Surfen? Dit zijn de 12 beste surfspots ter wereld

Op het internet naar de beste surfspots aan het surfen? Dan ben je bij dit artikel goed terecht gekomen. Surfen is hot! Steeds meer mensen voelen de drang om een coole surfplank aan te schaffen en unieke surfspots op te zoeken.

De beste golven ter wereld

Of het nu je eerste keer is, of je bent een professional: het is en blijft een zalige sport. Maar surfen is natuurlijk het leukste onder een stralende zon en een helder blauwe lucht zonder veel wind. Lees in dit artikel waar je naartoe moet voor de beste golven ter wereld!

surfer zee sport
Via: pixabay.com | Kanenori, CC

Surfspots met perfecte golven voor iedereen

Ga je voor de eerste keer surfen? Dan zoek je best kleine en rustige golven op. Ervaren surfers daarentegen, houden van uitdaging en gaan op zoek naar middelgrote tot grote golven. Als je je de perfect kolkende golven inbeeldt, denk je meteen aan plekken zoals Costa Rica of Californië. Natuurlijk bestaan er daarnaast veel andere unieke surfspots met golven waar je tot nu toe alleen nog maar over droomde!

Dit zijn de 12 beste surfspots ter wereld

In dit artikel vind je de coolste surfspots ter wereld die je misschien nog niet kent. Vergeet trouwens niet door te scrollen naar de volgende pagina, want daar ontdek je de beste golven, dicht bij huis!

1. Banzai Pipeline, Hawaï

Banzai Pipeline staat op de lijst met de top 100 dingen om te doen voordat je sterft. De perfect kolkende golven maken van deze plek dan ook een legendarische surfspot voor ervaren surfers. Ben je een beginner? Dan oefen je best nog een paar jaar voordat je naar Banzai Pipeline gaat. Jaarlijks gaan er wel honderd surfplanken kapot door het ondiepe rif!

surfspots wereld
Via: unsplash.com | Johannes Andersson, CC

2. Teahupoo, Tahiti

Een monster van een golf, het hele jaar door: die vind je in Teahupoo op het Frans-Polynesische eiland Tahiti. Mensen van over de hele wereld vliegen er naartoe. De surfspot is wereldberoemd door zijn unieke surf break. Gevorderde surfers vinden Teahupoo ‘epic’!

3. Jeffreysbaai (Jeffreys Bay), Zuid-Afrika

Wil je genieten op het strand en tussendoor over perfecte golven glijden met je surfplank? Ga dan naar Jeffreysbaai in Zuid-Afrika! De echte kenners hebben het over ‘J-Bay’, een bijzondere surfspot dat in de jaren 60 werd ontdekt door longboarders.

surfspot jeffreys bay zuid-afrika surfen strand
Via: unsplash.com | janilson furtado, CC

4. Margaret River in Australië

Elke dag van het jaar kunnen surfen, daar droom je als surfer toch van? Wel, dan is er geen betere plek dan Margaret River in Australië. De westkust van Australië heeft veel te bieden voor surfliefhebbers, maar Margaret River wint toch de populariteit.

surfspot margaret river australië surfen zee
Via: unsplash.com | Eloise Shakespeare, CC

5. Puerto Escondido, Mexico

Puerto Escondido is hét surfparadijs aan de westkust van Mexico. Naast de grote golven, kan je er genieten van rust en gezelligheid. Alle toeristen bevinden zich namelijk aan de andere kant van Mexico. Hou trouwens ook de surfwedstrijden in het oog, misschien kom je de beroemde Kelly Slater wel tegen. 😉

surfspot puerto escondido mexico surfen
Via: unsplash.com | Lorraine Mojica, CC

6. Uluwatu, Bali

Hoorde je al eens over Uluwatu? Deze regio, in het zuiden van Bali, bevindt zich op het schiereiland Bukit en biedt golven voor iedereen. Of je nu een beginner bent, of je hebt al jarenlang de smaak te pakken: Uluwatu is een van de weinige surfspots ter wereld die voor alle surfers toegankelijk is.

TIP: voor de beste golven van het jaar ga je best tussen mei en oktober.

surfspot uluwatu bali surfen
Via: unsplash.com | Steven Wilcox, CC

Nog meer surfspots…

Gelukkig moet je het niet altijd ver gaan zoeken om eens lekker te surfen. Blijf je liever in Europa? Dat kan ook! Ontdek op de volgende pagina waar je moet zijn voor de beste golven, niet ver van huis.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Verder lezen

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Delen met...