Bewezen: koffie vergroot kans op een langer leven

Waar de één al voldoende heeft aan een plens water in het gezicht, moet de ander het hebben van een goede, verse kop koffie in de ochtend. Heb je moeite om op te starten en is jouw ochtend niet compleet zonder een goede kop koffie?

Dan hebben we wellicht goed nieuws voor alle coffee addicts onder ons: het bruine goedje vergroot namelijk de kans op een langer leven!

Op zoek naar koffie cadeaus? Wil je een koffieliefhebber iets unieks cadeau doen, maar weet je niet wat? Geen nood…

We hebben een compleet overzicht voor je: vind het meest originele koffie cadeau!

Uit onderzoek is de connectie tussen koffie drinken en langer leven onderzocht en nog belangrijker… ook gevonden. Wie drie kopjes koffie per dag drinkt, leeft waarschijnlijk langer dan mensen die het laten staan. We rennen alvast naar het koffiezetapparaat ;)!

Drie kopjes koffie

Dit is allemaal te vinden in een Europees en Amerikaans onderzoek dat is gepubliceerd in het tijdschrift Annals of Internal Medicine. Voor dit onderzoek deden meer dan 500.000 mensen boven de 35 jaar mee. Wetenschappers bestudeerden meer dan 16 jaar mensen uit tien verschillende landen in Europa.

Het bloed van 14.000 respondenten werd onderzocht en daaruit resulteerde dat koffiedrinkers een lager risico hadden op verschillende doodsoorzaken. Met name ziekten die te maken hadden met de bloedsomloop en spijsvertering.

Bewezen: koffie vergroot kans op een langer leven
Via: pexels.com

Uit het onderzoek kwam ook naar voren dat mensen in Denemarken het meeste koffie drinken en in Italië het minst, maar dat komt waarschijnlijk omdat ze daar verzot zijn op espresso’s. Fun fact: in Engeland is de cappuccino het populairst.

Verschil tussen mannen en vrouwen

Mannen die drie koppen koffie op een dag drinken hebben 18% minder kans op een aandoening dan mannen die het niet drinken. Voor vrouwen ligt dit percentage iets lager.

Een vrouw die drie koppen koffie drinkt heeft 8% minder kans op welke aandoening dan ook dan een vrouw die het laat staan. Bij vrouwen was het resultaat van koffie drinken vooral positief voor bloedsomloop ziekten.

Waarom koffie zorgt voor een verlaagd risico is nog niet duidelijk. Onderzoekers vinden dat daar nog meer onderzoek naar gedaan moet worden. Tot die tijd blijven wij gewoon lekker dat bakkie met pleur drinken!

Lees ook:


Blijf fris en fruitig… en volg ons!

Met heel veel plezier stellen we dagelijks onze verfrissende, handige, vermakende en positieve artikelen op. Vanzelfsprekend vinden we het dan ook erg leuk als je ons volgt! Dat kan gemakkelijk (en veilig) via onze leuke wekelijkse nieuwsbrief:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Verder lezen

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Delen met...