Originele bucket list ideeën: deze 15 dingen moet je echt doen!

Je moet genieten van het leven en er zoveel mogelijk uithalen. Maar wat moet je dan vooral doen en zeker niet nalaten? Er is immers zoveel te doen… Speciaal voor die ‘moeilijke’ beslissingen, hebben we een lijstje van 15 originele bucket list ideeën opgesteld! Welke kun je al afstrepen?

Wat is een bucket list?

Het concept is vrij simpel: je maakt een lijst met dingen, die je nog gedaan wil hebben, voordat je sterft (ook wel: “kick the bucket”). Vervolgens ga je aan de slag om deze lijst te voltooien. Zo stel je concrete doelen op, die je nog wil meemaken of absoluut niet wil missen. Deze kunnen van algemeen tot super ambitieus gaan, maar de lijst helpt je in ieder geval deze doelen te formuleren en uiteindelijk te realiseren!

De bucket list in opmars

In de afgelopen jaren is de bucket list sterk in opmars. Natuurlijk is dat moeilijk in statistieken te beargumenteren, maar als we Google moeten geloven, klopt dat wel degelijk. Hoewel de bucket list al langer bestaat, is deze lijst voornamelijk bekend geraakt door de gelijknamige (en geweldige) film uit 2007: The Bucket List!

15 Originele bucket list ideeën

Er zijn genoeg zaken die je op je lijst kan zetten. Veel voorkomende zaken zijn bungeejumpen, een duur hotel boeken of uit een vliegtuig springen, maar vaak staan er ook redelijk onrealistische zaken in. Er zijn echter ook vele leuke originelere zaken, die je ook nog eens vrij gemakkelijk kan doen! We hebben er 15 voor je op een rijtje gezet. Hopelijk wordt je er gelukkig(er) van!

1. Maak elke dag een speciale foto

Werk, school, kinderen en al die andere verplichtingen: het leven kan door alle stress zo eentonig worden. Zet eens als doel dat je een maand lang iedere dag een speciale foto moet maken en maak hier dagelijks (een beetje) tijd voor!

Via: pixabay.com

2. Skinny dippen in de zee!

Het klinkt zo simpel, maar voelt eigenlijk zo lekker. Kleren uit en springen maar! Het kan natuurlijk ook in een meer…

3. Ga op een spontane roadtrip

De focus ligt altijd op luxe en ver, maar dat is allesbehalve garantie op avontuur. Ga met vriend(inn)en enkele weken op pad in een leenauto en verken je eigen land of je buurlanden eens.

Via: pixabay.com

4. Start je eigen bedrijf(je)

Nee, er staat niet bij dat je er rijk van moet worden. Start gewoon je eigen kleine bedrijfje en dat kan al vanaf een kleine webshop. Het moet allemaal niet veel kosten (website en kvk-inschrijving is snel gebeurd), maar dat gevoel is geweldig. Trots je nieuwe logo aan je familie en vrienden tonen is het al waard…

5. In de regen kussen

Normaal is het meteen wegvluchten en schuilen, maar zoen eens iemand passioneel in de regen. Gewoon niks van aantrekken (maar daarna wel iets droogs aantrekken)…

6. Volg een (kick)box les…

Het is altijd fijn om eens legitiem te kunnen slaan en misschien ontdek je hierdoor je nieuwe sport wel!

Via: pixabay.com

7. Test een favoriete wilde standje

Ook de pret in bed wordt vaak overschaduwd, door er niet over te praten. Neem het lef en stel je partner, scharrel of one-night-stand jouw favoriete standje voor, ook als je het nog nooit eerder gedaan hebt. Misschien bloeit er wel iets op!

We hebben nog 8 originele bucket-list zaken voor je op de volgende pagina! Ook één met een oude kennis… (zie #8)

We kijken uit naar je ideeën

      Laat een reactie achter

      Kiwify
      Logo