6 tips om wakker te blijven met oud en nieuw

Als oud en nieuw weer voor de deur staat, worden er allerlei wilde plannen gemaakt. Misschien dit jaar wat anders dan andere jaren, maar de gezelligheid zal jij hoe dan ook opzoeken. Wakker blijven tot 12 uur kan dan een uitdaging zijn, dus wij hebben een aantal tips voor je op een rij gezet.

Wakker blijven met oud en nieuw

Voor 12 uur is het altijd al erg gezellig met jouw vrienden of familie. Er worden lekkere hapjes en drankjes gemaakt en vaak gaat dat gepaard met een spelletje. Vervolgens is om 12 uur hét moment om te proosten. En dan… de gezelligheid is nog niet voorbij, maar jouw ogen beginnen wel dicht te vallen. Met deze tips kan jij wél wakker blijven!

Oliebollen Oreo oud nieuw
Via: depositphotos.com | mythja

1. Neem een lekkere douche

Neem aan het begin van de avond een lekkere douche, even lekker ontspannen. Aan het einde van de douchebeurt, draai je de kraan nog even 5 seconden naar standje VEEL te koud. Misschien voelt het niet bijzonder aangenaam, maar het zorgt er wel voor dat je fit onder de douche uit stapt en er weer beter tegenaan kan.

wassen shampoo haar
Via: depositphotos.com | IgorVetushko

2. Slaap wat voor

Ben je in de gelegenheid om ’s middags een klein dutje te doen, probeer daar dan zeker wat tijd voor te maken. Let wel, zorg dat je niet langer dan een uurtje in slaap valt, anders kan het een averechts effect hebben.

3. Drink koud water

Begin je af en toe weg te dommelen tijdens het TV kijken, drink dan een glas goed, koud water. Dit geeft je weer een kleine boost om uit deze vlaag van moeheid te komen.

wakker blijven 6 sneaky tekenen dat je te weinig drinkt
Via: pixabay.com | Tookapic, CC

4. Zorg voor gezelschap

Misschien hang je wel voor de TV, alleen of met je partner. Als er mensen op bezoek zijn, heb je altijd wel iets te vertellen, sta je op om drinken in te schenken voor je gasten en ben je actief bezig. Op deze manier blijf je wakker en fit maar vooral: vliegt de tijd om!

5. Doe iets leuks

Ja duh?! Dat klinkt wel erg voor de hand liggend. Maar doe het, doe een spelletje, ga tekenen, doe iets wat je leuk vindt. Dit zorgt ervoor dat de tijd veel sneller om gaat en vergroot de kans dat je middernacht gaat halen aanzienlijk.

Via: pexels.com | Edgar Colomba, CC

6. Matig ‘vroege’ alcohol

Begin niet te vroeg met het drinken van alcohol, dit kan ervoor zorgen dat je later op de avond ineens bijzonder moe wordt. Uiteraard kun je een lekker glaasje cava, wijn of een biertje drinken, maar begin er niet te vroeg mee. Vanaf een uurtje of 21.00 uur is dat prima. Ga je stappen, trek je dan vooral niets van deze tip aan, maar drink met mate!

Jouw ‘wakker blijven’-tip

Heb jij nog een tip om wakker te blijven met oud en nieuw? Laat het hieronder weten in een reactie. Have fun en een fijne, wakkere jaarwisseling gewenst!

Lees ook:


Blijf fris en fruitig… en volg ons!

Met heel veel plezier stellen we dagelijks onze verfrissende, handige, vermakende en positieve artikelen op. Vanzelfsprekend vinden we het dan ook erg leuk als je ons volgt! Dat kan gemakkelijk (en veilig) via onze leuke wekelijkse nieuwsbrief:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Verder lezen

2 gedachten over “6 tips om wakker te blijven met oud en nieuw”

 1. Goede lijn speed nemen.
  En je bent gegarandeerd wakker.
  En je wordt er ook minder snel dronken van.
  Dus al met al pluspunten.
  Zo lang je het maar bij 1 x per jaar houdt is er niets aan de hand
  En gewoon de dag erna extra gezond eten en goed gaan slapen

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Delen met...