6 tips om wakker te blijven met oud en nieuw

6 tips om wakker te blijven met oud en nieuw

Als oud en nieuw weer voor de deur staat, worden er allerlei wilde plannen gemaakt. Stappen, feesten, maar misschien blijf jij deze keer wel gewoon lekker thuis. Het kan dan een uitdaging zijn om tot 12 uur wakker te blijven, dus wij hebben een aantal tips voor je op een rij gezet.

1. Neem een lekkere douche

Neem aan het begin van de avond een lekkere douche, even lekker ontspannen. Aan het einde van de douchebeurt, draai je de kraan nog even 5 seconden naar standje VEEL te koud. Misschien voelt het niet bijzonder aangenaam, maar het zorgt er wel voor dat je fit onder de douche uit stapt en er weer beter tegenaan kan.

2. Slaap wat voor

Ben je in de gelegenheid om ‘s middags een klein dutje te doen, probeer daar dan zeker wat tijd voor te maken. Let wel, zorg dat je niet langer dan een uurtje in slaap valt, anders kan het een averechts effect hebben.

3. Drink koud water

Begin je af en toe weg te dommelen tijdens het TV kijken, drink dan een glas goed, koud water. Dit geeft je weer een kleine boost om uit deze vlaag van moeheid te komen.

4. Zorg voor gezelschap

Misschien hang je wel voor de TV, alleen of met je partner. Als er mensen op bezoek zijn, heb je altijd wel iets te vertellen, sta je op om drinken in te schenken voor je gasten en ben je actief bezig. Op deze manier blijf je wakker en fit maar vooral: vliegt de tijd om!

[contentcards url=”https://kiwify.nl/86/gaaaaaaaaap/”]

5. Doe iets leuks

Ja duh?! Dat klinkt wel erg voor de hand liggend. Maar doe het, doe een spelletje, ga tekenen, doe iets wat je leuk vindt. Dit zorgt ervoor dat de tijd veel sneller om gaat en vergroot de kans dat je middernacht gaat halen aanzienlijk.

6. Matig ‘vroege’ alcohol

Begin niet te vroeg met het drinken van alcohol, dit kan ervoor zorgen dat je later op de avond ineens bijzonder moe wordt. Uiteraard kun je een lekker glaasje cava, wijn of een biertje drinken, maar begin er niet te vroeg mee. Vanaf een uurtje of 21.00 uur is dat prima. Ga je stappen, trek je dan vooral niets van deze tip aan, maar drink met mate:-).

Have fun en fijne, wakkere jaarwisseling gewenst!

 

1 Reactie

      Laat een reactie achter

      Kiwify
      Logo