Koffie met tonic: dit wordt het jaar van de tonic espresso

Heb jij zin om iets nieuws te proberen? Waarschijnlijk zie jij elk jaar weer de hipste drankjes en hapjes langskomen. Tijd om wat anders te proberen: koffie met tonic. In dit artikel vertellen we je meer over dit drankje en hoe je het maakt. Geniet ervan!

Loeihete of ijskoude koffie?

Een groot gedeelte van de mensheid houdt van koffie. Maar welke koffie moet je nu drinken? Er zijn immer zoveel verschillende soorten koffie.

En wat is er nu lekker aan een te hete koffie. Hier is echter een mooie oplossing voor in het leven geroepen. Om de koffie enigszins af te koelen, kiezen veel mensen voor een ijskoffie. Het idee van koffie is dan wel een beetje weg.

Espresso Tonic
Via: youtube.com (capture) | BA Recipes

Tonic Espresso moet je proeven

Gelukkig zijn er mensen die ook realistischer zijn en uitblinken in het vinden van de juiste middenweg. Daarom is er dit jaar de koffie met tonic. Een gemiddelde temperatuur met twee heerlijke drankjes. Ongetwijfeld het drankje dat jij dit jaar wilt gaan drinken.

Ingrediënten van Tonic Espresso

Als je op zoek bent naar een fris drankje zit goed. Naast de overheerlijke smaak is het ook nog eens makkelijk om te maken. Wij vertellen je wat je nodig hebt en hoe je dit maakt.

  1. Shot espresso
  2. 90 ml tonic
  3. IJsblokjes
  4. Munt
  5. Limoen
Ingrediënten Espresso Martini
Via: youtube.com (capture) | BA Recipes

En hoe maak je het dan?

We vertellen je met alle liefde hoe je dit drankje met behulp van de bovenstaande ingrediënten maakt. Hieronder volgt het stappenplan:

Stap 1: IJsklontjes

Pak een glas en vul deze met ijsblokjes. Doe dit ongeveer tot de helft van het glas. Anders wordt het drankje te waterig en gaat de lekkere smaak van de koffie en tonic eraf. Daarnaast wil je wel dat het ijs zijn nut heeft en het drankje enigszins koel houdt.

Koffie Espresso Stap 1
Via: youtube.com (capture) | BA Recipes

Stap 2: Kom maar op met de Tonic

Vul het glas met ijsblokjes tot twee derde met Tonic. Dit is ongeveer 90 milliliter. Op deze manier houdt je nog genoeg ruimte over voor het laatste ingredient. 

Koffie Espresso Stap 2
Via: youtube.com (capture) | BA Recipes

Stap 3: Zorg voor goede koffie

Zet nu een kopje espresso. Let wel op dat je dit doet met goede, kwalitatief hoge koffie. Dit scheelt enorm in smaak.

Via: youtube.com (capture) | BA Recipes

Stap 4: Koffie in het glas

Direct na afloop giet je dit kopje langzaam leeg in het glas dat al gevuld is met de ijsblokjes en tonic. Hierdoor ontstaat er een mooie scheiding, waarbij de espresso fraai bovenin blijft liggen.

Een andere optie is om het glas met ijsklontjes en tonic direct onder het espressoapparaat te houden. Dit zou je in principe een handeling schelen.

Tonic Espresso stap 4
Via: youtube.com (capture) | BA Recipes

Stap 5: Limoen

Tot slot kun je glas met wat muntbladeren en twee limoenpartjes garneren. Wacht vervolgens niet te lang en serveer het drankje direct uit aan jouw gasten. Proost zullen we maar zeggen.

Tonic Espresso stap 5
Via: youtube.com (capture) | BA Recipes

Koffie met tonic (video)

Het recept van koffie met tonic nog eens bekijken? Dan is de video hieronder enorm handig!

Ga jij koffie met tonic proberen?

Je hebt in dit artikel over het drankje van dit jaar gelezen. Wij zijn heel benieuwd wat je er van vond en willen dan ook maar al te graag van je horen.

Laat een reactie achter of deel dit artikel met jouw vrienden. Misschien maken ze dan volgende keer wel een lekker drankje voor jou.

Lees ook:


Blijf fris en fruitig… en volg ons!

Met heel veel plezier stellen we dagelijks onze verfrissende, handige, vermakende en positieve artikelen op. Vanzelfsprekend vinden we het dan ook erg leuk als je ons volgt! Dat kan gemakkelijk (en veilig) via onze leuke wekelijkse nieuwsbrief:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Verder lezen

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Delen met...