Gek of modern? De 12 vreemdste trends op TikTok in 2020

2020 is nog niet voorbij, maar dit jaar telt al heel wat bizarre TikTok trends. We zetten diegene op een rijtje die onze wenkbrauwen het meest doen fronsen.

TikTok trends

De populaire sociale mediawebsite doet het ontzettend goed sinds de coronacrisis. Massaal veel mensen vonden zichzelf opeens thuis, verveeld op de bank. Met niet veel verandering in het vooruitzicht gingen ze dan maar een account op TikTok aanmaken.

Op dit sociale mediaplatform maken mensen korte, leuke filmpjes. Je kan er in één oogwenk een half uur kwijtspelen. De filmpjes zijn vaak grappig bedoeld. Daarbij kan TikTok een liedje wereldwijd populair maken. Denk maar aan de danshype op het nummer WAP of het Zuid-Afrikaanse nummer Jerusalema, de nieuwe Macarena.

Via: youtube.com (capture) | Ritmo Latina TV

Naast de vele dansfilmpjes kan je op TikTok nog een heleboel andere bizarre hypes tegenkomen zoals Very Good Very Nice. 2020 is op dat vlak al een zeer vruchtbaar jaar gebleken, en ja, het is nog niet eens voorbij. We sommen de vreemdste TikTok trends op!

De vreemdste TikTok trends in 2020

1. Holocaustslachtoffers naspelen

Dit is echt gebeurd. Afgelopen zomer werd het naspelen van een Joodse overlever van de Holocaust een lugubere trend op TikTok. Tieners schminkten zich op die manier dat het leek alsof ze vuil waren en verwondingen hadden. Ze deden al dan niet een gestreepte gevangenisplunje aan, inclusief Jodenster. Vervolgens kropen ze in de rol van een slachtoffer van WOII. Ze vertelden verhalen (“Ik stond in de keuken een stoofpot te maken toen de nazi’s kwamen”) die op z’n zachts gezegd nogal raar zijn. Viel niet bij iedereen in de smaak.

2. IJsblokjes in de onderbroek

Op een bepaald moment ging het idee viraal dat ijsblokjes in je vrouwelijk geslachtsorgaan kan helpen bij angst en depressie. Ongetwijfeld een van de vreemdere TikTok trends. Heb jij je aan de hype gewaagd?

@girl.with.eyebags

It was cool ❄️##fyp ##foryou ##keepingbusy ##icecube ##trend ##trending ##viral ##quarantine ##funny ##staysafe ##stayathome ##health ##covid19 ##petlover ##funny

♬ Pew Pew Pew – Auntie Hammy

3. Mugshot challange

Doe eens alsof je een veroordeelde crimineel bent. Leuk, toch? Dit jaar gingen allerlei TikTokkers make-up aanbrengen op hun gezicht, inclusief blauwe plekken en uitgelopen mascara van het huilen, waarop het lijkt alsof ze aangehouden werden door de politie.

4. Beestjes in aardbeien

Van deze TikTok hype hadden we liever niet gehoord. Ken jij hem nog niet? Kijken is op eigen risico. Misschien wil je hierna nooit meer aardbeien eten…

@callmekristatorres

WAIT FOR IT… Still trying to think happy thoughts today. ##fyp ##foryou ##strawberrieswithbugs ##bugsinstrawberries ##rednoseday ##got2bhome

♬ original sound – Krista Torres

5. Dalgona koffie

Toen de wereld massaal op slot ging, werd er een nieuwe koffie geïntroduceerd: dalgona koffie. Iedereen had opeens tijd, dus dit Zuid-Koreaans drankje werd volop uitgeprobeerd. Het smaakt heerlijk naar karamel, dat staat buiten kijf.

Via: youtube.com (capture) | The Cooking Foodie

Wil je de populaire Dalgona koffie nog proberen? Check dit handig recept, 2020 is nog niet voorbij! 😉

6. Het perspectief van iemand die groter is

Deze recente TikTok hype slaat weer alles. Kleine, korte mensen filmen zichzelf vanuit het perspectief van iemand die groter is. Best grappig.

@savannahleew

6’4” vs 5’ ? ##fyp ##foryoupage ##foryou ##ThisIsBliss @willieabreu13

♬ original sound – Chastin Scott

Benieuwd welke vreemde TikTok trends er nog allemaal passeerden dit jaar? Check daarvoor de volgende pagina, want er staat je nog heel wat bizars te wachten!

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Verder lezen

1 gedachte over “Gek of modern? De 12 vreemdste trends op TikTok in 2020”

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Delen met...