Waterdichte gympen: zo krijg je je schoenen waterdicht

De winter is nog niet voorbij maar de lente staat al weer op de loer. Heerlijk die eerste zonnestralen op je gezicht. Ook weer tijd om je huid wat meer licht te gunnen en uit met die dikke kleren. Dit geldt ook voor schoenen, winterlaarzen uit, gympen aan. Heerlijk die linnen schoenen aan je voeten, maar met een bui regen zijn ze al nat. Geen probleem met onderstaande tip kan je jouw schoenen waterdicht maken.

Het enige wat je nodig hebt is:

  • waxine lichtje
  • föhn
  • stoffen gympen/schoenen

Hoe ga je te werk?

  1. Haal het waxine lichtje uit het zilveren houdertje en haal het lontje eruit. Pak je paar gympen en wrijf je stoffen gympen/schoenen ermee in. ( liefst geen witte gympen dat kan wellicht verkleuren)
  2. Wrijf je hele schoen ermee in tot ze helemaal wit zien en jij het idee hebt dat het er goed op zit.
  3. Pak de  föhn en zet deze op de warme stand en blaas over de schoenen heen. Het kaarsvet gaat smelten door de warmte en dringt in de stof. Dit zorgt voor een laag je over de schoen waardoor deze waterdicht wordt.

Gympen waterdicht maken in actie:

Je kan ook kiezen voor kant-en-klaar!

Er zijn natuurlijk ook gympen, waar je zelf niet mee aan knutselen moet; deze zijn speciaal waterdicht gemaakt. Een voorbeeld daarvan is het merk Vessi, dat nu Kickstarter te vinden is en daar ERG gewild is! De makers geven aan dat deze schoenen daadwerkelijk 100% waterdicht zijn. Je kan er dus zelfs mee IN het water!

De schoenen van Vessi worden vanaf april 2018 verwacht en kosten (vooralsnog) $99,00. Ideaal als je echt een water(sport)vakantie van plan bent! Iets voor jou?

Lees ook: 5 slimme opbergtips voor je schoenen. Bespaar ruimte!

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Verder lezen

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Delen met...