6 bijzondere sporten, die je zeker een keer moet uitproberen

Soms wil je toch net iets anders doen dan de normale sporten. Hier een lijstje met 6 leuke en bijzondere sporten waar je nog niet aan had gedacht!

Ken jij deze bijzondere sporten al?

De welbekende sporten zoals voetbal, hockey, zwemmen en turnen zijn natuurlijk heel erg leuk, maar soms ben je op zoek naar iets heel anders en wil je iets bijzonders doen.

Gelukkig hebben wij ook in Nederland en België allemaal bijzondere sporten waar je nooit aan had gedacht.

Om wat inspiratie op te doen is hier een lijstje van de leuke, gekke en bijzondere sporten in Nederland en België.

1. Bossaball

Als je niet kan kiezen tussen muziek of volleybal, kun je dit combineren in de sport bossaball.

Bossaball is de combinatie van voetbal, volleybal en turnen op een springkussen en trampolines. Het woord bossaball is afgeleid van de Zuid-Amerikaanse muziekstroming Bossanova en het spel wordt ook gespeeld met muziek.

Je kan in Nederland op verschillende plaatsen deze sport beoefenen bij clubs maar het is ook mogelijk een speelveld te reserveren voor een bedrijfsuitje of feestje.

Een kleine uitleg vind je hier:

2. Padel

Iets minder ingewikkeld en in opkomst in Nederland is Padel. Padel is een sport die overgewaaid is uit Spanje en is vergelijkbaar met tennis en squash. Het is praktisch hetzelfde als tennis en wordt in dubbels gespeeld in een soort kooi.

Het verschil is dat tijdens de wedstrijd de tennisbal tegen de muren van de baan mag komen. Nederland heeft een officiële Padel bond en verschillende clubs waar je deze sport kan uitoefenen.

3. Kanopolo

Kanopolo is waterpolo in een kano. De meeste mensen kennen de regels van gewoon waterpolo niet eens (behalve dat de spelers altijd heel erg breed en groot zijn en dat ze in het water moeten scoren in een doel) maar dit heeft hetzelfde principe.

Je hebt een veld en speelt in teams om te scoren in een doel. Het is nog een relatief onbekende sport maar toch kan je het al op meerdere plekken in Nederland doen.

4. Onderwater hockey

Nog een watersport, deze keer niet vanuit een kano maar onderwater gecombineerd met hockey. Bij onderwaterhockey komen de  tegenstanders van voor, achter, boven en beneden, een echte 3-dimensionale sport dus.

Je hebt geen zuurstofflessen, maar wel een snorkel om lang genoeg onder water te kunnen blijven om een doelpunt te kunnen scoren. Net als met hockey: een teamsport waar je moet scoren in een doel wat deze keer onder water ligt.

5. Aerial Hoop

Aerial Hoop, oftewel Lyra is geen teamsport maar juist een sport gericht op lenigheid, acrobatiek en kracht in een hoepel in de lucht. Het is afkomstig uit het circus en kan nu bij verschillende (dans)studio’s gedaan worden in lesverband of in workshops.

6. Antigravity Yoga

De laatste aparte sport in dit rijtje is er één om te ontspannen. Yoga maar dan anders.
Antigravity Yoga of Aerial Yoga is het beoefenen van yoga, met ademhaling en kracht maar dan in een hangmat aan het plafond en niet op je yoga mat.

Het is intensief en tegelijkertijd ontspannend en kan net als aerial hoop gedaan worden als workshop of in lesverband in Nederland op verschillende plaatsen

Andere bijzondere sporten?

Dit is een lijstje met verschillende soorten sporten. Van dansend volleyballen tot in de lucht en onderwater, elke sport kan aangepast worden om het net iets anders te maken. Toch zijn er nog heel veel gekke, rare en bijzondere sporten.

Zijn er sporten die echt missen in dit lijstje? Wij horen graag wat voor bijzondere sporten jullie doen en waarom!

Lees ook:


Blijf fris en fruitig… en volg ons!

Met heel veel plezier stellen we dagelijks onze verfrissende, handige, vermakende en positieve artikelen op. Vanzelfsprekend vinden we het dan ook erg leuk als je ons volgt! Dat kan gemakkelijk (en veilig) via onze leuke wekelijkse nieuwsbrief:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Verder lezen

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Delen met...