Met deze 6 bijzonder frisse tips gaat je sportkleding veel langer mee

Als je regelmatig tot vaak sport dan was je je sportkleding ook met regelmaat. Het is dan wel zo fijn dat die kleding mooi en fris blijft. Niks is vervelender als je sport kloffie nog naar zweet ruikt of dat je het na twee wasbeurten al weg kunt doen omdat je het verkeerd hebt gewassen.

Hoe houd je je sportkleding mooi en fris? Met deze tips en manieren moet dat helemaal goed komen!

1. Beperk (een teveel aan) wasmiddel

Een flinke scheut wasmiddel moet die nare geur en zweetvlekken wel verwijderen uit je sport items. Tot op zekere hoogte klopt dit, maar teveel wasmiddel kan er ook voor zorgen dat het niet afgespoeld wordt. Het achtergebleven wasmiddel is een bron van bacteriën en dat is het laatste wat je wilt! Minder wasmiddel is dus beter voor je sport kleding, hoe tegenstrijdig het ook klinkt.

Via: pixabay.com | Frank Habel, CC

2. Vermijd wasverzachter

Je zou denken dat wasverzachter je sportkleding nog lekkerder laat ruiken. Maar niets is minder waar: wasverzachter zorgt er juist voor dat de vezels in de stof verstopt raken. Hierdoor blijft die zweetgeur hangen en is je sportoutfit ook niet echt goed schoon gemaakt. Zonde! Vermijd wasverzachter ook als je sport gear elastiek bevat, daar is het middeltje alles behalve goed voor.

Via: pxhere.com | Pxhere, CC

3. Was nooit op een te hoge temperatuur

We weten allemaal wel dat kleding wassen op een te hoge temperatuur nooit tot goede eindresultaten leidt. Voor je sportkloffie geldt hetzelfde. Een te hoge temperatuur mag er dan wel voor zorgen dat alle bacteriën en luchtjes weg zijn, het is niet zo vriendelijk voor je sport gear. Let vooral op je sport-bh, deze kan bij een te hoge temperatuur zo maar twee maten kleiner uit de wasmachine komen. En dat is het laatste wat je wilt!

Sportkleding wassen op de juiste manier
Via: pexels.com

4. Gooi het niet op een hoopje

Duurt het nog wel even totdat je een nieuw wasje gaat draaien, met daarin je dirty sport kleding? In plaats van ze in een hoekje op een hoopje te gooien (wat sowieso al niet hygiënisch en een feest voor bacteriën is) kun je je kleding beter uit hangen. Het liefst buiten, zodat ze even lekker kunnen uitwaaien.

Volle wasmand bende chaoot
Via: depositphotos.com | monkeybusiness

5. Was in koud water (+ azijn)

Blijf je last houden van die nare zweetgeur in je sportkleding, ook nadat je ze gewassen hebt? Een handige tip om dit te voorkomen is je vieze sport kleding een half uur in een badje met koud water en een half kopje azijn te leggen. Stop ze na het half uurtje in de wasmachine. Je bent dan van die vieze geurtjes af!

Via: publicdomainpictures.net, PD

6. Keer je sportkleding zeker binnenstebuiten

Sowieso is het handig om al je kleding binnenste buiten te wassen. Maar met sportkleding is het nog belangrijker. Je huid komt in contact met de binnenkant, waar ook de grootste geur vlekken ontstaan. Door sport kleding binnenste buiten te wassen wordt de binnenkant goed schoongemaakt. Daarnaast blijft op deze manier de kleur van je sport gear behouden en heb je er zo langer plezier van!

Via: pxhere.com | Pxhere

Je weet nu wat je toen doen staat als je je sportkleding gaat wassen na je eerstvolgende sportsessie!

Op zoek naar nieuwe sportkelding?

Het kan natuurlijk zijn, dat je deze tips te laat gelezen hebt en je huidige sportkleding aan vervanging toe is. Geen probleem met dit super adres:

Lees ook:


Blijf fris en fruitig… en volg ons!

Met heel veel plezier stellen we dagelijks onze verfrissende, handige, vermakende en positieve artikelen op. Vanzelfsprekend vinden we het dan ook erg leuk als je ons volgt! Dat kan gemakkelijk (en veilig) via onze leuke wekelijkse nieuwsbrief:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Verder lezen

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Delen met...