6 ochtendgewoontes die niet helpen met afvallen

Iedereen heeft zijn eigen ochtendgewoontes, maar er zijn een aantal zaken die je beter anders kunt doen als je af wil vallen. Wij hebben de ‘slechte’ gewoontes voor je op een rij gezet.

Wat kan je in de ochtend doen om gezond te zijn?

Gezond zijn hoeft niet moeilijk te zijn! Je moet gewoon bepaalde gewoonten kweken. Of je moet er een paar afleren… De ochtendgewoontes uit dit lijstje zijn geen goed begin van je gezonde dag.

1. Een (te) klein ontbijt

De tijd dat je eet, is veel belangrijker dan wat je eet. Onderzoekers hebben ontdekt dat je beter een zwaarder ontbijt in de ochtend kunt eten, dan later op de dag meer eten. Het is immers zo dat een ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is.

Geniet dus van je ochtend en neem tijd voor je ontbijt!

ochtendgewoontes
Via: pixabay.com | JESHOOTS-com, CC

2. Binnen blijven…

Onderzoekers van de University of Alberta in Edmonton, Canada hebben ontdekt dat in de zon lopen wit vetweefsel kan verbranden. Dus als je ’s ochtends niet de zon opzoekt, loop je dit mis.

Maak een ochtendwandeling en vooral als er wat zon is.

Via: pixabay.com | JillWellington, CC

3. Je drinkt geen glas water voor het ontbijt

Het lichaam van een mens bestaat voor 55-60 procent uit water, dus dat genoeg water drinken belangrijk is, wisten we al. ’s Ochtends voor het ontbijt een glas water drinken, brengt de stofwisseling sneller op gang.

Op deze manier kan het eten beter ‘verwerkt’ worden, zo wordt in dit experiment geconcludeerd.

Via: pixabay.com | Michael-T, CC

4. Je doet de oefeningen niet ’s ochtends

Door ’s ochtends oefeningen te doen, zo blijkt uit een studie, neemt de eetlust af en eet je gedurende de dag dus minder. Op deze manier heb je een ‘natuurlijke’ eetverminderaar in handen.

Via: pixabay.com | voltamax, CC

5. Je eet zoetigheden pas later op de dag

Geloof het of niet, maar zoetigheid kun je beter in de ochtend eten dan later op de dag. Dit claimen onderzoekers aan de universiteit van Tel Aviv.

Eet je ze in de ochtend, dan zorgt dit voor minder ‘gewichtstoename’ dan als je ze later op de dag zou eten.

chocoladekoekjes
Via: flickr.com | Kimberly Vardeman, CC

6. Je leest ’s ochtends nieuws

Negatieve energie geeft stress en stress kan ervoor zorgen dat er weer met vetcellen komen op termijn.

Door het nieuws niet in de morgen te lezen, vermijd je dit en heb je op termijn minder vetontwikkeling, althans dat claimen ze

Krant abonnement opzeggen geld besparen
Via: pixabay.com | Anoniem, PD

Wat is jouw ochtendgewoonte?

Zo nu weten we weer wat doen! Heb jij nog goede tips voor gezonde ochtendgewoontes? Laat het ons weten via een reactie onderin.

Lees ook:


Blijf fris en fruitig… en volg ons!

Met heel veel plezier stellen we dagelijks onze verfrissende, handige, vermakende en positieve artikelen op. Vanzelfsprekend vinden we het dan ook erg leuk als je ons volgt! Dat kan gemakkelijk (en veilig) via onze leuke wekelijkse nieuwsbrief:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Verder lezen

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Delen met...