7 mooie lentebloemen die je nu veel tegenkomt

De lente is, na de zomer, mijn favoriet. Lammetjes in de wei, lentebloemen overal, geweldig! We zijn echter zo veel met ons mobieltje bezig dat wij vergeten dat om ons heen de natuur weer opbloeit. Kijk eens om je heen en ontdek welke prachtige lentebloemen om je heen groeien. Is het geen plaatje? En al die bloemen en planten zijn op zichzelf bijzonder, zo ook de Grote klaproos hierboven…

Lentebloemen: deze kun je zoeken

Als de lente aanbreekt, begint de natuur weer te leven. De koude winter maakt plaats voor prachtige lentebloemen. We hebben er enkele voor je op rijtje gezet.

1. Narcis

De narcis kennen wij natuurlijk als geen ander. Een vrolijke lentebloem die allerlei variaties kent, waarvan de wilde narcis voor ons het meest bekend is. Weet je waarom je er in weilanden vaak zo veel bij elkaar ziet? Het is een beetje een giftig dingetje, die mooie narcis, dus ons grazend vee mot het simpelweg niet. Let er zelf ook mee op, veelvuldig aanraken kan huidirritatie veroorzaken, als je hier gevoelig voor bent. Laat deze bloempjes maar staan.

Via: Wikimedia Commons | Jean Tosti, CC

2. Fluitenkruid

Dit is niet de pinksterbloem, hoewel fluitenkruid in de volksmond (in Groningen en Friesland) zo genoemd wordt. Fluitenkruid is mooi wit en groeit vaak in bermen. Fluiten met fluitenkruid is toch echt iets wat bij de lente hoort? Doe je smartphone even in je tas en probeer het eens.

Via: Wikimedia Commons | Hans Hagenaars, CC

3. Hyacint

Deze geurige planten groeien vaak tussen de eiken en beuken en vormen een prachtig plaatje in het lente landschap. In deze drukke tijd waarin alles moet en liefst zo snel mogelijk, kan dit mooie plantje zorgen voor een beetje ontspanning. De geur heeft namelijk een kalmerende werking.

Via: depositphotos.com

4. Seringen

Wat fijn dat ze er zijn, ook al komen ze van oorsprong uit Zuidoost-Europa. Wist je dat dit mooie plantje eetbaar is?

.

5. Muscari

Heb je eens trek in wat anders? Dan kun je lekker culinair doen met dit prachtige blauwe druiventrosje. Het is wel wat bewerkelijk, maar het schijnt verrukkelijk te zijn. Laat je het ons weten?

Via: Wikimedia Commons | Opioła Jerzy, CC

6. Krokus

Dit veelzijdige bloempje veroorzaakt best wat commotie. Voor ons is dit hét lentebloemetje, hoewel er zoveel varianten zijn, waarvan een aantal ook in de winter bloeit. Eigenlijk zie je deze het hele jaar door, zo veel soorten bestaan er. En onder welke familie deze hoort, is dus een discussie waar wij ons graag buiten houden. Wat denk jij? Het is een knapperd, waar die ook bij hoort.

.

7. Hoefblad

Ja welke bedoelen wij dan, de kleine of de grote. Nou, wat dacht je van beide. Gek dat ze nagenoeg dezelfde naam hebben. Hoe zou dat nou gekomen zijn? Let op, de kleine lijkt wel erg op een paardenbloem, maar is het dus niet!

Via: Wikimedia Commons | Ellywa, CC

En het kleine hoefblad:

.

Jouw favoriete lentebloem?

We hebben enkele prachtige lentebloemen op een rijtje gezet. Stond jouw favoriet ertussen of hebben we er wellicht eentje over het hoofd gezien? Laat het weten in een reactie onderin!

Ons advies voor deze lente, wake up and smell the flowers, neem er af een toe een hapje van ;-). En nee, je hoeft er niet meteen een foto van te maken maar geniet er zelf even van zonder dat de rest van de wereld mee hoeft te genieten. Pak je momentje gewoon!

Lees ook:


Blijf fris en fruitig… en volg ons!

Met heel veel plezier stellen we dagelijks onze verfrissende, handige, vermakende en positieve artikelen op. Vanzelfsprekend vinden we het dan ook erg leuk als je ons volgt! Dat kan gemakkelijk (en veilig) via onze leuke wekelijkse nieuwsbrief:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Verder lezen

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Delen met...