Hoe komen die kleine gaatjes toch in t-shirts: het mysterie ontrafeld

Iedereen kent ze wel, die kleine gaatjes die na verloop van tijd in een t-shirt verschijnen. Hoe komen ze daar? Waarom zitten ze altijd op die plaats? Wij hebben het voor je uitgezocht.

Deze gaatjes bedoelen we

Mocht je het nog niet helemaal doorhebben: de gaatjes waar we het hier over hebben ontstaan meestal aan de onderkant van een t-shirt of truitje. Soms is het slechts een enkel gaatje, maar na verloop van tijd worden het er steeds meer.

Gaatjes kleding shirt
Via: youtube.com (capture) | Professor Pincushion

Op het internet zijn veel fabels te lezen waar ze nu echt vandaan komen. Er gaan verhalen over slechte wasmachines, maar ook over twijfelachtige kwaliteit van t-shirts of het net iets te enthousiast afwassen waardoor je tegen het aanrecht aan schuurt.

Ook zijn er vaak dieren de schuld krijgen: motten, soms ook katten en andere beesten. Toch is er een andere reden die hieraan te grondslag ligt.

.

De echte reden…

Er is maar één echte reden waarom dit gebeurt en die is eigenlijk vrij eenvoudig, maar moet je wel gewoon even weten. Het heeft er deels mee te maken hoe t-shirts worden gemaakt.

Er wordt namelijk gebreid met een enkele draad. Dat wil zeggen, dat als deze draad op één plaats losgaat, er dan direct een draadje zal ontstaan. Andere kledingstukken worden vaak anders gebreid, waardoor er niet direct gaatjes ontstaan.

Hoe deze draadjes losgaan is eigenlijk ook verschillend. Vaak is een riem wel één van de grote boosdoeners hiervoor. Je hoeft maar ergens tegenaan te komen op de verkeerde manier en er ontstaan direct een gaatje. Ook kleine aanraking met een andere voorwerp (ook zonder riem) kan al zorgen voor een gaatje in je kleding.

Dit is dus eigenlijk de eenvoudige reden dat dit gebeurt..

Gaatjes kleding t-shirt
Via: youtube.com (capture) | GloryB-TV

En als ik nu kwalitatief goede shirts koop?

Je zou denken, als ik nu een duurder, of in ieder geval kwalitatief hoogwaardig shirt koop, heb ik dan minder snel gaatjes? Hier is het antwoord misschien niet wat je gehoopt had, maar dit maakt geen verschil.

Ook deze shirts zijn gemaakt met een enkele draad, waardoor je evenveel kans hebt op een gaatje in je shirt. Dus dit moet niet de reden zijn dat je extra geld uitgeeft aan nieuwe kleding. Je kan zo’n gaatje natuurlijk ook proberen te maken:

Lees ook: Waarom hebben (bijna) alleen mannen navelpluis?


Blijf fris en fruitig… en volg ons!

Met heel veel plezier stellen we dagelijks onze verfrissende, handige, vermakende en positieve artikelen op. Vanzelfsprekend vinden we het dan ook erg leuk als je ons volgt! Dat kan gemakkelijk (en veilig) via onze leuke wekelijkse nieuwsbrief:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Verder lezen

1 gedachte over “Hoe komen die kleine gaatjes toch in t-shirts: het mysterie ontrafeld”

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Delen met...