we allemaal. Waarom niet eens iets totaal anders? Bij Heinz zijn ze klaar voor vernieuwing. De voedselproducent brengt deze zomer doe-het-zelf-pakketten om ijs te maken op de markt. En niet zomaar pakketten. Heinz Creamz is een aangepaste smakenpalet waarmee je zeker bent dat het een uniek ijsje zal worden. Het is namelijk gebaseerd op de smaken van Heinz zelf: ketchup, mayonaise, barbecuesaus, salad sauce en zelfs de saucy sauce.

Zo kondigde de voedselproducent Heinz het aan op Twitter.

Heinz Creamz

Voor alle duidelijkheid: het gaat om een limited edition. Heinz verkoopt géén ijs. Wat ze wel verkopen is een zelfmaakpakket. Dit bevat een lege beker, een lepel, en de saus met smaken van de voedselproducent, zoals ketchup, mayo en barbecuesaus. IJs moet je dus zelf nog voorzien. De pakketten zijn voorlopig enkel te koop in Groot-Brittannië. België en Nederland volgen later deze zomer. Wie niet kan wachten op een ijsje met ketchup- of mayonaisesmaak, kan alvast aan de slag gaan met het recept dat ze deelden op hun website.

Via: youtube.com (capture) | FunFoods

Recept ijsje met ketchupsmaak

Benodigdheden

  • 200 gram volle room
  • 170 gram gecondenseerde melk
  • 70 gram volle melk
  • 70 gram ketchup

Bereiding

Laat alle ingrediënten eerst een uurtje afkoelen in de kast. Vervolgens meng je ze samen in een kom. Mix het geheel zachtjes. Dit kan met een klopper of met de hand. Zodra het eruit ziet als één geheel, ben je goed bezig.

Daarna ga je geleidelijk aan sneller mixen (hiervoor gebruik je best een toestel). Mix aan een hoog tempo totdat er pieken ontstaan in het mengsel.

Doe de truc: hou de kom ondersteboven boven je hoofd. Het mengsel mag niet op je hoofd terecht komen! Indien het goed stijf is, ben je klaar met kloppen.

Laat het mengsel ten slotte nog minstens drie uur opstijven in de diepvries.

Klaar! Geniet van je ketchupijsje!

Het recept uitgelegd

Heinz Creamz? Deze man is er niet goed van. Hij legt je kort en krachtig uit hoe je het recept moet maken.

Ga jij het proeven?

Durf jij een ijsje met ketchup- of mayonaisesmaak te proeven? Laat ons weten wat jij erover denkt in een reactie onderaan.

Lees ook:


Volg Kiwify op Facebook


Leuk of handig? Volg ons!

Wij maken deze artikelen met veel plezier en vinden het dan ook erg tof als je ons volgt! Dat kan al gemakkelijk (en veilig) via onze leuke wekelijkse nieuwsbrief:

Geen zorgen, we spammen niet! Lees onze privacyverklaring.

Welkom op kiwify.nl! Ook wij gebruiken cookies...

Bedankt voor je bezoek! Voor een leukere ervaring (en werkende site), plaatsen wij cookies en delen (aan de hand van deze cookies) informatie over je gebruik van deze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. We zouden je willen vragen, deze éénmalig te accepteren. Lees meer over ons privacybeleid of cookie-instellingen.

Cookie instellingen

Hieronder kun je kiezen welk soort cookies je toestaat op deze website. Klik op de knop "Instellingen opslaan" om je keuze toe te passen.

Let op: bij het weigeren van bepaalde cookies zal de website mogelijk niet meer naar behoren functioneren en bepaalde onderdelen of (ingesloten) content niet worden vertoond.

FunctioneelOnze website maakt gebruik van functionele cookies. Deze cookies zijn nodig om onze website te laten werken.

AnalyticsOnze website maakt gebruik van analytische cookies om het mogelijk te maken onze website te analyseren en te optimaliseren ten behoeve van o.a. de gebruiksvriendelijkheid.

Social mediaOnze website plaatst social media cookies om u inhoud van derden zoals YouTube en FaceBook te laten zien. Deze cookies kunnen uw persoonlijke gegevens bijhouden.

AdvertentiesOnze website plaatst advertentiecookies om u advertenties van derden te tonen op basis van uw interesses. Deze cookies kunnen uw persoonlijke gegevens bijhouden.