Opblaasbare jacuzzi: alles over de hottub + beste kooptips

Van typisch Nederlands weer word je meestal niet heel vrolijk. Je hebt rillingen van de kou, je komt nat geregend thuis of trapt je op de fiets helemaal suf tegen de harde wind. Wat kun je dan doen om het jezelf wat comfortabeler te maken? Een opblaasbare jacuzzi is het antwoord. Wij leggen graag uit waarom een hottub jouw dag voortaan sowieso goed maakt. Inclusief de beste kooptips!

Wat is een opblaasbare jacuzzi?

Dat een jacuzzi een bad is waarin je al dan niet met meerdere personen plaats neemt en een heerlijk ontspannen ‘behandeling’ met waterstralen en luchtbellen ondergaat, dat zal je wel bekend zijn. Via een verwarmingselement kun je ook nog eens de temperatuur regelen. Met zo’n 40°C is dat zeker genieten. Warmte en massage zijn natuurlijk ‘key 2 wellness’ en hét ingrediënt voor ultieme ontspanning.

Opblaasbare jacuzzi hottub whirlpool
Via: depositphotos.com | Pixinooo

Hoe is de jacuzzi ontstaan?

Candido Enzo Jacuzzi was een technicus van Amerikaans-Italiaanse komaf. Een van de eerste bubbelbaden met waterstralen werd door hem ontworpen voor een van zijn kinderen die leed aan reuma. Hoewel wij in de volksmond ieder bubbelbad of hottub met de benaming ‘jacuzzi’ aanduiden, mogen concurrerende aanbieders de handelsnaam ‘Jacuzzi’ niet voor hun product gebruiken.

Welke soorten jacuzzi’s zijn er?

Hoewel het concept van een jacuzzi, hottub, whirlpool en bubbelbad dus voor ons gebruikers meestal hetzelfde lijkt, zijn er formeel wel wat verschillen. Wij zetten de verschillen van deze verschillende producten op een rijtje, zodat jij precies weet waar jijzelf naar opzoek bent. In de praktijk worden al deze termen vandaag de dag door elkaar gebruikt. Onze eerste kooptip: let dus altijd even op welk product je precies wilt aanschaffen.

Jaccuzi of bubbelbad

Dé ‘jacuzzi’ is een bubbelbad met inspuiters, waardoor lucht in het bad wordt gepompt. Aangezien de lucht lichter is dan water, ontsnapt die aan het wateroppervlak. Tijdens de reis van de bubbels naar dat oppervlak toe, wordt jouw lijf van die heerlijke, verwarmende massage voorzien.

Hottub

Een hottub behoort eigenlijk de vorm van een halve ronde ton te hebben én moet van hout zijn. Hier komen geen gepompte bubbels aan te passen. Daarvoor in de plaats ontstaat de aangename temperatuur door middel van houtgestookte warmte.

hottub jacuzzi relaxen ontspannen
Via: unsplash.com | Peter Schulz, CC

Whirlpool

Hoewel sommige websites anders beweren, werkt een échte whirlpool toch net even iets anders dan een jacuzzi. In een whirlpool zouden namelijk eigenlijk waterstralen toegepast moeten worden om wervelingen te realiseren en dus geen luchtbellen.

Alles over de opblaasbare jacuzzi

Jacuzzi, bubbelbad, hottub of whirlpool, ze hebben in elk geval met elkaar gemeen dat ze groot en loodzwaar zijn. Helemaal als het water er nog in zit. Van oorsprong werden al deze baden vooral op een vaste plek, indoor of outdoor geïnstalleerd. Om ze gebruiksbestendig te maken hadden ze namelijk een bepaalde stevigheid nodig.

De technieken op het gebied van ‘inflation’ hebben de afgelopen jaren echter niet stilgestaan. En inmiddels is ook de opblaasbare variant van de jacuzzi geboren. Beschik je niet standaard over veel ruimte thuis? Heb je bijvoorbeeld een wat kleinere tuin of zelfs alleen een balkon? Dan biedt een opblaasbare jacuzzi uitkomst. Die zet je immers neer waar en wanneer het jou uitkomt en berg je op zodra je hem niet meer nodig hebt. De prijs van opblaasbare jacuzzi’s ligt overigens meestal een stuk lager dan wanneer je kiest voor een vaste installatie.

Welke voordelen biedt een jacuzzi?

Met een jacuzzi creëer jij gegarandeerd een zomergevoel in je tuin. Door het water lekker te verwarmen heb je het nooit te koud. Regent het? Nat word je toch wel in een jacuzzi, en met de temperatuur vergeet jij direct de regen. Zo lurk jij heerlijk in je zwembroek aan jouw drankje, terwijl jouw buren binnen voor de kachel zit en naar de regen staren. Afgezien van de heerlijke gevoelsbeleving, biedt een jacuzzi nog een aantal voordelen op gezondheidsgebied:

  • Een jacuzzi laat jouw spieren ontspannen en helpt ze te herstellen, ook na een (sportieve) inspanning;
  • Dit herstel wordt nog eens extra bevorderd door versnelling van de hartslag en daarmee verbetering van je bloedcirculatie;
  • De hoge watertemperatuur zorgt ervoor dat je ongemerkt meer gaat zweten waardoor je lichaam zich beter van giftige (toxische) stoffen kan ontdoen;
  • Een behandeling werkt stress reducerend, maar maakt je uiteindelijk wel scherper en frisser;
  • Je valt er door af als gevolg van metabolische versnelling. Dit is de stimulatie van de stofwisseling.
opblaasbare jacuzzi kopen
Via: pexels.com | Ron Lach, CC

Wat kost een opblaasbare jacuzzi aan stroom?

Wat een (opblaasbare) jacuzzi aan stroom kost, is afhankelijk van een aantal factoren en van de manier waarop je hem gebruikt. Des te groter de jacuzzi, des te meer stroom die nodig heeft. De jacuzzi gebruikt stroom voor het circuleren en filteren van het water, anders ontstaat er bacterievorming en wordt het water vies en ongezond. De meeste stroom wordt door de opblaasbare jacuzzi echter gebruikt om het water op temperatuur te houden. In warme perioden kost dit minder energie dan wanneer de omgevingstemperatuur laag is. Wat een opblaasbare jacuzzi kost aan stroom? Naar schatting gebruikt een gemiddelde jacuzzi per dag ongeveer 5 Kwh aan stroom. Dat is net iets meer dan één euro.

Stroomverbruik van jacuzzi beperken

Je kunt een aantal dingen doen om het stroomverbruik van een opblaasbare jacuzzi te beperken:

  • Plaats je je opblaasbare jacuzzi buiten en zet deze uit de wind. De reden hiervoor is dat wind de jacuzzi laat afkoelen;
  • Dek de jacuzzi af wanneer je hem niet gebruikt, waardoor de warmte van het water langer behouden blijft;
  • Isoleer de ondergrond waarop de opblaasbare jacuzzi tijdelijk staat, bijvoorbeeld met rubber tegels. Als je de mogelijkheid hebt, bouw dan een tijdelijke isolerende omkasting.

Bij regelmatig gebruik kan het verstandig zijn om de watertemperatuur continue op een minimum aantal graden te houden, ook wanneer je de opblaasbare jacuzzi even niet gebruikt. Het kost je namelijk anders meer energie om de temperatuur steeds weer opnieuw geheel op te bouwen vanaf een lager punt.

ontspannen jacuzzi opblaasbaar
Via: pexels.com | Ron Lach, CC

Opblaasbare jacuzzi kopen: waar moet je op letten?

Je wilt een opblaasbare jacuzzi aanschaffen, en nu? Enkele belangrijke vragen om voor jezelf te beantwoorden voordat je een opblaasbare jacuzzi gaat kopen zijn:

• Met hoeveel mensen wil je er tegelijkertijd gebruik van kunnen maken?
• Welke watertemperatuur wil je kunnen bereiken en hoe snel moet je opblaasbare jacuzzi het water kunnen opwarmen?
• Welke intensiteit van massage wil je? Des te meer bubbeltjes, des te heftiger je beleving.
• Ga je zelf met de handpomp aan de slag of geef je de voorkeur aan een ingebouwde elektrische luchtpomp om snel te installeren en bij te kunnen vullen?
• Ben je sfeergevoelig? Er zijn ook opblaasbare bubbelbaden met LED verlichting voor extra sensatie.

Wat is de beste opblaasbare jacuzzi?

Met alle beschikbare aanbieders van jacuzzi’s is het soms lastig om te bepalen waarvoor je moet kiezen. Om je een keuze te laten maken uit het beschikbare aanbod, hebben wij een aantal kooptips samengesteld. Daarvoor zetten wij de beste aanbieders met de bijbehorende jacuzzi’s op een rijtje!

Opblaasbare jacuzzi Lidl

Lidl heeft vaker producten in het assortiment die je niet direct verwacht in een supermarkt. Vaak is er van dit soort producten een beperkt aanbod, waardoor je als consument er snel bij moet zijn om van het koopje te kunnen profiteren. Zo heeft Lidl ook diverse opblaasbare jacuzzi’s. Deze staan bekend om de lage prijs, maar een juiste kwaliteit om voor langere tijd te genieten het verwarmde bad. In het overzicht hieronder ontdek je beste opblaasbare jacuzzi’s van de Lidl!

BESTWAY Opblaasbare jacuzzi LAY-Z SPA Hawaii
Via: Bestway / Lidl

Heerlijk ontspannen met vrienden in deze opblaasbare jacuzzi LAY-Z SPA Hawaii van BESTWAY® is geen probleem. Bij Lidl weten ze wat wellness is. Vul de jacuzzi in de ochtend met koud water en ’s avonds na een lange werkdag is het water warm: bubbelen maar!.

BESTWAY-Lay-Z-Spa™-St.-Moritz
Via: Bestway / Lidl

St. Moritz, de Zwitserse plaats waar de wintersport werd uitgevonden. En waar de Jetset (de rijken der aarde) zich ook graag in de koudste maanden van het jaar laten overweldigen met wellness. Met de BESTWAY® Lay-Z-Spa™ St. Moritz leer ook jij dat gevoel binnenkort kennen, samen met je vrienden of gezin.

BESTWAY-Whirlpool-LAY-Z-SPA-Palm-Springs.jpeg
Via: Bestway / Lidl

De BESTWAY® Whirlpool LAY-Z-SPA Palm Springs beschikt functioneel gezien over vrijwel dezelfde karakteristieken als zijn broertje, de LAY-Z SPA Hawaii. Deze heerlijke opblaasbare jacuzzi die je via de Lidl kunt aanschaffen, biedt voor een kleine meerprijs net wat meer ruimte en comfort.

Elders een opblaasbare jacuzzi kopen

Uiteraard is Lidl niet de enige aanbieder van opblaasbare jacuzzi’s. Ook aanbieders Amazon en Bol.com hebben jacuzzi’s in allerlei soorten en maten. Zo ontdek je hieronder een jacuzzi met LED verlichting voor extra sfeer. Ben jij meer van de massages? Ga dan voor een jacuzzi met massagebubbels. Keuze genoeg!

Arebos Whirlpool met LED-verlichting
Via: Arebos

Het oog wil ook wat. De Arebos Spa Pool is daarom voorzien van een geintegreerde ledstrip die zorgt voor een visueel aangename sfeer, zeker in de avonduren. Je kunt kiezen uit 6 qua helderheid instelbare kleuren en zelf de overgangen regelen.

Intex Bubble Massage Jacuzzi
Via Bol.com

Wie heeft er niet al een opblaasbaar product van Intext thuis? Het produceren van lekvrije luchtbedden, opblaasbare boten, zwembaden en dus ook jacuzzi;s, dat is waar Intex naam mee heeft gemaakt. De Intex – Bubble Massage – Jacuzzi garandeert niet alleen een langdurig gebruik. Het productpakket is ook voorzien van een onderhoudspakket om het water extra lang en veilig te kunnen gebruiken.

Opblaasbare jacuzzi kopen?

De juiste opblaasbare jacuzzi kopen voor jou is door middel van onze kooptips een koud kunstje waar je vervolgens lekker warm van wordt. Ongeacht welk exemplaar jij ook kiest, je gaat ervan genieten. Voortaan nooit meer koude zomers, maar altijd heerlijk ontspannen bubbelen in de tuin. Jij weet wat genieten is!


Blijf fris en fruitig… en volg ons!

Met heel veel plezier stellen we dagelijks onze verfrissende, handige, vermakende en positieve artikelen op. Vanzelfsprekend vinden we het dan ook erg leuk als je ons volgt! Dat kan gemakkelijk (en veilig) via onze leuke wekelijkse nieuwsbrief:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Verder lezen

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Delen met...