Dit zijn de 10 meest stressvolle banen, nummer 9 zal je verbazen!

Een leuke baan is meer dan leuke collega’s en werkzaamheden die goed aansluiten bij jouw functie. De uitdaging van je werk is ook een grote factor in of je baan leuk is of niet. En gezonde stress hebben op je werk is helemaal niet verkeerd. Alleen zijn sommige stressvolle banen iets ‘zwaarder’ dan andere!

Ben je benieuwd wat de meest stressvolle banen zijn? We hebben er 10 voor je verzameld en sommige liggen voor de hand, maar sommige van deze meest stressvolle banen zullen je verbazen!

1. Soldaat

Als soldaat heb je altijd de kans om uitgezonden te worden. Het achterlaten van je gezin of vriend(in) is al een hele opgave. Maar daar komt ook nog bij dat je (vaak) naar een oorlogsgebied wordt gestuurd waar de situatie erbarmelijk en gespannen is. Als je het leger in gaat, moet je echt een hoog stresslevel hebben!

2. Brandweerman

We hoeven denk ik niet uit te leggen waarom brandweermannen/vrouwen ook tussen de meest stressvolle banen staat. Mensen redden uit een brandend gebouw, een gevaarlijke chemische brand blussen of een total loss gereden auto uit elkaar halen.. Allemaal situaties die alles behalve fijn zijn. Respect hebben we dan ook voor mensen die zich vrijwillig aanmelden bij de brandweer!

Meest stressvolle banen
Via: pexels.com

3. Piloot

Naast stressvol is een baan als piloot ook mega cool (vinden wij)! Je mag naar de mooiste bestemmingen vliegen en komt daardoor op de mooiste plekken. Je hebt wel verantwoording over het veilig vervoeren van honderden mensen in de lucht. Ook heb je lange uren en ben je veel van huis.

4. Politieman of -vrouw

Werk als politie kan vrij pittig zijn, want er zijn genoeg situaties op te noemen die ronduit stressvol zijn. Denk aan inbraken, overvallen, ruzies die uit de hand gelopen zijn en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Je moet een grote dosis geduld hebben en stressbestendig zijn wil je deze situaties tot een goed einde brengen.

Meest stressvolle banen
Via: pixabay.com

5. Event coordinator

Grote evenement hebben een coördinator nodig die alles in goede banen leidt. Vaak stuur je als event coördinator een team aan, maar jij blijft de eindverantwoordelijke. Dus als er iets fout gaat word jij er voor aangekeken. Een event van begin tot eind op rolletjes laten verlopen is naast stressvol is als event coördinator ook een leuke uitdaging!

6. Verslaggever

We hebben het dan niet alleen over de verslaggevers in de studio’s. Maar ook reporters in oorlogsgebieden of ramp plekken bijvoorbeeld. Je moet verslag doen van gewonden, aanvallen, bombardementen en vaak zit je zelf ook in het zware geschut of de spanningen, best heftig allemaal.

Meest stressvolle banen
Via: pixabay.com

7. Senior Corporate Executive

Vaak heb je als Senior Corporate Executive veel ervaring binnen een bedrijf. Je hebt je opgewerkt tot deze hoge functie en je weet veel over zaken binnen het bedrijf. Dit brengt ook veel verantwoording met zich mee en daarbij ook de nodige stress.

8. Taxi chauffeur

Je zou denken dat taxi chauffeur niet zo’n stressvolle baan zou zijn. Maar je moet mensen op tijd naar hun eindbestemming brengen, je kunt vervelende klanten in je taxi krijgen en je hebt best veel concurrentie waardoor je moet ‘vechten’ voor een klant. Best stressvol als je het ons vraagt.

Meest stressvolle banen
Via Pexels.com

9. Public Relations Executive

Als PR Executive creëer je reclamecampagnes, plan je speciale evenementen en communiceer je met de media. Je bent het aanspreek punt als het gaat over reclame, PR en evenementen en je houdt veel ballen in de lucht, wat de nodige (gezonde) stress met zich mee brengt.

10. Omroeper

Ook wel een ander woord voor presentator (op de radio of tv). Vooral als het om live uitzendingen gaat is een baan als presentator vrij stressvol. Natuurlijk heb je ervaring in je vakgebied, maar je moet altijd rekening houden dat er iets anders kan gaan tijdens een live uitzending en dat er dan duizenden mensen kijken of luisteren.

Ben je nog op zoek naar een nieuwe baan en houd je wel van een uitdaging en een portie gezonde stress? Dan zijn deze meest stressvolle banen misschien wel iets voor jou! Ander is het kwestie van ontstressen!

Lees ook: In deze 10 landen zijn mensen het gelukkigst. En NL staat er ook tussen!

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Verder lezen

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Delen met...