Dalgona koffie: ontdek alles over deze koffie en het recept

Een latte machiato of cappuccino is niet meer exotisch. Probeer daarom eens een Dalgona koffie! Geen koffieliefhebber? Zelfs dit Dalgona-koffie recept zal je smaken!

Wat is Dalgona koffie?

Koffie kan je op veel verschillende manier drinken. Denk alleen al aan de verschillende soorten koffiebonen of tientallen koffiesoorten die je in verschillende cafés kunt krijgen.

Dalgona koffie is uit Zuid-Korea overgewaaid en smaakt naar karamel! De naam heeft het drankje te danken aan een andere Zuid-Koreaanse snack op basis van honingraat. Het staat dus vast dat de Dalgona koffie een zoete bedoeling is. Hoe dan ook, iedereen heeft er de mond vol van.

Op sociale media ontstond er eerder al een #dalgonacoffeechallange, waarbij veel mensen via Instagram of YouTube hun creaties delen.

Via: youtube.com (capture) | The Cooking Foodie

Hoe wordt Dalgona koffie gemaakt?

De Dalgona koffie wordt koud geserveerd. In principe komt het neer op een glas koude (soja)melk met daarop een opgeklopte, luchtige koffieroom. Bovendien kan je hem pimpen met wat ijsblokjes, chocoladeschilfers of – je doet maar wat je wilt – marshmallows.

Dalgona koffie
Via: kiwify.com

Recept Dalgona koffie: zo maak je het drankje

Wil je het eens proeven? Wacht niet langer en haal de barista in jezelf naar boven. Het Dalgona-koffie recept super eenvoudig. Het enige wat je nodig hebt is:

  • Oploskoffie: 2 el
  • Suiker: 2 el
  • Water: 2 el
  • Melk
  • Eventueel ijsblokjes
Via: kiwify.com

Dalgona koffie zelf maken

Je mixt de drie ingrediënten (oploskoffie, suiker en water). Dit kan je met de hand doen, maar een mixer is toch aangeraden. Hoe langer je de ingrediënten opklopt, des te ‘romiger’ de Dalgona-koffie. Mix het geheel voor minstens vijf minuten. Je zal merken dat het mengsel van een donkerbruine kleur overgaat naar het karamelachtige lichtbruin. Het wordt stroperig en luchtig.

Vul vervolgens een glas melk. Creëer een mooi laagjeseffect door de koffieroom er voorzichtig op te scheppen. Klaar, genieten maar!

Via: kiwify.com

Hoe maak ik een Dalgona koffie?

Is het voor jou nog niet helemaal duidelijk hoe je de koffie maakt? Bekijk dan eens onderstaande video. Daarin wordt stap voor stap uitgelegd hoe jij aan de slag gaat met recept. Hierdoor weet jij in slechts enkele minuten hoe jij kan genieten van dit drankje. Eén ding is zeker: genieten zal jij zeker!

Heeft jouw Dalgona-koffie gesmaakt? Laat het ons weten in een reactie hieronder!

Lees ook


Blijf fris en fruitig… en volg ons!

Met heel veel plezier stellen we dagelijks onze verfrissende, handige, vermakende en positieve artikelen op. Vanzelfsprekend vinden we het dan ook erg leuk als je ons volgt! Dat kan gemakkelijk (en veilig) via onze leuke wekelijkse nieuwsbrief:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Verder lezen

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Delen met...