Met de kerstdagen die net voorbij zijn, kan jij je direct klaar maken voor het volgende feest: oud en nieuw. Een heerlijk oliebollenrecept kan daarbij uiteraard niet ontbreken. We bespreken oliebollen met Oreo koekjes erin…
Vaak blijft het bij een normale oliebol of eentje met rozijnen. Inclusief een heerlijke laag poedersuiker. Hartstikke lekker en je kan zelfs heerlijk oliebollen met een Airfryer bakken, maar een keer wat anders kan ook lekker zijn. Als liefhebber van Oreo koekjes is de keuze dan zo gemaakt. Dit jaar ga jij je maag namelijk vullen met een oliebollenrecept met Oreo koekjes!
Het recept van Oreo oliebollen
Het is natuurlijk mogelijk om de Oreo oliebollen te maken met een pak oliebollenmix. Niets mis mee, maar je gaat het verschil zeker proeven als het beslag zelf maakt. Als je voor dit laatste kiest zal je de volgende ingrediënten in huis moeten halen.
Ingrediënten
- 400 milliliter melk
- 7 gram gist
- 1 eetlepel suiker
- 2 eieren
- 400 gram bloem
- 1 theelepel zout
- 3 liter zonnebloemolie
- Het belangrijkste: 1 rol Oreo koekjes!
- En voor de liefhebbers natuurlijk poedersuiker!
Verdere benodigdheden
- Steelpan
- Grote kom
- Mixer of houten lepel
- Theedoek
- Schaaltje
- Frituurpan
- IJsschep
- Bakje met warm water
- Schuimspaan
- Schaal met keukenpapier
Stap 1
Om te beginnen zal je de melk in de steelpannen moeten verhitten tot deze lauwwarm is. Goede temperatuur? Voeg dan de gist en suiker toe om vervolgens het mengsel door te roeren. Laat dit mengsel 5 tot 10 minuten staan en de gist zal vanzelf gaan borrelen.
Stap 2
Voeg vervolgens de bloem en het zout in een grote kom. Roer het kort door en kluts de eieren door dit mengsel. Terwijl je aan het mixen bent met een mixer of houten lepel, giet je het melkmengsel erbij. Blijf dit doen tot er een glad beslag ontstaat.
Stap 3
Heb je een glad beslag? Dan dek je de kom af met een schone theedoek. Laat het ongeveer een uur rijzen op warme plek. Het mengsel zou dan in volume verdubbeld moeten zijn.
Stap 4
Terwijl het mengsel aan het rijzen is, begin jij met het breken van de Oreo koekjes. Doe dit in schaaltje en verkruimel de koekjes ter grootte van rozijnen. Vervolgens kan je de frituurpan alvast opwarmen. Zorg ervoor dat je de olie verwarmt tot een temperatuur va 175 °C.
Stap 5
Als het beslag goed is gerezen en het dubbele volume heeft, kan je de Oreo koekjes erbij mengen. Roer niet te hard, zodat de luchtigheid van het beslag goed blijft.
Stap 6
Tijd om het beslag met een ijsschep in de frituurpan te laten zakken. Een halve ijsschep zou per oliebol voldoende moeten zijn, aangezien deze nog zullen uitzetten in de olie. Dip daarnaast per oliebol de schep in een bakje met warm water, zodat het beslag minder snel blijft plakken. Bak tegelijkertijd ongeveer 5 oliebollen. Haal de oliebollen na ongeveer 5 tot 7 minuten met een schuimspaan uit de olie. Laat ze vervolgens uitlekken op een schaal met keukenpapier.
Smakelijk!
Tijd om te genieten van je overheerlijke oliebollenrecept. Laat je ons weten hoe ze hebben gesmaakt?
Lees ook:
- Oliebollen uit de Airfryer: een heerlijk recept voor ‘Airbollen’
- Vuurwerkverbod? Zo kun je toch vuurwerk hebben op oudejaarsavond
- Deze nieuwe kerstfilms en -series van 2020 moet je zeker kijken
Blijf fris en fruitig… en volg ons!
Met heel veel plezier stellen we dagelijks onze verfrissende, handige, vermakende en positieve artikelen op. Vanzelfsprekend vinden we het dan ook erg leuk als je ons volgt! Dat kan gemakkelijk (en veilig) via onze leuke wekelijkse nieuwsbrief: