5 sportoefeningen en andere tips voor een strakke buik

We zijn ons vaak erg bewust van ons lichaam en we dromen eigenlijk allemaal wel van een strakke buik. Er zijn verschillende oefeningen die je kunt doen om dit voor elkaar te krijgen. Welke sportoefeningen mag jij zeker niet overslaan wanneer je naar de sportschool gaat?

Dit zijn de beste buik oefeningen

Als je de keuze maakt om aan een strakke buik te werken, hebben wij een aantal tips op een rijtje gezet. Op die manier heb jij weer een goed gevoel als jij binnenkort een feestje of gelegenheid hebt waar je veel gaat eten. En als het er uiteindelijk weer allemaal aan zit, kan je deze oefeningen weer opnieuw doen!

strakke buik
Via: pixabay.com | Steve Buissinne, CC

1. Plank

De plank is een zeer effectieve oefening, waarbij je echt je buikspieren flink moet trainen. Daarnaast train je ook je rug met de plank. Een getrainde rug zorgt ervoor dat onze houding beter is en daardoor lijkt je buik ook meteen strakker. De plank is ook in allerlei verschillende varianten doen, waardoor je jezelf kunt blijven uitdagen.

2. Bicycle Crunch

Bij de Bicycle Crunch train je vooral de spieren aan de zijkant van je buik. Handig om die bekende muffin top tegen te gaan. En wanneer je het tempo opvoert, kun je er ook nog eens een cardio-oefening van maken.

3. Pilates

Pilates is niet één oefening, maar we kunnen wel zeggen dat alle pilates oefeningen extreem goed voor je buik zijn. Pilates is volledig gericht op je core, wat betekent dat je je buik en rug goed traint. Het mooie is dat je met Pilates altijd meerdere spiergroepen tegelijk traint, waardoor je al snel sterker wordt.

Pilates is niet gemakkelijk, maar wel goed voor je. Je kunt dit in je sportschool doen, of ervoor kiezen om workouts doen die op YouTube staan. Wissel vooral lekker af, want dit kan grote voordelen hebben op je lichaam.

4. Cardio-oefeningen

Alleen sportoefeningen doen voor je buik, is niet voldoende ome een strakke buik te creëren. Je kunt je spieren wel trainen, maar wanneer je overtollig vet hebt, zijn die spieren niet zichtbaar. Combineer het daarom met cardio, zoals hardlopen of fietsen. Met cardio verbrand je echt je vetmassa en kun je ervoor zorgen dat je buikspieren langzaam zichtbaar worden.

marathon
Via: pixabay.com | maxmann, CC

5. Let op je voeding

Om een strakke buik te creëren is het natuurlijk ook van groot belang om te letten op je voeding. Suiker en ongezonde vetten zorgen ervoor dat je meer vetmassa creëert. Kies voor een gevarieerd dieet en eet meerdere keren op een dag kleine maaltijden.

Via: pexels.com | Ella Olsen, CC

Jouw tip voor een strakke buik

Voer jij zelf vaak oefeningen uit en heb jij een ultieme tip voor een strakke buik? Help anderen en laat jouw tip hieronder in een reactie weten!

Lees ook:


Blijf fris en fruitig… en volg ons!

Met heel veel plezier stellen we dagelijks onze verfrissende, handige, vermakende en positieve artikelen op. Vanzelfsprekend vinden we het dan ook erg leuk als je ons volgt! Dat kan gemakkelijk (en veilig) via onze leuke wekelijkse nieuwsbrief:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Verder lezen

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Delen met...