Hoe werk je netjes je kabels weg? 3 handige tips

Iedere woning heeft wel kabels door het huis lopen. Bijvoorbeeld van je televisieontvanger naar de televisie aan de muur. Of een soundbar in combinatie met subwoofers. Al die kabels maken het geheel er vaak niet mooier op. Om deze reden wil je de lelijke kabels wegwerken. Denk bijvoorbeeld aan alle kabels van je modem en router, televisie of lampen. Er zijn gelukkig genoeg manieren om die kabels uit het zicht te houden.

Kabels netjes wegwerken

Neem je een kijkje in de gemiddelde woonkamer, vind je daar waarschijnlijk vele handige elektronische apparaten. Denk hierbij aan lampen, televisie (vaak met bijbehorende ontvangers, soundbar), slimme stofzuiger, klimaatbeheersing en natuurlijk je smart home hub (of slimme speaker).

Kabels woning
Via: flickr.com | Pete, PD

Alhoewel er steeds meer wireless kan, geldt dat nog niet voor stroom. Ook de draadloze oplader voor je smartphone heeft nog gewoon een ouderwetse kabel. Om je woning er netjes uit te laten zien, is het dus van belang die kabels zo mooi mogelijk weg te werken.

Kabelmanagement…

Niet voor niets is kabelmanagement zelfs een speciale opleiding. Je kunt zelfs cursussen volgen om te leren hoe je kabels netjes en veilig wegwerkt. Gelukkig is zo’n cursus voor je eigen woning niet meteen nodig. Er zijn genoeg manieren om de kabels op gemakkelijke wijze te ‘verstoppen’.

Kabels uit het zicht: 3 handige tips

We hebben drie snelle tips voor je op een rijtje gezet. Hiermee werk je zelfs een DisplayPort kabel zonder moeite weg.

1. De kabelgoot

Als je gaat verbouwen in je woning of alle kabels opnieuw aan gaat sluiten, krijg je met elektriciteit te maken. Niet alleen voor een net uitzicht, maar ook voor de veiligheid is het verstandig om dit soort kabels goed weg te werken. Daarvoor gebruik je het gemakkelijkst het kabelgoot.

Kabelgoot muur
Via: youtube.com (capture) | Veiligheidsregio Noord-Holland Noord

Het is wel belangrijk dat je alleen met elektriciteitskabels aan de slag gaat als je er verstand van hebt. Maar ook andere kabels zoals aansluitingen voor je televisie kun je in een kabelgoot verstoppen.

2. Kabelbinders gebruiken

Een andere geliefde manier om je kabels netjes weg te werken, is aan de hand van een kabelbinder. Eén kabel van boven je bureau naar onder is natuurlijk geen probleem. Maar vaak lopen er allerlei kabels van je computer op de grond naar je beeldscherm op je bureau. Daardoor bungelen er onder het bureau allerlei losse kabeltjes en kun je er zelfs met je benen in vast komen te zitten. Bovendien lijkt het heel chaotisch.

Om deze reden kun je kabelbinders gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van tyraps, klitteband of andere materialen. Wil je een meer industriële, robuuste look? Gebruik dan een cable eater. Die verbergt al je kabels in één keer.

3. Wegwerken achter de muur

Je hebt net een mooie televisie met muurbeugel gekocht. Dat ziet er enorm strak uit, maar het doet wel afbreuk aan je strakke design als de TV-kabels over de muur naar de ontvanger of soundbar lopen. Dit is natuurlijk niet wat je wilt. Daarom kun je het best de kabels achter de muur wegwerken.

Dit kan door twee gaatjes in de muur te boren. Via deze gaatjes kun je vervolgens de kabels door de muur heen trekken. Op die manier zie je geen kabels meer lopen en kun je ze vanuit de muur op je apparatuur aansluiten.

Jouw handige tips?

Natuurlijk zijn dit snelle tips. Toch kunnen ze je woning gemakkelijk veel opgeruimder doen lijken. Heb jij zelf nog tips om kabels weg te werken? Laat het weten in een reactie onderin!

Lees ook:


Blijf fris en fruitig… en volg ons!

Met heel veel plezier stellen we dagelijks onze verfrissende, handige, vermakende en positieve artikelen op. Vanzelfsprekend vinden we het dan ook erg leuk als je ons volgt! Dat kan gemakkelijk (en veilig) via onze leuke wekelijkse nieuwsbrief:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Verder lezen

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Delen met...