6 sneaky tekenen dat je te weinig drinkt, voorkom uitdroging!

6 sneaky tekenen dat je te weinig drinkt

Het is heel belangrijk om genoeg te blijven drinken. Een mens moet 1,5 liter uit drinken halen. Dit hoeft niet perse alleen water te zijn, maar toch komen veel mensen daar niet aan! Daarom 6 tekenen, waardoor je kan zien, dat je snel wat moet drinken!

Koffie en thee kunnen ook prima als dorstlesser fungeren. Frisdranken en sappen kun je het best laten staan in verband met de vele suikers. Water is het makkelijkst want het is bijna overal te krijgen, het is goedkoop en bevat geen calorieën.

Deze 6 tekenen wijzen erop dat je te weinig drinkt:

1. Weinig naar de wc

Kan je je niet meer herinneren wanneer je voor het laatst naar het toilet bent geweest? Grote kans dat het komt omdat je te weinig drinkt. Vier tot zeven keer naar de wc gaan op een dag is normaal als je voldoende drinkt. Dit is natuurlijk per persoon verschillend en helemaal afhankelijk hoeveel je op een dag drinkt.

2. Moeheid en concentratieproblemen

Wanneer je te weinig drinkt zul je merken dat je vaker moe bent en je je niet goed kunt concentreren. Je hersenen bestaan voor 90% uit water en hebben het gelijk door wanneer er niet genoeg vocht in je lichaam komt. Met als gevolg dat je humeurig wordt, geen goede besluiten meer kunt nemen en je geheugen je een beetje in de steek laat. Tijd voor dat glas water om er weer tegenaan te kunnen!

6 sneaky tekenen dat je te weinig drinkt

Via: pexels.com

3. Verstopping

Als je ontlasting hard en droog is, kan dat goed komen doordat je te weinig drinkt. Maar ook je eetgewoontes spelen hier een grote rol. Een soepele stoelgang krijg je door genoeg vezels te eten. Het vocht wordt opgenomen door de vezels en die maken de ontlasting zachter. Het is dus belangrijk dat je genoeg blijft drinken, zodat die vezels genoeg vocht krijgen.

4. Donkere urine als je weinig drinkt

Is je urine donker geel en heeft het een geur? Yes, je raadt het antwoord op de vraag vast al wel. Je drinkt te weinig! In de ochtend is het normaal dat je plas wat donkerder is, je hebt tenslotte de hele nacht niks gedronken. Maar is je urine overdag nog steeds donker? Dan moet je echt meer drinken. De kleur van je plas is een goede graadmeter of je wel genoeg drinkt of niet.

6 sneaky tekenen dat je te weinig drinkt

Via: pexels.com

5. Droge, schilferige lippen en huid

Een droge, schilferige huid en lippen zijn ook tekenen dat je meer moet drinken. Water zorgt ervoor dat je huid elastisch wordt. En daarbij is je huid het grootste orgaan en zul je direct en als eerste daaraan zien dat je te weinig drinkt. Je zweet hierdoor ook minder en vuil en vet blijft daardoor langer op je huid liggen. Langdurig watergebrek resulteert ook in meer rimpels!

6. Hongerig gevoel

Honger en dorst kan je lichaam niet zo goed van elkaar onderscheiden. Je zult het vast herkennen: je hebt net gegeten, maar je hebt nog steeds een hongerig gevoel. Een glas water kan helpen omdat hongerige gevoel te stillen. Heb je zin om te snacken? Drink eerst een glas water of thee en wacht een paar minuten. Grote kans dat je geen trek meer hebt.

Het drinken van een glas water is belangrijker dan je denkt! Deel dit artikel met je vrienden!

We kijken uit naar je ideeën

      Laat een reactie achter

      Kiwify
      Logo