Vuurwerkverbod? Zo kun je toch vuurwerk hebben op oudejaarsavond

Het is ook jou vast niet ontgaan: de komende jaarwisseling is er een tijdelijk vuurwerkverbod. De reden is om de mogelijk extra druk op de zorg en de handhaving van de openbare orde te voorkomen. Gelukkig zijn er een aantal (grappige) alternatieven!

Een jaartje zonder vuurwerk…

Met de komst van het tijdelijke vuurwerkverbod zie je twee groepen ontstaan. Voor de ene groep mag het vuurwerkverbod blijvend zijn en de andere groep ziet een jaartje zonder (sier)vuurwerk absoluut niet zitten.

vuurwerkfontein
Via: flickr.com | Hannes De Geest, CC

Hoe je het ook wendt of keert: het vuurwerkverbod is er nu eenmaal en dus zal jij het dit jaar moeten doen zonder vuurwerk. Ach, zolang er oliebollen zijn overleef jij het wel… toch?

Grappige alternatieven voor het vuurwerkverbod

Bij het horen van het vuurwerkverbod stroomden de filmpjes met grappige alternatieven binnen. Het geluid lijkt sprekend op dat van vuurwerk en hierdoor krijg jij toch dat oudejaarsgevoel van voorgaande jaren.

Je kan jouw ogen sluiten om zo zelf het vuurwerk in te beelden, maar wij raden je aan om de filmpjes met je ogen open te kijken. Is toch net iets grappiger…

vuurwerkverbod
Via: flickr.com | Casper van Waasdijk, CC

1. Heb jij je pan en pollepel gereed?

Deze vrouw heeft het geniale idee om een pan en een pollepel te gebruiken voor een vuurwerkeffect. Inclusief wegvliegende pijlen aan een stokje!

@ilse_vr

Vuurwerk 2020 ? ##nofireworks this year ##theNetherlands ##sad ##corona ##quarantine

♬ original sound – Yawmiyet Lebnene

2. Vrienden verzamelen en klappen maar!

Deze jongens weten precies hoe zij moeten omgaan met het vuurwerkverbod. Dat alles zonder een vuurwerkbril! Allemaal klaarstaan, dat vuurwerkje aansteken en…

@tegendraats

Hoe wij in deze corona tijd Nieuwjaar vieren ?? ##tegendraats ##vuurwerk

♬ origineel geluid – Tegendraats

3. Pret met jouw familie op deze manier!

Oke, nog eentje dan omdat de eerste in het lijstje zo geniaal was. Dit alternatief voor vuurwerk is trouwens aan te raden als activiteitje met jouw familie op oudejaarsavond. Lachen gaan jullie zeker op deze manier!

@judyansbro

#lockdownnumbet2

♬ original sound – Yawmiyet Lebnene

4. Eindelijk weer kunnen fietsen op oudejaarsavond

Het grote voordeel van het vuurwerkverbod is dat je weer veilig kan deelnemen aan het verkeer. Jouw fiets blijkt daarnaast ook nog anders van pas te komen!

@brick_and_the_boys

@rickkkkert ##fyp ##fy ##vuurwerk ##vuurwerkverbod

♬ original sound – bram Kruger

5. Blaas al die ballonnen maar op dit jaar!

Bij een feest als oudejaarsavond komen ballonnen natuurlijk altijd van pas. Al zijn de ballonnen niet bedoeld om te laten knappen, het geeft wel het gewenste effect!

@wesley.vrij

idee voor oudjaarsdag? ##fyp ##foryoupage ##foryou ##oudjaarsdag ##vuurwerk ##knal

♬ origineel geluid – Wesley Vrijmoed

6. Feestelijk aan de slag met ballonnen

Ook met ballonnen kan je een spectaculaire vuurwerkshow in elkaar knutselen. Zie het onderstaande filmpje als bewijs én inspiratiebron!

7. Al zal oudejaarsavond er toch anders uitzien…

We zullen wel realistisch moeten blijven: oudejaarsavond gaat er dit jaar zeker anders uitzien. Als wij deze man moeten geloven staat iedereen er over een aantal weken op deze manier bij!

@robertoudejans

##oudennieuw ##oudennieuw2020 ##vuurwerk ##vuurwerkverbod ##covid19 ##coronamaatregelen ##spuugzat ##happynewyear ##gelukkignieuwjaar ##2021 ##fyp ##foryou

♬ Oud en nieuw 2021 – Robert Oudejans

Hoe vier jij dit jaar oudejaarsavond?

Met de bovenstaande grappige alternatieven voor het vuurwerk zal jij toch nog een geniale oudejaarsavond beleven. Het zal zeker anders worden dan voorgaande jaren, maar we maken er met zijn alle (op afstand) hoe dan ook een avond van om niet te vergeten. Laat ons in een reactie weten wat jouw plannen zijn!

Via: depositphotos.com | benschonewille

Lees ook:


Blijf fris en fruitig… en volg ons!

Met heel veel plezier stellen we dagelijks onze verfrissende, handige, vermakende en positieve artikelen op. Vanzelfsprekend vinden we het dan ook erg leuk als je ons volgt! Dat kan gemakkelijk (en veilig) via onze leuke wekelijkse nieuwsbrief:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Verder lezen

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Delen met...