Geen onbeperkt thee drinken: zoveel koppen maximaal

Je wordt wakker en begint de dag standaard met een grote kop thee. Is dat de eerste en de laatste? Zeker niet! Bij de lunch drink je er nog één en de dag sluit je af op de bank met nog een kop. Ooit afgevraagd of al dat thee drinken goed voor je is? Wij zochten het voor je uit!

Een opfriscursusje over thee

Thee is in vele soorten verkrijgbaar. Zo kan je gaan voor een groene thee, een zwarte thee of een kruidenthee, zoals rooibos of kamille. Deze laatste categorie mag echter niet officieel een ’thee’ genoemd worden. Deze soort wordt namelijk niet gemaakt van de theeplant Camellia sinensis.

Dit is echter wel een vereiste om tot een officiële thee benoemd te kunnen worden. Kruidenthee zal je wel helpen bij jouw dagelijkse vochtinname, maar het zal je niet de voordelen opleveren van groene of zwarte thee.

Koud opwarmen handen voeten thee
Via: depositphotos.com | photographee.eu

Voordelen van groene of zwarte thee

Goed nieuws voor jou als theeliefhebber! Het drankje heeft namelijk veel voordelen voor jouw gezondheid. Niet zo vreemd dat er daarom juist wordt geadviseerd om dagelijks thee te drinken. Een van de voordelen is een verlaagde kans op een beroerte.

Ook zou het je bloeddruk en LDL-cholesterol verlagen. Dit laatste heeft tot gevolg dat er een verlaagde kans is op hart- en vaatziekten. Waar thee toch wel niet goed voor is…

Feit of fabel: cafeïne in thee

Feit! In thee zit cafeïne, maar wordt hierin theïne genoemd. Hoewel het dezelfde stof is, bevat een kop koffie wel veel meer van deze stof. Ter vergelijking: een kop groene of zwarte thee van 125 milliliter bevat ongeveer 30 milligram theïne.

Een kop koffie met dezelfde inhoud bevat 85 milligram cafeïne. Hoe zit het dan met cafeïne in kruidenthee? Dat is inderdaad een fabel! Deze theesoort bevat deze stof niet.

Via: depositphotos.com

Zoveel koppen thee mag je maximaal drinken

Thee zonder suiker staat in de Schijf van Vijf. Een goede manier dus om gezond te leven. Het Voedingscentrum adviseert voor volwassenen om drie koppen zwarte of groene thee per dag te drinken. Bij deze hoeveelheid ervaar je de gezondheidsvoordelen en krijg je niet te veel theïne binnen.

Kruidenthee wordt bij dit advies niet meegerekend, doordat het niet de juiste stoffen bevat om dezelfde gezondheidsvoordelen te ervaren. Tijd dus om je theeverzameling aan te vullen met groene en zware theetjes!

thee drinken
Via: unsplash.com | Kira auf der Heide, CC

Hoeveel koppen drink jij?

Benieuwd hoeveel koppen thee jij per dag drinkt en of je dus boven de geadviseerde hoeveelheid zit! Laat het weten in een reactie onderin

Lees ook:


Blijf fris en fruitig… en volg ons!

Met heel veel plezier stellen we dagelijks onze verfrissende, handige, vermakende en positieve artikelen op. Vanzelfsprekend vinden we het dan ook erg leuk als je ons volgt! Dat kan gemakkelijk (en veilig) via onze leuke wekelijkse nieuwsbrief:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Verder lezen

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Delen met...