Dit bedrijf maakt prachtige accessoires… met koffiebekers

Als je denkt aan koffiebekers is de eerste gedachte waarschijnlijk de heerlijke geur, smaak en warmte van koffie. Het bekertje eindigt vervolgens in de prullenbak en zien we niet meer terug. Tot nu!

Afval in de natuur

Het verband tussen lege koffiebekers en accessoires voor in je huis was waarschijnlijk niet snel in je opgekomen. Het bedrijf Lovely Trash dacht hier juist wel aan.

Zij zien afval als een grote bedreiging voor de natuur. Zo vormt het afval van een mens een bron voor een dier of plant. Hierdoor verandert de natuur constant. Het bedrijf wilde zo’n ecosysteem creëren in een stad die iedere maand tonnen afval produceert.

Via: Kickstarter | Lovely Trash

Aantal lege koffiebekers

Ieder jaar worden er wereldwijd 500 miljard koffiebekers weggegooid. Bedrijven investeren veel geld om die bekers te scheiden van ander recyclebaar afval. Aan de binnenkant van de bekers zit namelijk een dun laagje plastic, waardoor het recyclen ervan lastig en duur is.

Vervolgens eindigt in 99,75% van de tijd jouw koffiebeker op een stortplaats. Daar wilde Lovely Trash verandering in brengen.

Afval kan ook geliefd worden

De eigenaren doken een laboratorium in en ontwikkelden een proces om het dagelijkse afval te veranderen in objecten voor het dagelijkse leven.

Inmiddels hebben zij samenwerkingen met meerdere koffietenten in Londen om gebruikte koffiebekers te bewaren. Klanten komen zelfs terug naar de koffietent om de lege bekers in te leveren!

Koffie koffiebekers bord winkel
Via: depositphotos.com

Prachtige accessoires

Het resultaat van het proces is een unieke pot of vaas voor in je huis. Een kleine pot wordt al gemaakt van 4,5 gerecyclede bekers, terwijl een grotere variant bestaat uit 21 gerecyclede koffiebekers.

Lovely trash koffiebekers plantenbak
Via: kickstarter.com | Lovely Trash

Nog niet genoeg voor jou? Dan is er nog een vaas die gemaakt is van 42 gerecyclede bekers.

Lovely trash koffiebekers vaas
Via: kickstarter.com | Lovely Trash

Die vazen en potten vormen al een goede bijdrage aan de natuur, maar het kan nog groter.

Lovely trash koffiebekers stoel bank
Via: kickstarter.com | Lovely Trash

Het bedrijf achter Lovely Trash, Blast Studio, produceert namelijk ook stoelen van maar liefst 408 gerecyclede bekers! De prachtige kunstwerken van Lovely Trash haal je in huis vanaf €16,35.

Lees ook:


Blijf fris en fruitig… en volg ons!

Met heel veel plezier stellen we dagelijks onze verfrissende, handige, vermakende en positieve artikelen op. Vanzelfsprekend vinden we het dan ook erg leuk als je ons volgt! Dat kan gemakkelijk (en veilig) via onze leuke wekelijkse nieuwsbrief:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Verder lezen

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Delen met...