Hét recept om lekkerste chocoladekoekjes te maken

Koekjes en chocolade, de twee beste dingen in je leven gecombineerd. Een recept voor de lekkerste chocoladekoekjes kan daarom niet ontbreken!

Jouw liefde voor chocolate chip cookies

Wees eens eerlijk: je kan niet om deze liefde heen. Vroeger at je deze koekjes al en het was liefde op het eerste gezicht. Iedere keer als je op bezoek kwam bij dat ene familielid werd je volgepropt met chocoladekoekjes. Nu wat jaren later kan je het nog steeds niet bij één koekje houden. Als je er eenmaal eentje hebt gegeten, volgt er al snel een tweede. En een derde, en een vierde…

Het recept van chocoladekoekjes

Chocoladekoekjes van het beste niveau. Wij zochten voor jou het heerlijkste recept uit met de ingrediënten voor 12 chocolate chip koekjes. Niet genoeg voor jou? Dan gewoon alles verdubbelen!

Ingrediënten

  • 100 gram kristalsuiker
  • 165 gram bruine suiker
  • 1 theelepel zout
  • 115 gram ongezouten boter
  • 1 ei
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 155 gram bloem
  • halve theelepel baking soda (zuiveringszout)
  • 110 gram melkchocolade
  • 110 gram pure chocolade (of natuurlijk jouw favoriete smaak)

Verdere benodigdheden

  • Grote kom
  • Garde
  • Zeef
  • Spatel
  • Bakplaat en bakpapier
  • Oven
  • Ijsschep
Chocolade koekjes recept maken
Via: flickr.com | Kari Sullivan, CC

Stap 1: Aan de slag!

Klop in een grote kom de suikers, het zout en de boter tot een pasta zonder klontjes. Vervolgens voeg je het ei en het vanille-extract toe. Klop dit tot een glad mengsel.

Stap 2: Chocolade erbij

Zeef de bloem en de baking soda erdoor. Vouw vervolgens het mengsel met een spatel en breek de chocolade in stukjes. Voeg dit toe aan het deeg en spatel de chocolade erdoor. Laat het deeg nu minimaal 30 minuten afkoelen in de koelkast.

Tip: wil je een intensere, toffee-achtige smaak? Koel het deeg dan een nacht. Als je het deeg namelijk langer laat rusten, zal er een complexere smaak ontstaan.

chocolate cookie deeg
Via: flickr.com | Ari Evergreen, CC

Stap 3: In de oven

Verwarm de oven voor op 180 °C. Leg het bakpapier op een bakplaat en schep het deeg met een ijsschep op het bakpapier. Laat minimaal 10 centimeter ruimte tussen de koekjes en 5 centimeter van de randen af. Vervolgens zal je 12 tot 15 minuten moeten wachten.

Stap 4: Smakelijk!

Zien de koekjes er overheerlijk uit? Dan kan je ze uit de oven halen. Let erop dat ze niet te bruin worden, zodat de chocoladekoekjes de perfecte structuur hebben. Laat ze volledig afkoelen (hoe moeilijk het ook is). Vervolgens kan jij genieten van heerlijke chocolate chip cookies!

chocolate chips cookies
Via: Wikimedia Commons | Rdsmith4, CC

Jouw resultaat?

Hoe zijn de chocoladekoekjes je bevallen? Wij horen graag of je ze kan smaken of niet. Tips appreciëren we ook altijd! Houd je dus zeker niet in en laat van je horen via een reactie onderin.

Lees ook:


Blijf fris en fruitig… en volg ons!

Met heel veel plezier stellen we dagelijks onze verfrissende, handige, vermakende en positieve artikelen op. Vanzelfsprekend vinden we het dan ook erg leuk als je ons volgt! Dat kan gemakkelijk (en veilig) via onze leuke wekelijkse nieuwsbrief:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Verder lezen

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Delen met...