Een ijsje met ketchup- of mayonaisesmaak? Het kan!

Ooit al eens ketchup of mayonaise gegeten en gedacht ‘waarom is er hier geen ijsjessmaak van?’ Bij Heinz wel blijkbaar.

Een uniek ijsje

Mokka, chocolade, vanille… De klassiekers kennen we allemaal. Waarom niet eens iets totaal anders? Bij Heinz zijn ze klaar voor vernieuwing. De voedselproducent brengt deze zomer doe-het-zelf-pakketten voor het zelf ijs maken. En niet zomaar pakketten.

Heinz Creamz is een aangepaste smakenpalet waarmee je zeker bent dat het een uniek ijsje zal worden. Het is namelijk gebaseerd op de smaken van Heinz zelf: ketchup, mayonaise, barbecuesaus, salad sauce en zelfs de saucy sauce.

Zo kondigde de voedselproducent Heinz het aan op Twitter.

Heinz Creamz

Voor alle duidelijkheid: het gaat om een limited edition. Heinz verkoopt géén ijs. Wat ze wel verkopen is een zelfmaakpakket. Dit bevat een lege beker, een lepel, en de saus met smaken van de voedselproducent, zoals ketchup, mayo en barbecuesaus. IJs moet je dus zelf nog voorzien. De pakketten zijn voorlopig enkel te koop in Groot-Brittannië. België en Nederland volgen later deze zomer. Wie niet kan wachten op een ijsje met ketchup- of mayonaisesmaak, kan alvast aan de slag gaan met het recept dat ze deelden op hun website.

Via: youtube.com (capture) | FunFoods

Recept ijsje met ketchupsmaak

Benodigdheden

  • 200 gram volle room
  • 170 gram gecondenseerde melk
  • 70 gram volle melk
  • 70 gram ketchup

Bereiding

Laat alle ingrediënten eerst een uurtje afkoelen in de kast. Vervolgens meng je ze samen in een kom. Mix het geheel zachtjes. Dit kan met een klopper of met de hand. Zodra het eruit ziet als één geheel, ben je goed bezig.

Daarna ga je geleidelijk aan sneller mixen (hiervoor gebruik je best een toestel). Mix aan een hoog tempo totdat er pieken ontstaan in het mengsel.

Doe de truc: hou de kom ondersteboven boven je hoofd. Het mengsel mag niet op je hoofd terecht komen! Indien het goed stijf is, ben je klaar met kloppen.

Laat het mengsel ten slotte nog minstens drie uur opstijven in de diepvries.

Klaar! Geniet van je ketchupijsje!

Het recept uitgelegd

Heinz Creamz? Deze man krijgt er niet goed van. Hij legt je kort en krachtig uit hoe je het recept moet maken.

Ga jij het proeven?

Durf jij een ijsje met ketchup- of mayonaisesmaak te proeven? Laat ons weten wat jij erover denkt in een reactie onderaan.

Lees ook:


Blijf fris en fruitig… en volg ons!

Met heel veel plezier stellen we dagelijks onze verfrissende, handige, vermakende en positieve artikelen op. Vanzelfsprekend vinden we het dan ook erg leuk als je ons volgt! Dat kan gemakkelijk (en veilig) via onze leuke wekelijkse nieuwsbrief:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Verder lezen

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Delen met...