MeowTalk: deze app vertaalt de miauw van jouw kat (echt)

Zo’n kwart van de Nederlandse huishoudens heeft een kat, of meerdere. Het zijn dan ook gezellige beestjes (wanneer ze daar zin in hebben), het spinnen van een kat is rustgevend en ze zijn redelijk makkelijk te onderhouden.

Het enige frustrerende aan katten is dat ze soms miauwen en we geen idee hebben wat ze van ons willen… maak kennis met MeowTalk!

miauwende kat
Via: pixabay.com | www_slon_pics, CC

Miauwen van een kat

Oké, vaak als ze miauwen weten we wel waarom. Als ze bij de deur staan is het duidelijk dat ze willen dat die opengemaakt wordt. Als ze bij een lege etensbak staan is het ook niet moeilijk te snappen.

Maar je kent het wel, je hoort een eerste ‘miauw’ gevolgd door een tweede, een derde… steeds indringender en vaker achter elkaar en je denkt: “Wat wil dat beestje nou eigenlijk?”

Daarom is er nu MeowTalk, een onmisbare app als jij de kat wilt begrijpen! We hebben de app uitgeprobeerd.

Installeer MeowTalk om de poes’ miauw te vertalen

Je kunt de app MeowTalk heel eenvoudig downloaden. De app is gratis (er bestaat wel een premium versie voor wie dat wilt). Je kunt dan jouw kat(ten) erin registreren, met naam en foto. Heel eenvoudig allemaal.

Het moeilijkste zal zijn ze te laten miauwen precies wanneer jij dat wilt! Maar als hij dan gemiauwd heeft, wordt er een vertaling voorgesteld.

Als je het er niet mee eens bent kan je dat handmatig veranderen. Makkie.

Miauw scherm telefoon kat
Via: youtube.com (capture) | MeowTalk App

Vertalingen van de app MeowTalk

Ik heb MeowTalk gedownload en heb meerdere katten waarvan er één zo vriendelijk was even te miauwen toen ik dat wilde. Wat bleek? Hij zei gewoon “hallo” tegen me! Wat een gezellig beestje zeg!

Andere mogelijke vertalingen zijn bijvoorbeeld:

  • “ik ben boos”
  • “hé jij daar” (voor de aandachttrekkende kat)
  • “ik heb pijn”
  • “ga weg!”

Zo zijn er een zestiental vertalingen, ik denk dat katten dan ook niet veel meer te zeggen hebben.

De kattentaal leren begrijpen

Je krijgt de vertaling die de app zelf voorstelt, gebaseerd op de technologie en onderzoeken. De bedoeling is dat de eigenaar van de poes, jij dus, in het begin meewerkt aan de vertalingen.

Hierdoor leert de app de kat kennen en bouwt een soort database voor de kat op. Na dat begin zal de app de kat steeds beter leren vertalen.

Waarom een app MeowTalk?

De app is onder andere ontwikkeld door Jean Sanchez, een ingenieur die bij Amazon werkt en mee heeft gewerkt aan de ontwikkeling van Alexa, en gebaseerd op AI. Met een béétje hulp van jouzelf, kan de app je echt vertellen wat je kat nou eigenlijk wil!

De ontwikkelaars willen nog veel verder gaan. Ze zien in de toekomst een halsbandje om de nek van jouw kat hangen waar, wanneer hij miauwt, een menselijke stem jou meteen vertelt wat hij wil.

Een beetje hetzelfde idee als in de film UP!

Maar werkt MeowTalk ook echt?

MeowTalk werkt waarschijnlijk niet in alle gevallen. We kennen poezen, die houden graag geheimen voor ons! Maar ik heb het zelf uitgeprobeerd met één van mijn katten, Mango, een vaak wat luidruchtige kater.

Ik weet natuurlijk heel goed als hij op alleen zijn achterpoten tegen de deur staat en zijn voorpoten tegen de deur zet, hij wil dat ik naar hem toe kom rennen en die deur opendoe. Hoe sneller hoe beter.

Kat met ketting Meowtalk
Via: pixabay.com | uschi2807, CC

Mijn ervaring met MeowTalk

Maar het was de perfecte gelegenheid om MeowTalk te testen, want hij miauwt daar ook altijd nogal bij.

In mijn geval bleek hij “hé, jij daar!” te zeggen, de kleine aandachtstrekker. “Ik wil naar buiten” was beter geweest, alhoewel “hé, jij daar” niet fout was, dus dat heb ik aangegeven.

De keer erna begreep MeowTalk mijn Mango inderdaad nog beter. En zo leer ik mijn huisdier steeds beter kennen!

Werkt de app bij jouw kat?

Ik ben benieuwd of ook jij ervaring hebt met de app MeowTalk. Kan jij jouw kat al beter begrijpen wat hij of zij wilt zeggen? Laat het ons weten in een reactie hieronder.

Lees ook:


Blijf fris en fruitig… en volg ons!

Met heel veel plezier stellen we dagelijks onze verfrissende, handige, vermakende en positieve artikelen op. Vanzelfsprekend vinden we het dan ook erg leuk als je ons volgt! Dat kan gemakkelijk (en veilig) via onze leuke wekelijkse nieuwsbrief:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Verder lezen

1 gedachte over “MeowTalk: deze app vertaalt de miauw van jouw kat (echt)”

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Delen met...