Hoe kun je het beste alleen reizen? 6 simpele tips

Alleen reizen is gaaf en geloof: dat begint al bij een weekendje Antwerpen. Het is avontuurlijk en je leert veel mensen kennen. Hoe kun je optimaal genieten van een reis die je in je eentje maakt?

alleen reizen vrouwen
Via: unsplash.com | Charisse Kenion, CC

1. Maak een planning

Er zijn veel mensen die alleen reizen en op de bonnefooi gaan, maar wanneer het allemaal nieuw is voor je, kan het zin hebben om een goede planning te maken. Wat wil je zien en doen? Wanneer je dit beter voor ogen hebt, kun je nog meer genieten van je reis.

Ook ben je al beter voorbereid op je reis en kun je, indien zich dit voordoet, gemakkelijker met nieuwe contacten kijken of (deels) samen reizen mogelijk is!

2. Gebruik je verstand

Alleen reizen is heerlijk, maar kan op momenten ook gevaarlijk zijn. Doorgaans valt het echter best mee hoe gevaarlijk het is. Gebruik vooral je verstand. Laat dure accessoires thuis en let goed op wat mensen zeggen of doen.

Luister goed naar je gevoel. Voelt iets niet goed? Doe het dan ook niet en durf nee te zeggen…

Via: Pressfoto

3. Overnacht in hostels

Hostels zijn een perfecte plaats om te overnachten, of het nu gaat om een weekendje Antwerpen of een wereldreis. Dit omdat het een geweldige manier is om nieuwe mensen te leren kennen. Er gaan best veel mensen naar hostels die alleen reizen en zij staan altijd open voor een praatje.

Ga dus vooral ’s avonds even naar de gemeenschappelijke ruimte (lees daar bijvoorbeeld je reisgids), eet mee wanneer dat kan of vraag aan de receptionist of er collectieve activiteiten zijn!

citytrip naar barcelona
Via: pixabay.com | dominickvietor, CC

4. Ga aan de bar zitten

Ga je een avond stappen of uit eten? Je kunt er dan voor kiezen om aan de bar te zitten. Dat levert je doorgaans meer gesprekken op dan wanneer je aan een tafeltje zit. Zo kun je dus leuke nieuwe contacten opdoen.

Zo heb je natuurlijk ook altijd de barman/-vrouw nog voor gezelschap!

5. Houd contact met thuis

Je kunt altijd contact houden met het thuisfront. Dit is ook leuk, omdat je zo toch contact hebt met de mensen thuis. Bel, mail of app. En wanneer je langer op reis gaat, kun je natuurlijk altijd een blog bijhouden of op social media je mooiste foto’s delen.

De mensen thuis vinden het geweldig om je avonturen te volgen en ook voor jou is het een goede manier om connecties te houden.

digital nomad online baan reizen
Via: pixabay.com | Matthias Zeitler, CC

6. Geniet!

Eén van de belangrijkste tips is om te genieten van het alleen zijn. Je zult jezelf op verschillende momenten tegenkomen, bijvoorbeeld als je alleen ergens gaat eten en geen aanspraak hebt van anderen, terwijl om je heen iedereen gezellig samen aan het eten is.

Maar alleen reizen is zeker geen straf en het biedt zoveel moois. Laat jezelf dus niet tegenhouden tijdens dit soort momenten. Dit is jouw avontuur. Geniet ervan!

Lees ook:

Blijf fris en fruitig… en volg ons!

Met heel veel plezier stellen we dagelijks onze verfrissende, handige, vermakende en positieve artikelen op. Vanzelfsprekend vinden we het dan ook erg leuk als je ons volgt! Dat kan gemakkelijk (en veilig) via onze leuke wekelijkse nieuwsbrief:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Verder lezen

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer