Lekkage? 4 tips om je lekkageprobleem vakkundig op te lossen

Lekkages in huis zijn een verschrikking en brengen veel stress. Het vakkundig oplossen van een lekkageprobleem is dan ook cruciaal. Enkele tips…

Een lekkage: nooit fijn

Spuit er plotseling een grote hoeveelheid water jouw woonkamer binnen terwijl je rustig op de bank zit? Of hoor je ineens het geluid van druppelend water dat afkomstig is van het plafond? Dan kun je er in allebei de gevallen vanuit gaan dat je te maken hebt met een lekkage.

Verschillende soorten lekkages mogelijk

Bij een lekkage denkt men vaak direct aan een gesprongen waterleiding. Deze associatie is niet onterecht. Dit is immers een lekkagesoort die direct voor chaos en schade kan zorgen. Maar er zijn nog veel meer soorten lekkages mogelijk. Een veelvoorkomende lekkage die regelmatig wordt gezien, betreft een lekkage aan het dak. Bij dit type lekkage loopt er regenwater door een defect dak de woning binnen. Vooral in het geval van een grote regenbui kan deze lekkagesoort veel schade aanrichten.

Lekkage plafond
Via: depositphotos.com | Stocksolutions

Ook lekkages in de badkamer komen regelmatig voor. Vaak zijn hier versleten kitranden de oorzaak van het probleem. Je kunt dus op diverse plekken in huis met lekkages te maken krijgen.

Elke lekkage kan veel schade veroorzaken, zeker als het water jouw woning inspuit. Daarom is het altijd belangrijk om een lekkageprobleem snel en vakkundig te laten oplossen.

Wat te doen bij een lekkage?

Natuurlijk ben je door het zien van een lekkage wellicht even in de war, maar toch is het zaak om zo snel en effectief te handelen. Kortom, zorg dat je weer geconcentreerd en adequaat te werk gaat; daarna heb je wel weer wat tijd om het geheel te verwerken.

Dit zijn enkele stappen, die erg belangrijk om uit te voeren bij een lekkage:

Lekkagespecialist bij jou in de buurt

Als je weet waar het probleem ligt en de eerste ingrepen zijn uitgevoerd, is het tijd om een lekkagespecialist in te schakelen. Je wilt immers zo snel mogelijk een oplossing voor het lekkageprobleem hebben. Gelukkig is dit dankzij het grote aantal lekkagespecialisten mogelijk, alleen is vaak moeilijk deze snel te vinden.

Handig is om hierbij te kijken naar portalen, zoals bijvoorbeeld Lekkageprobleemkwijt.nl. Zij beschikken namelijk over een groot landelijk netwerk van lekkagespecialisten. Hierdoor is er altijd wel een lekkagespecialist bij jou in de buurt die de lekkage kan verhelpen.

Lekkage lekkageprobleem vakkundig oplossen
Via: depositphotos.com | AndrewLozovyi

Zo kun je lekkages voorkomen

Een lekkage is vervelend en zorgt doorgaans voor veel schade. Je krijgt dan ook liever niet met een lekkage in je woning te maken. Maar kun je een lekkage eigenlijk wel voorkomen? In de meeste gevallen wel. Lekkages zijn vaak namelijk het gevolg van achterstallig onderhoud. Controleer dus regelmatig even de plekken waar gemakkelijk lekkages ontstaan.

Je moet hierbij denken aan de kitranden in de douche, maar ook aan de dakbedekking. Het controleren en onderhouden van deze plekken is heel belangrijk. Je kunt ook wel stellen dat onderhoud het beste preventiemiddel tegen lekkages is. Uiteraard kan een lekkage ook ontstaan door overmacht. Maar veel lekkages kun je zelf voorkomen.

En iedereen weet, hoe snel je ook hulp krijgt: voorkomen is beter dan genezen…

Lees ook:


Blijf fris en fruitig… en volg ons!

Met heel veel plezier stellen we dagelijks onze verfrissende, handige, vermakende en positieve artikelen op. Vanzelfsprekend vinden we het dan ook erg leuk als je ons volgt! Dat kan gemakkelijk (en veilig) via onze leuke wekelijkse nieuwsbrief:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Verder lezen

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Delen met...