Bespaar ruimte: 5 slimme opbergtips voor je schoenen

Heb jij de onderkant van je kledingkast al een tijd niet meer gezien door al je schoenen die daar op een hoop gegooid zijn? Vind je schoenen door het hele huis of ben je altijd het paar kwijt dat je aan wilt?

Wij geven je 5 handige oplossingen waarbij je je schoenen netjes op kunt bergen, ook wanneer je niet veel ruimte hebt.

Tips schoenen opruimen

We kennen het probleem allemaal. Schoenen, waar laat je ze? Ons schoeisel neemt namelijk wel érg veel plek in. Gebruik je geen kastje of slimme opbergplek, dan wordt het al snel een zooitje. Of het wordt zelfs gevaarlijk. Voor je het weet struikel je over een verdwaalde sneaker

Gelukkig kom je met deze tips een heel eind. Vaarwel schoenendrama, hallo opgeruimd huis!

Schoenen-hoop
Via: depositphotos.com | belchonock

1. Een fotolijst of dienblad als lade

Deze DIY had niet makkelijker gekund. Het enige wat je nodig hebt, is een grote fotolijst (met hoge randen) of een dienblad en antislip pads of wieltjes. Bevestig de pads of wieltjes onder de fotolijst of dienblad. Schuif je zelf gebouwde ‘lade’ onder je bed met daarop een paar van je schoenen die je het meest draagt.

.

2. Broek hangers als laars hangers

Heb je nog een paar broek hangers over? Gebruik ze dan voor je lange laarzen. Je kunt ze zo gemakkelijk in je kledingkast of aan je kledingrek hangen. Opgeruimd hangt netjes!

.

3. Schoenendozen met foto

Dit is een leuke schoenen opbergen DIY! Bewaar je schoenen in  mooie dozen en maak met een polaroid camera een foto van de schoenen die in de doos zitten. Plak deze aan de voorkant van de doos, zodat je weet welke schoenen er in de doos zitten.

Is even wat werk, maar dan heb je wel een leuk opbergsysteem voor je schoenen.

Schoenen opbergen
Via: pixabay.com

4. Gebruik magazine houders als schoen houders

Een tijdschrift houder koop je o.a. bij Ikea en is dus niet alleen geschikt om je magazines in op te bergen. Schoenen opbergen kun je ook in deze handige lifehack! Ga dan wel voor een houder met een wijde bovenkant.

.

5. Schoenen opbergen met een rek aan je deur

Moet je veel schoenen opbergen? Dan is een rek aan je deur misschien wel de beste oplossing. Je kunt er veel schoenen in kwijt, wat voor meer ruimte en overzicht in je kledingkast zorgt. En je schoenen zijn ook gelijk uit het zicht verdwenen, wat je kamer ook gelijk een stuk opgeruimder maakt.

Een opbergrek is erg handig, maar een opbergzak kan ook erg praktisch zijn!

.

Bonus: IKEA schoenenkast

Altijd fijn om in een filmpje te zien hoe een opgeruimde schoenenkast er nou écht uit ziet. En eh, je schoenen kunnen blijkbaar ook makkelijk onder het bed… Inspirerend!

Meer schoenen opruimtips?

Heb jij nog handige of originele ideetjes om schoenen uit de weg te ruimen? Laat het ons weten via een reactie hieronder!

Lees ook:


Blijf fris en fruitig… en volg ons!

Met heel veel plezier stellen we dagelijks onze verfrissende, handige, vermakende en positieve artikelen op. Vanzelfsprekend vinden we het dan ook erg leuk als je ons volgt! Dat kan gemakkelijk (en veilig) via onze leuke wekelijkse nieuwsbrief:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Verder lezen

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Delen met...